Termopane PVC

Cele mai bune termopane le vei alege atunci când știi ce trebuie să ceri. Înainte de a face o investiție cel mai bine ar fi să te informezi pe ce vei da bani. Alegerea de ferestre termopan pentru casa ta este un lucru foarte important. Fereastra termopan îți asigura izolare termica fonica dar și siguranța casei și a familiei tale. Execuția și prelucrarea materialului din care sunt făcute, sticla,  feroneria și mai ales instalarea tâmplăriei. Sunt niște etape pe care trebuie să le cunoști cât de cât pentru a face cea mai bună investiție. Piața ne oferă o multitudine de branduri de profile iar multe vin din import, altele din producție autohtonă.

Mă numesc Banu Claudiu și sunt fondatorul companiei BanuAlumin.  De peste 25 de ani m-am dedicat în fabricarea  și instalarea de elemente de termopane din aluminiu și pvc. (așa cum mai sunt numite în popor  TERMOPANE ). Din anul 1993 și până în 2003 ” numiți de mine anii de studiu ” făcuți în Italia, am învățat multe. În anul 2004 pun bazele primului meu S.R.L.  Până astăzi m-am dedicat în a mă perfecționa pentru a aduce mai multă valoare produselor oferite clienților noștri.

Cine este BanuAlumin ?

BanuAlumin este o companie specializată exclusiv în instalarea sistemelor de ferestre termopan din aluminiu și pvc. Experiența și profesionalismul ne permit să facem față tuturor provocărilor venite din parte fiecărui client. Le oferim clienților noștri cele mai potrivite și avantajoase soluții de tâmplărie. Față de concurenți noștri care se ocupă de mai multe lucruri noi ne-am focusat exclusiv pe montaj de tamplarie. Am învățat cât de importante sunt cererile clienţilor noștri și cum să fie analizate din perspectiva nevoilor lor. Ceea ce pentru clienții noștri  înseamnă mai multă valoare și o investiție sigură. 

  „Fă mai mult cu mai putin”  

Cele mai bune termopane PVC

După 25 de ani de experiență am ales cele mai bune mărci de profile pentru ferestrele dumneavoastră. Experiența ne-a arătat că pentru a obține o fereastra de calitate este nevoie de un profil de calitate. Un profil care a răspuns tuturor anotimpurilor țării noastre. Clima țării noastre s-a schimbat foarte mult, iernile au devenit mai lungi și mai friguroase. Verile toride cu mari diferențe de temperatură dar și cu ploi abundente au creat mari probleme ferestrelor de slabă calitate. Care sunt cele mai slabe termopane și care sunt cele mai bune? Când mă refer la profile de slabă calitate nu spun doar clasa A sau B din care face parte. Nu proveniența profilului contează dacă este autohton sau din import. Am fost atent la următoarele top 10 aspecte :

 • Cât de mare este camera de scurgere a apei.
 • Câte chedere de bătaie are tocul.
 • Ce lățime are profilul.
 • Ce formă are armătura de la interiorul profilului.
 • Ce profile adiționale are o anumită marcă.
 • Ce certificări și teste în laboratoare de specialitate au. 
 • Care sunt performanțele de transfer termic pe care le au.
 • Cum s-a comportat profilul din PVC  iarna cu temperaturi sub  – 0*C
 • Ce fel au răspuns ușile de termopan pentru exterior, vara cu soarele arzător și temperaturi foarte ridicate.
 • Ce garnituri au, atât pe toc cât și pe cercevele, montanți și baghete.

 

termopane PVC

Fereastra viitorului  

Ferestre de calitate familii mai fericite!

termopane

ferestre de calitate familii mai fericite

Top profile pvc.

Am să încerc să enumăr din punctul meu de vedere primele top 10 profile pvc, pentru fabricarea ferestrelor termopan :

 1. VEKA.
 2. SALAMANDER  – ( StreamLine 76, BluEvolution 92)
 3. REHAU
 4. GEALAN
 5. ALUPLAST – ( INTERTEC 85)
 6. TROCAL
 7. DECEUNINCK
 8. KOMMERLING
 9. SCHUCHO
 10. RAMPLAST ( un brand românesc de o calitate demnă de invidiat de către marile branduri de profile)

Aceste mari branduri de profile au diferite serii de sisteme pentru realizarea de ferestre pvc. Am studiat în de-aproape fiecare brand și fiecare serie de profil. Pe mine câteva dintre ele nu au reușit să mă convingă, unele însă lasă de dorit. Aceasta este părerea mea și punctul meu de vedere. Deseori, în ultima vreme aud de profile reciclate și sunt întrebat ce cred despre ele. Eu sunt un iubitor al naturii și protejării mediului înconjurător și de aceea nu am nimic împotriva profilului reciclat. Astăzi mai toate brandurile de profile sunt obligate prin normative europene să folosească și materie primă reciclată. Este un lucru bun și de apreciat și de aceea îmbrățișez cu drag ideea de profile reciclate. Nu influențează cu nimic calitatea profilului reciclat, mai ales că partea reciclată nu este la vedere. 

Ferestre termopan –  cele mai bune termopane din PVC oferite de BanuAlumin

Echipa BanuAlumin vă propune 5 tipuri de ferestre termopan. Pe care le-am testat de-a lungul anilor și au răspuns nevoilor clienților noștri.

 • CasaPlus 76
 • CasaLux  92
 • CasaTerm 82
 • Gealan S 9000
 • Fereastra VEKA

Toate ferestrele noastre pot fi echipate cu geam tripan cât și termpoan. Armăturile din interiorul ferestrelor sunt din oțel galvanizat de la 1.5 mm la toc până la 3 mm la usi termopan exterior. Feroneria folosită diferă la fiecare brand de profile fiind adaptate în funcție de deschiderile pe care le doriți.  Pentru o siguranță sporită la cerere se poate instala și feronerie anti-efracție. 

Fereastra termopan pvc

Termopane ieftine versus termopane scumpe.

Alegerea de termopane ieftine poate duce la probleme foarte mari atât de calitate cât și ca investiție. Este foarte greu ca un lucru ieftin să întrunească toate cerințele pe care le dorești.

PROFILUL DIN PVC.

Aici diferențele pot fi mari ca și brand de profil și ca dimensiunile gabaritice ale lui. Înălțime, lățime și clasa A,B,C. Un lucru foarte important! Nu vă lăsați păcaliți de numărul de camere din interiorul profilului. Nu au nici cea mai mica relevanță în calitatea lui atunci când au aceiași adâncime.  De multe ori pot fi profile cu adâncimea de 60 mm( adică lățimea profilului ) cu 5 camere în  loc de un profil de 70 mm la fel cu 5 camere de aer.

CHEDERUL

Poate ca vi se pare un lucru minor, dar vă spun din experiența mea că este un lucru foarte important. Mai ales pentru că, chederul este cel cel care formează etanșeitatea ferestrei. Dacă chederul este de slabă calitate și etanșeitatea va fi de slabă calitate. În timp pot apărea probleme atât de mari încât credeți-mă că greu le veți găsi rezolvarea.  Unul din motive nu este greutatea înlocuirii acestuia cu unul bun. Ci găsirea unei persoane serioase să vină să facă această operațiune migăloasă. Recomandarea mea este chederul EPDM din cauciuc.

ARMĂTURA.

Aici există o problemă mare. Nu este vizibilă. Mulți producători de tâmplărie  știu că este foarte dificil ca cineva să își secționeze ferestrele ca să o poată verifica. Adevărul este că niciodată nu vei găsi un termopan ieftin cu o armătură de calitate. Când spun calitate mă refer la grosimea ei și forma acesteia conform cu recomandarea producătorului de profil. Se poartă foarte mult nerespectarea dimensiunilor date de producătorul de profile.

FERONERIA.

Diferența dintre sistemele de închidere sunt foarte mari și nu discutam doar despre modalitatea de deschidere normal, oscilo-batant etc. Aici discutăm de calitatea și de modalitatea de reglare și număr de cicluri de deschidere/ închidere.

MÂNERELE.

Sunt multe mânere de proasta calitate frumos colorate. Eu îi recomand pe cei mai buni, HOPPE. și doar pe acestea le folosim. Aceste mânere nu mi-au creat niciodată probleme chiar și după zeci de ani de la instalarea lor.

CERCEVEAUA.

Care este diferența intre cercevele? Cea mai banală poate fi cerceveaua cu picurător și fără. La ce ajuta cea cu picurător față de cea fără? Simplu, la scurgerea apei de pe cercevea și protejarea patrunderei acesteia intre toc și cercevea.

 STICLA.

Cea mai mare pierdere de căldura se face prin sticlă. Diferențele de preț  între un geam termopan de calitate și unul mai inferior sunt foarte mari. Geamurile termopan sunt foarte importante in ansamblul ferestrei de aceea înainte de a face aceasta investiție informați-va foarte bine aici ve-ți găsi mult mai detalii privind tipurile de sticlă recomandate.

PRELUCRAREA FERESTRELOR.

Este foarte greu să îți dai seama de calitatea prelucrării ferestrelor dacă nu te pricepi. În primul rând fii atent la calitatea sudurii. La profilele colorate să fie de 0.2 mm sau mai nou să nu fie vizibilă. Să aibă găurile de drenaj date și acoperite cu capace din plastic sub denumirea de capac picurător. Lipsa drenajului la ferestrele instalate pe nord. Atunci cănd bate vântul cu putere nu permite apei sa se scurgă și va fi împinsă în interior. Garniturile la colțuri să fie introduse bine în canalul profilului. La îmbinare garniturilor la capete este indicat lipirea lor cu soluții de lipit speciale. Baghetele care țin geamul termopan să fie bine tăiate la 45* .

 MONTAJUL.

Dacă cineva mă întrebă care este procentajul de buna funcționare a ferestrei. Îi răspund în felul următor. 25% operațiunea din fabrică și 75% montajul ei pe teren. Astăzi toate fabricile producătoare de tâmplărie pvc sunt foarte bine tehnologizate de aceea fabricarea ferestrelor este automatizată. Foarte rar vom întâlni ca o fereastră să fie ieșită cu defecțiune de fabricare. Se poate întâmpla, dar mâna de aur asa cum o numesc eu a celui care face montajul poate remedia totul. Buna funcționare a ferestrei o dă montatorul. Poți găsi termopane ieftine unde vrei dar fii foarte atent la toate elementele menționate mai sus. Nu uita : Montajul trebuie să fie unul de calitate.

 DIFERENȚA DE COST.

Toate punctele enumerate mai sun duc la mari diferențe de cost în fabricare de  ferestre pvc.  Iar aceste diferențe duc la rezultatul unor ferestre termopan ieftine. De aceea recomand înainte de a face o achiziție de termopane informează-te bine asupra produsului pe care vrei sa-l iei.  Nu este întotdeauna înțelept să ne ghidăm deciziile de cumpărare exclusiv după preț. Cum nu este nici recomandabil să investești prea mult. Dar să investești prea puțin are de asemenea dezavantaje. Riști mai mult.  S-ar putea ca produsul pe care l-ai achiziționat să nu iți ofere satisfacțiile la care te-ai așteptat. Este un adevăr economic indiscutabil. Ca foarte rar primești maximul dând minimul. Ar putea fi înțelept să adaugi ceva la investiția pe care vrei să o faci. Ca să acoperi riscul pe care ți-l asumi.

Reparații termopane

BanuAlumin oferă garanție lucrărilor executate, pe o perioadă de 5 ani de zile pentru ferestrele și ușile rezidențiale. Pentru cele industriale oferim o garanție de până la 2 ani. În toată aceasta perioadă veți beneficia și de asistență telefonică pentru orice întrebare referitor la ferestrele și ușile dumneavoastră termopan. Pentru mai multe detalii puteți accesa secțiunea reparații termopane  – AICI – unde veți găsi informații utile.

Calculator termopane:

 „ Plătești mai puțin primești mai mult”

1. Fereastră simplă oscilo-batantă.

Lățimea x Înălțimea=Preț – Alb= Preț – color standard

 •  600 x 1200=59.Euro =79.Euro
 •  800 x 1300= 73.Euro=99.Euro
 •  600 x 1400= 64.Euro=88.Euro
 •  600 x 1500=69.Euro=92.Euro
 •  600 x 1600=71.Euro=96.Euro
 •  700 x 1600=77.Euro=102.Euro
 •  800 x 1600=81.Euro=108.Euro
 •  900 x 1600=89.Euro=117.Euro
 •  600 x 1900=80.Euro=110.Euro
 •  800 x 2000=95.Euro=127.Euro

2. Fereastră dublă una fixă una oscilo-batantă.

termopane

Lățimea x Înălțimea=Preț – Alb=Preț–color standard

 • 1200 x 1200 =90.Euro=119.Euro
 • 1200 x 1300 =94.Euro=124.Euro
 • 1200 x 1400 =97.Euro=129.Euro
 • 1200 x 1500 =102.Euro=133.Euro
 • 1200 x 1600 =106.Euro=140.Euro
 • 1300 x 1600 =113.Euro=148.Euro
 • 1400 x 1600 =118.Euro=156.Euro
 • 1500 x 1600 =125. Euro=163.Euro
 • 1500 x 1700 =130. Euro=171.Euro

3. Fereastra în trei canate doua fixe una centrală oscilo-batantă.

Lățimea x Înălțimea=Preț–Alb=Preț–color standard

 • 1800 x 1200=122.Euro=160.Euro
 • 1800 x 1250=126.Euro=166.Euro
 • 1800 x 1300=129.Euro=170.Euro
 • 1800 x 1400=136.Euro=178.Euro
 • 1800 x 1600=150.Euro=198.Euro
 • 1900 x 1200=125.Euro=165.Euro
 • 1900 x 1300=133.Euro=174.Euro
 • 1900 x 1400=140.Euro=184.Euro
 • 2000 x 1200=129.Euro=170.Euro
 • 2000 x 1400=144.Euro=189.Euro

4. Fereastră două canate ambele cu deschidere una oscilo-batantă

termopane

 Lățimea x Înălțimea =Preț–Alb=Preț–color standard

 • 1200 x 1200=116.Euro=155.Euro
 • 1200 x 1300=124.Euro=163.Euro
 • 1200 x 1400=130.Euro=170.Euro
 • 1200 x 1500=136.Euro=180.Euro
 • 1200 x 1600=143.Euro=188.Euro
 • 1300 x 1600=147.Euro=194.Euro
 • 1500 x 1600=157.Euro=206.Euro
 • 1500 x 1700=162.Euro=214.Euro
 • 1600 x 2000=195.Euro=254.Euro

Acest preț este făcut pentru geamuri termopan de 24 mm Float + low.E de 24 mm  profil Aluplast Ideal 4000. În această oferta de preț nu este inclus montajul și transportul ferestrelor.

Preț termopane la mp ?

De foarte multe ori am fost întrebat ce preț au geamurile termopan la mp. Nu este dificil să afli media unui mp pentru o lucrare calculată. Este foarte dificil să estimezi cu exactitate prețul total pentru o lucrare când ai diferite tipuri de ferestre cu diferite tipuri de deschideri. Se poate da un preț estimativ pe mp dar niciodată nu putem avea unul sigur. De exemplu la o fereastră într-un canat prețul pe mp poate fi diferit față de o fereastră cu două canate cum ar fi unul fix și unul oscilo-batant.

Cel mai potrivit sistem de umbrire pentru ferestre termopan din pvc.

 • Pentru cei care vor să facă o investiție durabilă, sistemul de obloane din aluminiu reprezintă soluția ideală.
 • Pentru cei care vor ca locuința lor să se diferențieze de multe alte locuințe.
 • Pentru cei care calitatea este primordială. Recomandarea mea sunt obloanele din aluminiu.

Sistemul de obloane din aluminiu este cel mai rafinat și cel mai sigur sistem de umbrire din categoria sa. Este sistemul  ce oferă personalitate casei dumneavoastră. Gama sa diversificată de culori atât RAL cât și imitație lemn oferă alegerea potrivită. Îmbinând orice potrivire de culoare atât cu fațada casei cât și cu culoarea tâmplăriei deja instalată . Obloanele din aluminiu pot fi cu lamele fixe sau lamele mobile. Se pot instala la ferestre, la ușile de balcon, ușile de  intrare și chiar la părțile fixe ale tâmplăriei. Rezistența și robustețea aluminiului fac ca obloanele din aluminiu să beneficieze de o garanție îndelungată de timp.

termopane

obloane aluminiu

De ce BanuAlumin ?

BanuAlumin înseamnă pentru mine a face mai mult cu mai puțin. Dacă suntem mai informați  în ceea ce privește interacțiunile dintre noi și în ceea ce privește operațiunile de afaceri vom fi mai concentrați și mai serioși. Cred în munca asiduă și în efortul suplimentar pentru a face ca lucrurile sa se întâmple așa cum trebuie. Ne dăm seama că este mereu loc pentru îmbunătățiri în tot ceea ce facem. Asta înseamnă că a învăța și a progresa nu este niciodată suficient. 

Pentru a fi mereu înaintea concurenței, trebuie să respectăm cuvântul dat și să îmbunătățim constant operațiunile noastre tinzând să fim mai eficienți. Am folosit greșelile noastre ca lecții valoroase. Nu trebuie să uităm niciodată caracterul imperios al îmbunătățirilor. Nu trebuie niciodată să ne mulțumim cu suficient de bun, pentru că obiectivul nostru nu este să fim o companie mare ci să devenim cea mai bună companie în ceea ce privește serviciul pentru clienți. 

termopane

 

Cu respect :

Claudiu Banu        ” Fă mai mult cu mai putin”  

De la profesioniști pentru profesioniști.
Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com