Ferestre lemn – PVC – Aluminiu – Inox

02.05.2019

Astăzi, în era informației alegerea de ferestre a devenit un lucru destul de dificil. Incredibil, dar adevărat. Dar cu atât de multe informații cumpărătorul este pus în fața faptului împlinit că nu știe ce să aleagă. Piața de ferestre astăzi este plină de foarte multe soluții de tâmplărie. De la ferestre din aluminiu, lemn, PVC și chiar din Metal inox. Ne trezim în fața faptului împlinit că nu știm ce alegere să facem și ce ferestre să achiziționăm. Este simplu adevăr că noi avem obiceiul să facem ce au făcut vecinii noștri. Sau mai rău de atât să îl ascultăm pe prietenul cel mai bun care se pricepe la toate.

Ce material îmi aleg pentru a avea cele mai bune ferestre ?

După cum am scris și mai devreme avem 4 categorii de materiale din care se pot fabrica ferestrele.

  1. Lemn.
  2. PVC.
  3. Aluminiu.
  4. Metal Inox.

 Ferestrele din  Lemn

Lemnul este considerat materialul cel mai vechi  pe care oamenii l-au folosit în fabricarea de ferestre.  Este adevărat că ferestrele din lemn izolează cel mai bine. Iar povestea că trebuie vopsite la nu știu ce perioadă a rămas la stadiul de poveste. Astazi vopselurile pe bază de apa sunt foarte rezistente. Și nu mai este cazul ca odată la 4/5 ani să iei pensula și să iti vopsești ferestrele. Avantajul unei bune izolări termice al ferestrelor din lemn este de neegalat.

ferestre

După cum știm că există  avantaje la acest tip de  ferestre, din păcate sunt și dezavantaje. Tâmplăria din lemn  lamelar costă foarte mult în comparație cu alte sisteme de ferestre. Se știe însă că  în ultimul timp oamenii au  inceput să devină mai ecologiști.  Si să protejeze mai mult natura. De asemenea vrem să lăsam moștenire câteva păduri nepoților noștrii. Așa că am  inventat alternativă la tâmplăria din lemn și am încercat să o imităm cu cea din PVC.

Ferestrele din  PVC

Ferestrele din PVC nu sunt o noutate. Ba chiar au câțiva zeci de ani de zile de când sunt comercializate pe piață. Profilele din  PVC  sunt extrudate la cald și au în compoziția lor Policlorura de vinil. (C2H3Cl) fiind numele prescurtat de PVC. La acesta se adaugă aditivii pe bază de Ca-Zn (calciu-zinc). Astazi profilele din pvc sunt ecologice fiind eliminat din componența sa plumbul. Cercetările au demonstrat că plumbul este foarte dăunător sănătății.

Performanțele  profilelor din PVC  reușesc la ora actuala  să facă niște feresrte de o calitate superioară. De asemenea oferă o garanție pentru produsul finit de până la 50 de ani de viață. Astfel ele sunt foarte bune din punct de vedere al etanșeității și al permeabilității la apă. Profilele pot fi albe din pvc sau imitație de lemn printr-un procedeu numit înfoliere. Mai nou se mai pot vopsi și în culori RAL.  Sunt sceptic în privința aceasta deoarece nu cred că poate avea o garație atât de mare vopseaua pe PVC.

ferestre

Trebuie să recunoaștem faptul că ușile din PVC au fost întodeauna o problemă atunci când sunt expuse la soare. Mai ales profilele colorate.

Tipurile de deschideri ce se pot realiza pentru ferestre din PVC pot fi :

  • batante
  • oscilobatante
  • oscilante
  • culisante

Atunci când achiziționăm ferestre din PVC trebuie să  ținem cont în primul rând de dimensiunile profilului. De numărul de chedere folosite pentru etanșietate.  De armătura din interior și marca de feronerie cu care vine echipata fereastra. Multă lume întreabă câte camere au profilele din PVC , acest aspect nu are o așa mare importanță în performanțele lui tehnice. Lătimea profileleor este cea care ne dă coeficientul de transfer termic și nu camerele din interiorul profilelor. Performanțele profilelor din PVC este dată de lătimea profilelor, numărul chederelor de etanșeitate și camera de scurgere al apei.

Ferestrele din aluminiu

Primul contact pe care  l-am avut cu o fereastră din aluminiu a fost în anul 1993. Recunosc că eram uimit de felul cum se prelucrau acele ferestre. De atunci și pâna astazi este meseria pe care o practic cu mare drag dar mai ales cu mare pasiune. Sunt fericit pentru ca am satisfăcut toate cerințele pentru clienții care au ales ferestre din aluminiu. Este adevărat că ferestrele din aluminiu au un cost foarte ridicat. Însa când surorile ei vor sa devină mai calitative sunt îmbracate la exterior cu aluminiu. De aici a rezultat tâmplăria de: Aluminiu/ Lemn sau  Aluminiu/ PVC.  Trage-ți  dumneavoastră singuri concluziile.

Ferestrele din aluminiu sunt împărțite în două categorii :

Diferențele între cele două sisteme este foarte mare. Atât ca și locul unde se pot instala  dar și ca structură,  formă și performanțe ale profilelor. Pentru zonele de interior vom folosi ferestre fără barieră termică iar pentru exterior profile cu barieră termică.

ferestre

Avantajele tâmplăriei din aluminiu sunt multe. De la durata de viață a ferestrelor până la dimensiunile foarte mari ce se pot realiza. Rezistența lor la efracție dar și a ușilor expuse oriunde, chiar și la soare. Ferestrele  și usile din aluminiu sunt imbatabile. Pot fi vopsite în câmp electrostatic în orice nuanță RAL, imitație lemn sau eloxate.

Ferestrele din metal inox

Exista așa ceva ? Mulți clienți îmi pun această intrebare când le spun despre existența lor. Chiar există! Aceste ferestre au fost create cu scopul de a deservi o anumită categorie de piață.  Sunt folosite în special în locurile unde este nevoie de o igienă și o curățenie impecabilă. Spitale, labatoare, săli de operație și în locuri unde cineva îsi dorește  o lucrare mai reprezentativă. Acest sistem de profil este apărut înaintea celui din aluminiu. Sunt niște profile foarte complete oferind orice soluție de închidere. Modalitatea de prelucrare este total diferită față de tot ceea ce se găsește la noi pe piață.

Profilele pot fi cu barieră termică cât și fără, astfel acoperind orice cerință venită din partea clienților. Frumusețea și finisajele ferestrelor din inox dar mai ales rezistența lor din punctul meu de vedere sunt imbatabile.

În concluzie ce ferestre aleg !

Alegerea ferestrei care ți se potrivește cel mai bine pentru investiția pe care vrei să o faci este foarte importantă. Am numit achiziția ferestrelor investiție pentru că este într-adevăr o investiție ce îți poate aduce mari beneficii. Poți observa acest aspect chiar din primele luni ale iernii. Vom alege termopane ieftine sau termopane scumpe ?

Mi-a fost dat să călătoresc foarte mult prin țară atât iarna cât și vara. Și am văzul multe lucrări de tâmplărie impecabile dar și câteva ce lăsau de dorit.  Am fost foarte supărat de multe ori când am întâlnit lucrări executate și montate prost. Cum te mai uiți în ochii unui om care a avut încredere în tine? Cum poți dormi liniștit? Știu că nu există om făra greșeală și nu este cineva care să facă intodeauna ceva perfect. Dar sunt ferm convins că în acest domeniu nu exista loc de greșeală.

Cu mare drag aștept orice întrebare și sunt nerăbdător să vin în întâmpinarea vostră și cu sfaturi. Sfaturi în legătura cu orice înseamnă tămplărie, de la alegerea corectă, montarea sau chiar și întreținerea ei.

Sfaturi utile
13.05.2022

Dacă mă urmărești de ceva timp știi prea bine care este părerea mea despre anumite sisteme de tâmplărie. În ultimii…

05.03.2022

În acest articol vreau să răspund celor care nu știu ce pachet de sticlă să achiziționeze la ferestre: termopan sau…

08.12.2021

Astăzi asistăm la o creștere masivă a numărului de locuințe, dar mai ales la o creșterea semnificativă a traficului auto….

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com