Modalități închidere terase cu tamplarie din aluminiu

10.11.2021

Dacă ai o terasă și vrei să te bucuri de natură în fiecare anotimp închiderea cu tamplarie este alegerea potrivită. În ultimul timp arhitecții înclud tot mai des în proiectele de construcții deschideri și terase foarte mari. După ce ne mutăm într-o casă ne dăm seama că terasa nu o putem folosi pe tot parcursul anului. Foarte mult spațiu nefolosit! Nu mai spun de praful și frunzele toamna sau zăpada care se adună iarna în aceste terase. Sunt foarte multe sisteme de închideri pentru terase, de la folii din plastic până la tamplarie de aluminiu cu geam termopan. În acest articol am să îți explic care sunt avantajele de inchidere a unei terase cu un sistem de tâmplărie din aluminiu.

Pentru ca să te poți bucura de tot acest spațiu în fiecare anotimp al anului  trebuie sa faci o investiție serioasă. Ferestrele au beneficii uriașe pentru viața noastră, mai ales dacă sunt făcute cu materiale și caracteristici potrivite.

terase cu tâmplărie din aluminiu

 

 Inchidere de terase, care este sistemul potrivit?

Știm că fiecare persoană are o viziune diferită asupra confortului, iar misiunea noastră este de a propune cea mai bună variantă. Pentru a răspunde chiar și celor mai exigente cerințe lucrăm în permanență la îmbunătățirea soluțiilor pe care le furnizăm. Este foarte important pentru noi să înțelegem care este utilitatea pe care o doriți să o dați terasei. Odată ce am înțeles toate aceste aspecte putem propune soluția potrivită, pentru ca să puteți beneficia de un confort maxim. Una dintre principalele noastre preocupări este ca fiecare om să se bucure de investiția pe care o face. Din acest motiv, în toate articolele mele o să găsești sfaturi și lucruri pe care nimeni nu ți le spune.

Sistemele de inchidere pentru terase se pot clasifica în:

Care dintre  sistemele de închidere enumerate mai sus este potrivit pentru casa mea? Pentru a vă răspunde la această întrebare o să detaliez fiecare sistem în parte ca să puteți înțelege care vi se potrivește cel mai bine.

Sistemul de uși glisante pe șină din aluminiu pentru inchidere terase.

De ce să vă alegeți închiderea terasei cu un sistem din aluminiu? Noi propunem doar sistemele de tâmplărie din aluminiu datorită rezistenței și durabilității în timp. Există și sisteme de culisante din pvc dar timpul ne-a convins de calitatea lor, motiv pentru care am renunțat să mai producem acest tip de material. Etanșeizarea, atât pentru cele din aluminiu cât și pentru cele din pvc, este realizată prin perie. Glisantele pot fi realizate cu profile din tamplarie din aluminiu cu și fără barieră termica. Se pot instala geamuri termopan de până la 28 mm iar atunci când avem deschideri foarte mari este recomandat să folosim geamuri antiefracție. De reținut faptul că, atunci când închidem o terasă cu profile fără barieră termică, nu putem să o încălzim pe timpul iernii deoarece profilele transpiră și apoi îngheață.

Caracteristici tehnice:

 • Adâncimea cercevelei 35 mm.
 • Grosimea geamului termopan max 28mm.
 • Înălțimea vizibilă de aluminiu 101mm.
 • Închidere pe perie.
 • Izolare fonică de 28 dB.
 • Permeabilitate la aer Class 4.
 • Coeficient de transfer termic Uf  2,9 până la  4,8 W/m²K

ATENȚIE! Nu te lăsa păcălit de cineva care îți propune profile fără barieră termică dacă ai de gând să încălzești terasa pe timp de iarnă.

Sistem de uși cu ridicare, liftant- glisante.

Dacă doriți să vă bucurați de terasă chiar și în cele mai friguroase ierni sau în cele mai toride zile de vară sistemul liftant-glisant este tot ceea ce reprezintă calitatea. „Pentru Cei Care Vor Mai Mult”  acest sistem poate fi soluția ideală. Față de sistemele clasice de glisante pe șină care au închiderea pe perie liftant-glisanta, acestea se închide pe cheder. Sistemul de liftant-glisantă pe care îl propunem a fost testat de-a lungul timpului. Cu un coeficient de transfer termic de la 2.3WmpK acesta se poate îmbunătăți cu un geam tripan de până la 42mm cu baghetă warm edge. Dezavantajul acestui sistem este că avem nevoie de o parte fixă pe lângă unde trebuie să se culiseze deschiderea.

Caracteristici tehnice:

 • Foarte ușor de folosit.
 • Grosimea geamului tripan până la 42 mm.
 • Înălțimea vizibilă al aluminiului de 122 mm.
 • Izolare fonică de până la 38dB.
 • Închidere pe chedere EPDM și perie tri-fin.
 • Încărcare la vânt C4/B4
 • Coeficient de transfer termic Uf 0,85 până la  1,4 W/m2K

Vă rog să citiți ce este bagheta warm edge și care este valoarea pe care o aduce, indiferent de sistemul de tamplarie din aluminiu sau pvc pe care vrei sa-l achiziționezi. Față de concurenții noștri care propun oscilo-glisante din aluminiu sau din pvc. Noi am ales să producem  și să montăm doar liftant – glisante din aluminiu. Eu nu spun nimic de termopanele din pvc doar că atunci când cineva plătește o sumă rezonabilă merită să beneficieze de ce este mai rezistent și mai bun în timp.  O închidere pentru o terasă trebuie să dureze în timp.  Cere sfatul unui specialist!

Alegerea unui specialist

Este un exemplu pe care l-am scris în mai multe articole de ale mele și pe care o sa-l repet mereu. Alegerea unui specialist este foarte importantă pentru noi toți.

Dacă simțim că avem o problemă de sănătate, mergem la medicul de familie. Dacă nu ne place ce ne spune medicul, mulțumeste-i, ia-ți rețeta  și pleacă. Dar în drum spre casă te gândești puțin mai bine și nu iei decizia pripită de a începe tratamentul. În schimb ajungi acasă și faci o mulțime de cercetări pe internet, dai telefoane și te interesezi pentru a găsi un specialist.

Cum funcționează relația dumneavoastră cu specialistul?

În esență, trebuie să transpirați pentru a  face o programare, trebuie să mergi în ziua în care dorește el, în intervalul de timp în care dorește el. Dându-vă peste cap tot programul pe care îl aveați în ziua respectivă, iar dacă renunțați vă va vorbi din nou după luni de zile. Odată vizitat plătești piperat, mulțumești și taci iar în drum spre casă oprești la farmacie ca sa-ți iei rețeta. Iar dacă ai putea nici nu aștepți să te urci în mașină că te-ai și apucat de tratament. De ce această diferență de reacție între cei doi medici? Pentru căcu cât o știre este mai neplăcută și urâtă cu atât mai mult ne aplecăm la sfaturile și soluțiile  unui specialist în ceea ce face. Pentru că o alegere greșită îți poate schimba viața tot la fel și o alegere bună! Să continuăm:

Inchidere de terase cu sistem de oscilo-culisanta în plan paralel.

Ușa oscilo-culisantă este sistemul de deschidere al unei ferestre în plan paralel pe lângă o parte fixă. Poate fi o soluție bună pentru o terasă când se dorește și deschiderea ei oscilantă (adică de sus în jos ).  Față de sistemul liftant-glisant sistemul oscilo-culisant este mai economic din punct de vedere financiar. De-a lungul timpului acest sistem ne-a demonstrat că nu are o calitate foarte bună – noi l-am scos din producție încă din anul 2019.

 Inchidere pentru terase cu sistem de uși armonice.

Sistemul tip armonică este alegerea ideală atunci când se dorește ca pe timpul verii să se deschidă în totalitate terasa. Este foarte ușor de utilizat. Se pot realiza din  profile din aluminiu cu barieră termică cu geam termopan. Închiderea se face pe chedere ceea ce oferă o bună izolare termică și fonică. Sunt foarte rezistente la rafale de vânt ceea ce permite instalarea lor pe terase cu vedere la mare. Recomandăm cu încredere acest sitem de închidere armonic din aluminiu datorită performanțelor și rezistenței în timp. Avantajele acestui sistem față de liftant-glisantă, este că se pot plia toate cercevelele într-o parte rîmânând liberă toată deschiderea.

Caracteristici tehnice:

 • Închiderea se face pe garnituri EPDM.
 • Înălțimea maximă a cercevelei este de până la 3.3 m.
 • Partea vizibilă aluminiu este de 146 mm.
 • Coeficient de transfer termic Uf 1.9 W/m²K.
 • Geam cu o grosime până la 32 mm.
 • Lățimea maximă a unui panou de tâmplărie până la 1.1 m.

Panouri fixe din tâmplărie din aluminiu cu deschideri încorporate.

Este vorba despre tamplarie din aluminiu cu și fără barieră termică. Noi suntem specializați în tâmplăria din aluminiu și de aceea o recomandăm cu încredere. Dacă doriți să știți mai multe despre diferențele dintre tâmplăria din aluminiu versus cea din pvc vă recomand să citiți articolul Tamplarie aluminiu versus tamplarie pvc.. În funcție de calitatea profilelor alese se pot obține rezultate de izolare foarte bună. Dezavantajul acestui sistem de închidere este că nu putem deschide terasa pe timp de vară.

Inchidere terase cu sistem de folie din plastic.

Dacă vă doriți varianta cea mai ieftină de închidere a unei terase, folia din plastic cred că este o bună variantă. Noi nu comercializăm și nici nu instalăm asa ceva de aceea nu pot spune ceva despre acest produs. Cred că poate fi o variantă de închidere provizorie fără a avea nici cel mai mic grad de siguranță împotriva efracției. Cu siguranță este foarte bun acest sistem atunci când plouă și nu doriți să vă intre apa pe terasă.

Inchidere terase cu sistem de sticla securizată.

Acest sistem nu este apărut de foarte mulți ani pe piața nostră din România. Este foarte foarte bun atunci când nu se dorește o izolare termică și fonică ridicată. Sistemul de închidere cu sticla securizată este realizat dintr-o foaie de sticlă securizată iar îmbinările dintre foile mobile de sticlă se etanșeizează printr-un cheder siliconat.

Inchideri terase cu aluminiu tip seră și tavan de sticla securizată.

Pentru cei care vor ceva special acest sistem de închidere este alegerea ideală. Este din punctul meu de vedere cel mai frumos sistem de terasă. Cu mare drag, de câte ori am ocazia să fac câte un asemenea proiect pentru mine este o deosebită provocare. Se realizează exclusiv din aluminiu deoarece profilele și performanțele de drenare a apei doar în acest sistem îl poți găsi. Principiul de prelucrare și materialele folosite sunt aceleași ca la luminatoarele din sticlă. Vezi articolul!

Ce sistem de închidere terasă vă recomand.

terase cu tâmplărie din aluminiu

Experiențele de-a lungul timpului mi-au demonstrat ca atunci când faceți o investiție trebuie să fiți foarte informat pentru ce plătiți. Dacă doriți să vă bucurați de terasă tot timpul anului, chiar și în iernile geroase va trebui să faceți o investiție într-un sistem ce izolează foarte bine. Sistemele de culisantă cu ridicare  și sistemul armonică sunt cele care vă pot oferi confortul de care aevți nevoie. Este foarte important ca atunci când faceți o asemenea investiție să fie făcută bine de la început. Aceste sisteme de închidere terasă  liftant – glisanta sau armonică nu sunt atât de economice ca o folie din plastic dar nici cu o slabă calitate  ca o foaie de sticlă securizată de 8 sau 10mm.

Sistemul de liftant-glisant este cel mai des propus de mine, deoarece vă garantez că dacă doriți să vă puneți un pat și să dormiți pe terasă o puteți face liniștit chiar dacă afară sunt -30*C. În cei peste 25 de ani de experiență am înțeles că lucrul ieftin costă scump de aceea am ales să oferim cele mai bune soluții folosind materiale care pot satisface toate nevoile. Față de concurenții noștri care fac de toate, noi ne-am specializat exclusiv pe sistemele din aluminiu pentru ca dvs să vă puteți bucura ani de zile de investiția pe care intenționați să o faceți.

Cât de important este montajul unei tamplarii din aluminiu.

În ultimul timp asistăm la o creștere masivă a costurilor cu energie termică. Necesitatea folosirii unor materiale performente pentru instalarea oricărui sistem de tâmplărie a devenit o prioritate pentru noi. Inchiderea unei terase trebuie să fie una de calitete dacă ne dorim să economisim energie termică in perioade friguroase.

Multă lume nu înțelege că degeaba ai o tâmplărie de calitate dacă montajul nu este făcut cum trebuie. Recunosc că și noi ca mulți colegi de ai noștri care încă mai folosesc pentru instalarea termopanelor șuruburi și spumă. Am studiat și am făcut cercetări  și am implementat un sistem de instalare total diferit folosind cele mai bune materiale existente pe piață pentru a aduce valoare și performanțe ridicate tâmplăriei.

Toate acestea le facem ca dvs să beneficiați de un rezultat final pe măsură. Știu. Veți găsi oferte de nerefuzat dar nu uitați „Lucrul ieftin costă scump”. Fiți atent pentru ce plătiți!  Pentru că o alegere greșită vă poate schimba viața, tot la fel și una bună!

În încheiere, vă recomand și articolele

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com