Cum aleg cele mai bune ferestre cu geamuri termopan

24.05.2019

„SUCCESUL NU PRESUPUNE LIVRAREA UNUI PRODUS, SUCCESUL PRESUPUNE SĂ REZOLVI PROBLEMA CLIENTULUI”

Alegerea de  ferestre cu geam termopan este un lucru foarte important pentru casa dumneavoastră. Ferestrele și ușile cu geam termopan oferă liniștea, siguranța și confortul termic de care aveți nevoie. Cele mai mare pierderi de temperatură sunt realizate prin tâmplărie atunci când nu alegem produsul potrivit. Înainte de a face această investiție este absolut necesar să ne informăm pentru a nu avea surprize neplăcute. Aceste surprize le putem avea în timpul garanției oferite de firmele care produc și montează sau chiar după expirarea garanției. Este adevărat ca toate tipurile de ferestre necesită o întreținere periodică pentru o funcționare optimă și de lungă durată. De aceea alegerea acestui produs reprezintă o mare responsabilitate și încredere persoanei căruia îi încredințăm această sarcină.

Scurtă istorie.

Mă numesc Banu Claudiu și mă ocup de producție și montaj de ferestre cu geam termopan începând din Noiembrie  1993. Prima oară când am luat contact cu acest domeniu a fost în Italia. Acolo am profesat această meserie peste 10 ani. În anul 2004 m-am întors în țară, unde mi-am făcut propria afacere în acest domeniu. Este foarte greu până te obișnuiești cu sistemul românesc, unde dacă greșești o virgulă ești amendat. Greu, dar până la urmă te obișnuiești.

Încrederea oferită clienților mei i-au făcut să descopere în colaborarea cu mine un mare avantaj economisind timp și bani. Beneficiul tuturor oamenilor pe care i-am servit a fost acela că au făcut o investiție bună în ferestre de calitate. Astăzi piața de tâmplărie ne oferă o multitudine de branduri de profile, feronerie și multe tipuri de sticlă. Clientul este pus în situația de a nu ști ce i se potrivește cel mai bine. De multe ori există riscul să facă o investiție foarte proastă. Experiența și profesionalismul meu mi-a demonstrat că am putut face față cu brio tuturor provocărilor cerute de către clienții mei. Reușind astfel să le ofer cele mai bune soluții de tâmplărie la un preț competitiv și avantajos.

1. Alege pe cei mai buni și pe cei mai experimentați

Plătești mai puțin și ai mai mult.

Cu toții am vrea să plătim mai puțin și să avem mai mult. Principalul motiv pentru care nu plătim mai puțin poate fi și ceea ce ne este recomandat. De obicei agenții de vânzări sunt instruiți să vândă ce este mai scump fără să țină cont de nevoile clientului. Recomandare celui care îți propune ce tip de ferestre termopan sunt bune  pentru casa ta este foarte importantă. Nu doar numele sau aspectul profilelor  pentru ferestre termopan  este important, cele mai importante sunt detaliile tehnice. De foarte multe ori am întâlnit oameni care aleg profilul pentru ferestrele lor doar după denumirea brandului. Credeți-mă că sunt profile cu nume sonor în acest sector al ferestrelor care lasă de dorit. Un alt aspect important pe care nu trebuie sa-l neglijam este sticla cu care sunt echipate ferestrele noastre termopan.

   2.  Ai încredere în propunerea producătorul de tâmplărie. Dacă este unul corect, îți va propune pentru investiția ta ce se potrivește cel mai bine.

Care sunt cele mai bune ferestre termopan?

De foarte multe ori aud aceasta întrebare atunci când fac oferte de preț. De cele mai multe ori sunt ascultat de clienții mei în privința sistemelor de tâmplărie. Nu doar că încerc să le vând ceva ci lucrul cel mai important pentru mine este să găsesc soluția potrivita bugetului lor alocat. Atunci când avem un buget limitat va trebui să optăm pentru termopane din PVC. La  tâmplăria din PVC propunem două soluții de ferestre: CASAPLUS 70 și CASATERM 85 . Atât profilele cât și marca de feronerie  ale ferestrelor  din PVC  BANUALUMIN au răspuns cu brio tuturor exigențelor venite din parte clienților noștrii.  Pentru cei mai norocoși care au un buget nelimitat recomand cu mare drag ferestre termopan din Aluminiu . Recomand citirea articolului termopane ieftine vs termopane scumpe. Alege cele mai bune <termopane>  și vei avea cele mai mici facturi la încălzire.

ferestre termopan

 3. Alegerea de ferestre termopan în funcție de bugetul tău este cel mai importantă. 

Geamuri termopan pentru ferestre.

Poți să economisești orice, dar când vine vorba de izolarea termică și fonică a casei tale nu face rabat de la o sticlă de calitate. Recomandarea mea în ceea ce privește geamul termopan este în funcție de zona unde este amplasată locuința și de cât zgomot este în  zonă. Atunci când avem panouri mari de sticlă se recomandă geamurile antiefracție.

Ce sunt geamurile antiefracție ?

Sunt două foi de sticlă lipite între ele cu o folie de plastic transparentă ce nu permite să cada sticla atunci când este spartă. Acest tip de sticlă se mai poate folosi și când se dorește o siguranță în plus din punct de vedere al efracției. Pentru mai multe detalii privind sticla citește secțiunea geamuri termopan.

ferestre termopan

4. Nu face rabat la calitatea geamului termopan, alege ce este mai bun.

Care este cel mai bun sistem de închidere pentru ferestre termopan?

Când discut cu clienții mei și ajungem în punctul în care alegem  feroneria pentru ferestrele lor, de multe ori sunt întrebat care este cea mai bună marcă de feronerie. Sunt atât de multe încât cred că ne trebuiesc pagini să le putem enumera pe toate. Toate mărcile importante de feronerie respectă standarde înalte de calitate și siguranță. Și de cele mai multe ori producatorul de ferestre le va alege pe cele pe care l-a negociat cel mai bine.

Sistemele folosite pentru închiderea ferestrelor și al ușilor din PVC sau aluminiu au denumire de feronerie. Sistemele de feronerie se diferențiază între ele prin modalitatea lor de deschidere.

Modalități de deschideri folosite pentru ferestre :

  • deschidre batantă – Deschiderea batantă este tipul de deschidere de la dreapta la stânga sau invers de la stânga la dreapta.
  • deschidere oscilobatantă – Această deschidere este ca cea batantă în plus cu ajutorul unei foarfeci superioare. Se poate deschide și de sus în jos 15-20 grade.
  • deschidere oscilantă – Deschiderea oscilantă se face de sus în jos cu ajutorul unor foarfeci laterale. Aceste foarfeci sunt folosite pentru reglare în funcție de cât se dorește să se deschidă fereastra.
  • deschidere  glisantă- Acest tip de deschidere este folosit de cele mai multe ori pentru ferestre și uși de  interior.
  • deschidere osciloculisantă –Este tipul de deschidere care culisează în plan paralel pe lângă o parte fixă și în poziția închis se poate rabata de sus în jos ca la ferestrele oscilobatante.
  • glisantă cu ridicare- Este cea mai performantă din punct de vedere al etanșietații și cel mai ușor sistem de folosit. Se pot realiza deschideri foarte mari.
  • deschidere armonică- Mai multe panouri de tâmplarie care sunt prinse între ele cu balamale și se deschid pliindu-se una peste alta ca un evantai.

Alegere uneia din cele 7 sisteme de feronerie pe care le folosim pentru termopane v-a fi în funcție de mărimea deschiderilor și de locul unde vor fi amplasate ferestrele sau ușile termopan. Alegerea culorii capacelor la balamale și ale mânerelor se va face în funcție de culoarea profilelor.

5. Buna funcționare și utilitate a feresrtrelor este dată  alegerea feroneriei potrivite. 

Profile și accesorii suplimentare

Cel mai utilizat profil adițional este profilul solbanc. Profilul solbanc se instalează în parte de jos a ferestrelor si are rolul de a face ruperea termică între glaful exterior și cel interior. Vă recomandăm la exterior glafuri din aluminiu sau marmură, granit iar la interior glafuri din PVC la culoarea termopanelor. Instalarea glafurilor din pvc este recomandată să se face odată cu instalarea termopanelor. Nu recomand instalarea de glafuri din PVC la exterior, pentru că acestea se deformează atunci când bate soarele în ele.

Ce alte accesorii disponibile pentru termopane mai avem:

  • Plase insecte
  • Rulouri aluminiu
  • Obloane aluminiu

6.Toate aceste accesorii sunt foarte importante pentru confortul și pentru o protecție mai bună a ferestrelor dumneavoastră.

Cum aleg firma potrivită

Noi, cei de la banualumin în cei peste 25 de ani de experiență în acest domeniu am încercat să ne perfecționăm în permanență și să aducem un plus de valoare clienților noștrii.  Oamenii pe care i-am ajutat, familiile pe care le-am servit ne-au recomandat cu mare drag prietenilor lor. Atenția acordată materiilor prime și materialelor pentru montaj de cea mai bună calitate, dar mai ales profesionalismul nostru au făcut sa spunem cu mândrie că suntem numărul 1. Nu numărul mare de produse te face să fii cel mai bun ci numărul de lucrări unde clienții sunt fericiți.

Principalul scop al învățăturii nu este cunoașterea, ci aplicarea acesteia.

7. Respectul față de meseria pe care o practic dar mai ales pentru cei care îmi oferă șansa de a le oferi cele mai bune și durabile ferestre, mă fac să mă simt onorat.

Claudiu Banu

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com