Accesorii pentru tamplarie PVC și aluminiu

Cele mai importante accesorii pentru tamplarie  PVC .

Când spunem accesorii pentru tamplarie pvc sau aluminiu nu ne referim la părtile care fac parte deja din tâmplărie. Aici ne referim în special la elementele ce se adaugă suplimentar atât ferestrelor cât și ușilor. Alegerea accesoriilor nu ar trebui să fie un lucru dificil atunci când te adresezi unor persoane și firme specializate. Ele au rolul să rezolve anumite probleme estetice, dar mai ales tehnice. Atunci când ne dorim să avem o fereastră cât mai completă si accesorizată. Trebuie să ne așteptăm că și valoarea totală a lucrării va crește. Multe din acestea  au o importanță majoră în buna funcționare a tâmplăriei. De aceea recomandarea noastră este să nu se facă rabat la anumite accesorrii, care sunt extrem de importante.

Top 10 cele mai importante accesorii pentru tamplarie pvc :

 1. Glafurile pentru interior PVC.
 2. Glafuri exterior Aluminiu/ Marmură, Granit.
 3. Profilul Solbanc.
 4. Plase de insecte.
 5. Rulouri exterioare.
 6. Obloane de aluminiu.
 7. Sisteme antiefracție.
 8. Feronerie (diverse piese suplimentare pentru feronerie ex: actionare greșită, microventilație,închideri suplimentare, mânere secustik, piesă antiflambaj etc)
 9. Grile ventilație (automate și semiautomate).
 10. Profile adiționale :pervaze și profile de mascare.

 La ce folosesc toate aceste accesorii pentru tamplarie fie ea din aluminiu sau pvc ?

Atunci când ne dorim un confort și o calitate ridicată a tâmplăriei noastre. Toate cele 10 accesorii enumerate mai sus sunt de o importanță majoră pentru confortul și siguranța dumneavoastră. Voi explica pentru fiecare punct în parte la ce sunt folositoare. Și care este plusul de valoare pe care îl aduce investiției dumneavoastră. Este adevărat că se poate face o lucrare si fără toate acestea? Da se poate și fără aceste!  Dar calitatea lucrării atât din punct de vedere al funcționalității nu mai este aceeasi. Recomand să citiți articolul termopane ieftine versus cele scumpe

Glafuri interior din pvc

Recomandarea noastră este instalarea glafurilor din PVC . Acestea sunt de diferite lățimi si sunt complete de capace de mascare la capete. Ele pot fi la culoarea tâmplăriei astfel oferind un aspect placut lucrarii. Montajul acestora este obligatoriu a se face odată cu instalarea tâmplăriei. Pot avea rolul de a proteja partea inferioară a golului ferestrei.

accesorii tamplarie pvc

Glaf PVC

Glafuri exterior Aluminiu/ Marmură, Granit

Glafurile din aluminiu se instalează exclusiv la exteriorul ferestrelor. Pot fi de diferite dimensiuni ca și lățime în funcție de grosimea zidului. Se fixează cu șuruburi autofiletante  exclusiv pe profilui solbanc și nu pe tâmplărie. Sunt completate cu capace de mascare la capete. Utilitatea lor este protejarea părții inferioare a zidului și ferirea de infiltrației apei când plouă. Un lucru important este sa fie vopsite în câmp electrostatic.

glaf aluminiu

Glaf Aluminiu

Glafurile din marmură /granit  au aceiași funcționalitate ca și cele din aluminiu. Sunt mult mai rezistente în timp și oferă un design deosebit casei dumneavoastră.

glaf granit

Glaf Granit

 Profilul Solbanc

Piesa cea mai importantă pentru tamplaria din pvc sau aluminiu este profilul solbanc. Acest profil vine montat sub fereastră și face ruperea termică între glaful exterior și cel interior. Dimensiunea acestuia va fi debitat cât lungimea ferestrei. Are un rol foarte important în izolarea a părții inferioare a ferestrelor. Instalarea lui fiind o necesitate atunci când se dorește glafuri exterioare din aluminiu, marmură sau granit și interioare din pvc .

profil solbanc

Profil Solbanc

 

Plase insecte

Este un accesoriu indispensabil atunci când se dorește o protecție impotriva insectelor. Plasele de insecte sunt de mai multe tipuri :

 • Batante
 • Fixe
 • Plisse
 • Rulou

Diferențele între ele sunt dimensiunile la care se pot realiza. Cele batante și cele mai economice sunt foarte bune la ferestre. Au un cost redus se pot realiza și la culoarea tâmplariei și nu sunt recomandate pentru deschideri foarte mari. Plasele plisse sunt ideale pentru deschideri foarte mari. Au o lunga durată de viață și sunt foarte comode. Plasele plisse sunt recomandate în special la uși. Însă se pot realiza și la culoarea tâmplăriei.

accesorii tamplarie pvc

Rulouri exterioare

Rulourile exterioare pot fi din Aluminiu sau  PVC. Montajul lor se poate realiza atât aplicate pe tâmplărie  cât și suprapuse. Pot fi  acționate manual sau electric. Au funcția de protejare și umbrire a ferestrelor. Se pot realiza pe dimensiuni foarte mari. Pot veni complete pentru ferestre cât și pentru uși cu plase de insecte tip rulou. Cele din aluminiu sunt vopsite în câmp electrostatic ceea ce le oferă o garanție îndelungată. Montajul rulourilor suprapuse se face odată cu instalarea ferestrelor.

Rulou aplicat

Obloane aluminiu

Obloanele din aluminiu sunt pentru cei care vor să facă o investiție durabilă. Pentru cei care vor ca locuința lor să se diferențieze. Pentru cei care calitatea este primordială. Recomandarea mea sunt obloanele din aluminiu. Este sistemul de umbrire cel mai rafinat și cel mai sigur. Este sistemul care oferă personalitate casei dumndeavoastră. Gama sa de culori atăt RAL cât și imitație lemn oferă alegerea potrivită. Îmbină orice potrivire de culoare atât cu fațada casei cât și cu culoarea tâmplăriei. Obloanele din aluminiu pot fi cu lamele fixe sau lamele mobile. Se pot instala la ferestre cât și la uși de balcon sau intrare. Rezistența lor și robustețea aluminiului fac ca obloanele din aluminiu să aibe o garanție indelungată.

accesorii tamplarie pvc

obloane lamelă fixă

 

 

accesorii tamplarie pvc

obloane lamelă mobilă

Sistem antiefractie pentru termopane din aluminiu sau PVC.

Sistemele pentru ușile de exterior căt și pentru ferestre sunt foarte importante atunci cănd se dorește o siguranță suplimentară. Folosirea închiderilor de siguranță va fi folosită atunci când și sticla este antiefracție. Blocatorii și bumbii de închidere trebuie să fie de tip ciupercă. Blocatorii să fie prinși cu șuruburi autofiletante direct în armătură. Atunci când avem aceste elemente foarte importante putem spune că avem un sistem complet antiefracție.

Feroneria

Sistemele de închidere al ușilor și al ferestrelor poartă denumirea de feronerie.

Feroneria are o multitudine de piese ce pot fi instalate pe ferestre, ele au un rol foarte important în buna funcționare a ferestrelor. Lipsa lor poate duce chiar și la deteriorarea ferestrelor în anumite cazuri. Exemplu la ferestrele în două canate din profil PVC unde pe mobilul secundar lipsește piesa antiflambaj există riscul deformării cercevelei. Recomandarea mea este să achiziționați o fereastră cât mai completă.

Accesorii pentru  tamplarie pvc sau aluminiu

 • acționare greșită
 • microventilație
 • închidere suplimentară pentru sistemul oscilobatant
 • mânere secustik
 • piesă antiflambaj

Grile ventilație

Au rolul de a dezumidifica încăperea și de a schimba fluxul de aer din interior către exterior. Aceste grile de ventilație nu permite formarea cureților de aer în încapere. Sunt foarte utile în bucătării locul unde se gătește foarte mult  și in spațiile unde avem o umiditate mai ridicată. Nu permit pătrunderea prafului și al polenului. Permite pe timp de iarnă un schimb controlat de aer.

accesorii tamplarie pvc

grilă ventilație

Profile adiționale

Aici vom întâlni o varietate de profile adiționale.  Scopul lor este de a masca montajul ferestrelor și al ușilor la cladirile reabilitate. Aceste profile pot fi instalate atunci cănd se dorește înlocuirea ferestrelor la case și nu se dorește reparații de zidărie. Sunt o multitudine de profile cu diferite dimensiuni și forme ce pot face acest lucru . Cere-ți sfatul unui specialist și ve-ți obține soluții adaptate pentru locuința dumneavoastră.

De foarte multe ori am am întâlnit clienți care au renunțat la multe dintre lucrurile enumerate pentru a economisi bani. Atunci când se dorește o tâmplărie de calitate recomandarea mea este să nu se facă rabat la nimic.

[kkstarratings]

De la profesioniști pentru profesioniști.
Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com