Obloane aluminiu cu lamele fixe sau mobile

 • Pentru cei care vor să facă o investiție durabilă, sistemul de obloane din aluminiu reprezintă soluția ideală.
 • Pentru cei care vor ca locuința lor să se diferențieze de multe alte locuințe.
 • Pentru cei care calitatea este primordială. Recomandarea mea sunt obloanele din aluminiu.

Sistemul de obloane din aluminiu este cel mai rafinat și cel mai sigur sistem de umbrire din categoria sa. Este sistemul  ce oferă personalitate casei dumndeavoastră. Gama sa diversificată de culori atât RAL cât și imitație lemn oferă alegerea potrivită. Îmbinând orice potrivire de culoare atât cu fațada casei cât și cu culoarea tâmplăriei deja instalată . Obloanele din aluminiu pot fi cu lamele fixe sau lamele mobile. Se pot instala la ferestre, la ușile de balcon, ușile de  intrare și chiar la părtile fixe ale tâmplăriei. Rezistența și robustețea aluminiului fac ca obloanele din aluminiu să beneficieze de o garanție îndelungată de timp.

obloane

obloane aluminiu

Deschiderile obloanelor se face către exterior dar există și varianta confecționării acestora tip :

 • culisante
 • batante
 • armonice

Obloane din aluminiu cu lamele fixe

Profilele din care sunt realizate obloanele din aluminiu sunt fără barieră termică. Sunt profile extrudate cu forme adaptate la acest tip de produs. Sunt vopsite în câmp electrostatic cu, culori RAL. Se pot realiza cu imitație de lemn cât și eloxate. Montarea obloanelor cu lamelă fixă se face în partea exterioară a  zidului.  Se pot instala și aplica pe zid fără toc, prinderea  făcându-se cu balamale speciale.  Acționarea acestora se face din interior cu excepția ușilor de la intrare. La ușile de intrare  se vor monta îcuietori de tip broască pentru sigurață. Este foarte important ca la exterior aripa obloanelor  să fie blocată cu sistem de blocare la zid.  Astfel evitându-se lovirea lor în caz de vânt.

obloane aluminiu

obloane aluminiu lamela fixa

 • Se recomandă ca lățimea aripei de deschidere la obloane să nu depăsească 900 mm.
 • Vopsirea materialelor să fie în câmp electrostatic.
 • Sistemele de blocare să fie speciale pentru obloanele de aluminiu.
 • Se recomandă prinderea colțurilor aripei la obloane prin sertizare.
 • Nu se recomandă folosirea profilelor pentru obloane din aluminiu cu imitație de lemn prin înfoliere. (același procedeu ca la PVC)

 

Obloanele din aluminiu cu lamelă mobilă

Diferența între obloanele de aluminiu cu lamele fixe și cele cu lamele mobile este că lamelele din interior sunt mobile. Acetea sunt acționate cu ajutorul unei lamele tip măner și se pot orienta în funcție de înclinația dorită. Obloanele cu lamele mobile permit intrarea luminii când acestea sunt orietate pe poziția deschis.  Și a unui flux de aer mai mare atunci când aripa oblonului este închisă.

Obloanele din aluminiu se pot instala în partea de exterior al gflafului dar și lipite de tâmplărie.  Atunci când se dorește ca obloanele să fie lipite de tâmplărie se vor folosi balamale speciale. Chiar și când avem izolație de polistiren de mari dimensiuni. Instalarea lor se va face pe un cadru metalic, cadru ce se va instala în perete înaintea placării casei.

 • Se recomandă ca lățimea aripei de deschidere la obloane să nu depășească 900 mm.
 • Vopsirea materialelor să fie în câmp electrostatic.
 • Sistemele de blocare să fie speciale pentru obloane aluminiu.
 • Se recomandă prinderea colțurilor aripei la obloane  prin sertizare.
 • Nu se recomandă folosirea profilelor pentru obloane din aluminiu imitație lemn prin înfoliere. (același procedeu ca la PVC)

Obloane din aluminiu tip scureto

Acest sistem de oblon este rar întâlnit pe piața noastră. Este modelul de sistem de oblon din aluminiu care nu permite intrarea aerului și a luminii atunci când este închis. Are un grad de izolație și siguranță mult mai ridicat față de celelalte modele precedente.

oblon aluminiu

oblon aluminiu tip scuretto

Se pot adăuga plase de insecte atunci când intalezi obloane?

Răspunsul este da!

Atunci când instalăm obloane din  aluminiu la ferestrele se pot adăuga  plase de insecte tip rulou sau plise . Plasele tip batant nu se pot instala pentru ca nu permit folosirea oblonului. Pentru mai multe detalii vizitați pagina  plase insecte rulou.

Obloane aluminiu pret

Pentru a obține un preț cât mai exact pentru obloanele dumneavoastră este nevoie să ne trimite-ți următoarele informații:

 • Dimensiunile unde vin instalate obloanele,lățimea și înălțimea golului peretelui.
 • Câte deschideri are fiecare oblon.
 • Culoare.
 • Ce fel de lemele ? Fixe sau mobile.
 • La uși dacă sunt de la intrare sau uși pentru terasă.
 • Un lucru foarte important este dacă casa dumneavoastră este placată cu polistiren. ( specificați acest detaliu)
 • Tipul de toc. Normal sau toc cu renovare.

Toate aceste detalii ne sunt utile pentru a vă personaliza oferta dumneavoastră.

Prețul obloanelor din aluminiu pornește de la 195 Euro pe mp : culoare alb sau maro cu lamele fixe. Poate ajunge și la 250 Euro mp  cu lamele mobile 

Acest preț poate varia în funcție de culoare deschideri ( dacă sunt două canate) și tipul de lamelă dorit. Trimite-ți – AICI – cererea dumneavoastră de ofertă și ve-ți primi cea mai avantajoasă ofertă

 

Sunt obloanele din aluminiu un sistem de siguranță  ?

Obloanele din aluminiu poate oferi  o siguranță în plus antiefracție casei tale. Dar pentru realizarea acestui lucru este obligatoriu folosirea de accesorii speciale. O mare importanță este și prinderea lor în perete.  Dar mai ales modelul de obloane aluminiu potrivit. Aceste lucruri face ca sistemul de obloane aluminiu să fie unul antiefracție.

Diferențele dintre obloane din aluminiu și rulouri din aluminiu sunt clar vizibile din punct de vedere estetic.  Dar mai ales din punct de vedere al calitații acestora. Obloanele din aluminiu nu necesită nici o intervenție atunci când sunt fabricate cum trebuie. Acestea având o garanție de peste 50 de ani la cele cu lamele fixe. Noi cei de la banualumin vă recomandăm obloane din aluminiu.

De la profesioniști pentru profesioniști.
Sfaturi utile
12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

13.05.2022

Dacă mă urmărești de ceva timp știi prea bine care este părerea mea despre anumite sisteme de tâmplărie. În ultimii…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com