Usi culisante cu ridicare – TOP SLIDE

De ce este recomandat să folosim usi culisante cu ridicare? Astăzi clădirile moderne beneficiază de spații cât mai luminoase și deschideri de mari dimensiuni. Pentru a închide asemenea goluri avem nevoie de sisteme de tâmplărie performante și ușor de manevrat. Echipate cu mecanisme performante, aceste uși pot fi folosite foarte ușor chiar și atunci când ating dimensiuni mari. Sistemului de uși culisante cu ridicare i se mai spune și  uși „liftant glisant”. Acest sistem de ușă nu este unul foarte economic financiar, de aceea trebuie să fiți foarte atent pentru ce plătiți. Este foarte important ce tip de material v-a fi folosit pentru acest tip de uși. În cazul în care avem sticla de mari dimensiuni, avem nevoie de un material solid care să reziste în timp, iar aluminiu este cea mai buna soluție.

Caracteristici usi culisante cu ridicare

Datorită dimensiunilor mici ale cadrelor din aluminiu vom avea un spațiu mai mare pentru sticla care generează automat mai multa lumina. Pragul de dimensiuni mici este un detaliu important atât ca design dar și când se face trecerea peste el. Aluminiu fiind un material rezistent se poate realiza partea mobilă de dimensiuni foarte mari până la 4m lățime și maxim 2.9 m înălțime.

Usi culisante cu ridicare

 • Se pot instala geamuri tripan de până la 45 mm.
 • Coeficient de transfer termic cu o valoare medie de Uf=2.3 W/M2 K
 • Nivel triplu de etanșare pe cheder asigură o protecție sporită împotriva oricărei intemperii dar și o protecție fonică ridicată.
 • Foarte ușor de manipulat, chiar și atunci când avem deschideri foarte mari pe partea mobilă.
 • Adâncimea cercevelei 56 mm.
 • Izolare fonica 39 dB.
 • Rezistență la încărcare vânt C4/B4.
 • Greutatea cercevelei până la 300 Kg.
 • Etanșeitate la apă Class E 1200.
 • Rezistență la antiefracție RC 2.
 • Lățimea vizibilă în zona centrală 49 cm.
 • Pot fi vopsite orice nuanță RAL cât și imitație lemn.

Tipologii și modele de deschideri pentru uși culisante cu ridicare Top Slide.

Fiecare proiect are particularitățile lui iar sistemul Top Slide poate rezolva orice tip de deschideri pe care le aveți de realizat.

 • Glisarea ușilor se poate realiza pe două sau trei șine.
 • Glisarea se poate realiza un panou fix și unul mobil.
 • Glisare cap în cap pe aceeași  șină și două părți laterale fixe.
 • Închidere pe colț, iar atunci când se deschid ușile rămâne tot spațiul liber.

Usi culisante cu ridicare

Design usi culisante cu ridicare

Profilele din aluminiu din care sunt realizate ușile Top Slide au un design modern drept. Înălțimea minimă vizibila este de 122,5 mm. Se pot adăuga plase de insecte tip plisse la culoarea tâmplăriei fără a influența designul plăcut casei dvstr.

Usi culisante cu ridicare

Geamuri termopan sau tripan?

Astăzi asistăm la o creștere masivă a costurilor cu energie termică, alegerea geamului este foarte important, mai ales dacă avem suprafețe foarte mari de sticlă. Cea mai mare pierdere de energie se realizează pe la sticlă de aceea avem nevoie de un termopan de calitate.  Geamurile termopan sau tripan  folosite pentru  Top Slid, sunt echipate cu baghete distanțier Warm Edge.   În funcție de evaluarea din teren, a unui specialist din echipa noastră, se va propune un tip de sticla adaptată nevoilor dumneavoastra.

Usi culisante cu ridicare

Instalare usi culisante cu ridicare Top Slide

Experiențele personale de-a lungul celor 30 de ani în acest domeniu, mi-au arătat că motivul pentru care se produc greșeli de tâmplărie au fost legate de măsurători. De aceea acordăm o mare atenție acestui detaliu și considerăm că este unul foarte important. Trebuie să ne alegem cu atenție partea pe care va fi instalat mânerul și să lăsam toleranțele pentru montaj.  Toleranțele pentru montaj vor fi lăsate de la 10mm până la 15mm pe fiecare parte. Dacă imobilul se va placa cu polistiren pe exterior iar glafurile laterale vor fi placate cu polistiren extrudat se va ține cont de grosimea acestuia. Nivelul de etanșare a spațiului lăsat trebuie să fie prezent pe suprafața întregului perimetru și nu trebuie să fie întrerupt. Față de concurenții noștri care folosesc spumă poliuretanică noi folosim benzi precomprimate și benzi de vapori la interior.

Sisteme de închidere

Pentru noi siguranța dumneavoastră este foarte importantă. Feroneria și sistemele de închidere sunt marca GU un brand cu experiență. Închiderile sunt antiefracție cu bumbi tip ciupercă.  Mânerele de tragere pot fi vopsite la culoarea, argintiu sau titan.

Tipuri de închideri:

 • Mâner pe interior și exterior cu blocaj cu cheie.
 • Mâner pe interior și mâner de tragere pe exterior tip scoică.
 • Mâner pe interior.

Întreținere și mod de utilizare.

Datorită calităților ridicate ale profilelor din aluminiu, ușile Top Slide au o garanție foarte îndelungată. Folosirea unor accesorii de calitate și intreținerea acestora prin verificări periodice la maxim 2 ani prelungește perioada de folosire. Curățare ușilor se va face cu o cârpă moale fără a se folosi solvenți ce pot ataca vopseaua. Atenție! A nu se folosi bureți de sârmă sau obiecte contondente ce pot zgâria profilele. Modul de utilizare a ușilor culisante cu ridicare este foarte simplu și nu necesită un mare efort, chiar și atunci când ating dimensiuni foarte mari.

Garanția produselor Banu Alumin.

Garanția produsului Top Slide este de minim 5 ani și se poate prelungi până la 10 ani.

usi culisante cu ridicare

De ce uși culisante cu ridicare din aluminiu.

Descoperă de ce 80% dintre cei care au cumpărat uși din pvc  pentru intrarea la casă, în primii 3 ani de la achiziție sunt nemulțumiți, după acesti 3 ani unii ajung să le schimbe. După multi ani de activitate în acest domeniu am înțeles și mă simt dator să le spun oamenilor pentru ce produse dau banii. Am întâlnit în cei aproap 30 de ani, fel de fel de situații și am încercat tot felul de materiale. Specializare noastră este în acest domeniu. Nu îți scriu ce ti-au scris cei din branșa mea  ” Cumpără de la mine că vei avea cel mai mic preț. Fă afaceri cu mine în loc să faci cu altcineva”

NU îți cer așa ceva, dar îți sugerez înainte ca să iei o decizie te rog să te interesezi și să ceri sfatul unui specielist, pentru că poate fi în avantajul tau.  Adresează-mi orice întrebare referitor la acest domeniu, pentru că sunt în acest sector de foarte mulți ani față de majoritatea colegilor mei. Înțeleg ce înseamnă o situație complicată. Stiu care sunt toate „capcanele” și dificultățile care apar în acest domeniu. Am fabricat, instalat și m-am confruntat cu mii de situații de aceea noi am renunțat să mai fabricam și să instalăm uși din pvc. Dacă vrei să citești care sunt diferențele dintre niște termopane ieftine si unele scumpe citește acest articol AICI.

„Pentru Cei Care Vor Mai Mult”

De la profesioniști pentru profesioniști.
Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com