Tamplarie Aluminiu

Tamplarie aluminiu, cel mai rezistent sistem de termopane.

La început materialele folosite pentru fabricarea  tâmplăriei au fost lemnul și fierul. De mai bine de un secol, aluminiu a început să facă parte integrantă din sistemele de tamplarie. Astăzi acest sistem de  tâmplărie a juns să fie cel mai complet și performant din gama sa.

tamplarie

Când spunem tamplarie din aluminiu folosim sinonimul calității și durabilității absolute. Acest sistem de tâmplărie are cea mai mare gamă de produse. De la ferestrele simple fara bariera termică până la ferestre cu rupere termică. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereți cortina. Aceste sisteme de tamplarie acoperă toate nevoile chiar și cele mai sofisticate cerințe venite din partea arhitecților.tamplarie

De ce tâmplărie din aluminiu ?

Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori fără să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive, datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  și nu se deformează în timp. Rămâne în forma sa zeci de ani, iar o ușă din aluminiu nu își va schimba forma sa inițială. Tamplaria din aluminiu este  de neegalat ca și design, calitate si rezistență chiar dacă are un cost puțin mai ridicat. Datorită performanțelor profilelor cu bariera termica, ferestrele din aluminiu oferă performanțe excelente în ceea ce privește izolarea termică.

tamplarie

secțiune profil aluminiu cu bariera termica

Unde se pot folosi sistemele de tamplarie din aluminiu ?

Sistemul de tamplarie din aluminiu se poate folosi atât la interior cât și la exterior. Pentru interior se va folosi profile fara bariera termica iar pentru exterior exclusiv profile din aluminiu cu bariera termica. Performanța  ferestrelor cu bariera termica este dată de lățimea poliamidei ce face ruperea termică a profilului. Astăzi ferestrele cu bariera termica ajung să depășească cu mult anumite profile din pvc, fiind compatibile chiar și pentru case pasive.

Tamplarie aluminiu cu bariera termica.

Profilele cu bariera termica sunt realizate din doua profile din aluminiu legate între ele printr-o bară de poliamida ce face ruperea termică între exterior și interior. Calitatea unui profil din aluminiu cu bariera termica este dată de lățimea poliamidei. De aceea atunci când alegeți o tamplarie din aluminiu cu bariera termica fiți foarte atenți la lățimea poliamidei. Profilele din aluminiu pot fi vopsite în câmp electrostatic sau anodizate. Este foarte important ca vopsirea profilelor să fie de calitate și executate de către firme specializate. Nu recomand utilizare profilelor din aluminiu înfoliate cu folii de imitație de lemn folosite  ca la tâmplăria din PVC. Ferestrele din aluminiu  Termic 77 AL cu bariera termica pe care le recomand sunt cele realizate cu profile Alumil Supreme S77.

Detalii tehnice profile cu bariera termica Termic 77:

 • Suprafață vizibilă minimă 67/93 mm
 • Lățime toc 77 mm
 • Înălțime cercevea 73 mm
 • Grosimea geamului termopan până la 52 mm
 • Poliamidă de 40 mm cu inserții din Kooltherm, izolatori din spumă.
 • Coeficient de transfer termic  EN ISO 10077-2  Uw= 0.95 W/ m2K
 • Acest sistem permite și folosirea  sistemului de cercevea ascunsă.
 • Sistem certificat de Passive House Institute (PHI) în conformitate cu cerințe pentru case pasive.
 • Etanșeitate cu 3 rânduri de garnituri.

tamplarie aluminiu

Tâmplărie aluminiu fără barieră termică.

Tamplaria din aluminiu fara bariera termica este realizata din profile din aluminiu extrudate dintr-o singură piesă. Acest sistem de tâmplărie este recomandat la interior sau acolo unde nu sunt diferențe de temperatură între cele două încăperi. Ca și tâmplăria din aluminiu cu barieră termică și acest sistem poate fi vopsit în orice nuanță RAL, anodizate sau imitație lemn. Tâmplăria fără bariera termică este cel mai economic sistem de tâmplărie dar mult mai rezistent decât cele din PVC. Lățimea profilelor fără barieră termică de obicei pot fi cu dimensiuni cuprinse între 40 și 50 mm. Sistemul pe care îl recomandăm pentru tâmplăria dumneavoastră pentru interior este Eco Al un sistem complet si performant.

tâmplărie făra barieră termică

Sistemele  de tâmplărie din aluminiu pot acoperi orice nevoie.

O tâmplărie din aluminiu de calitate are nevoie de un geam termopan performant.

Alegerea tâmplăriei pentru casa dumneavoastra este investiția pe care trebuie sa o faceți cu mare atenție si responsabilitate pentru tine și confortul familiei tale. Cea mai mare pierdere a energiei termice se face prin geamul termopan, de aceea trebuie să  acordăm o mare atenție alegerii. In zadar am un profil performant și o feronerie de cea mai bună calitate, dacă sticla folosită la termopane nu este ce are nevoie poziția casei tale.

Vă recomand să citiți articolele mele unde vei găsi cele mai sincere și cele mai bune informații prin care să te ajut să faci alegerea potrivită.

Ce este Bagheta Warm  Edge și de ce trebuie să fie componentă obligatorie din sistemul de tâmplărie.

Astăzi asistam la o creștere masivă a costurilor cu energie termică, de aceea trebuie să fim foarte atenți ce materiale folosim atunci când renovăm sau construim. Alegerea unor materiale de calitate poate îmbunătăți considerabil calitatea construcției noastre iar acest lucru se va vedea în facturile mai mici pe care le vom avea. Bagheta Warm Edge este distanțierul ce separă foile de sticlă a geamului termopan sau tripan după caz. ( Înlocuiește acea baghetă din aluminiu, folosită la geamurile termopan vechi, care se vede între foile de sticlă). Realizat dintr-un material compozit, termoplastic acesta nu este un bun conductor termic, izolând mai bine marginea gemului termopan. Bagheta Warm Edge poate fi de diferite culori și dimensiuni,  aceasta alegându-se în funcție de culoarea tâmplăriei și grosimea gemului termopan.

Această pierdere de căldură care se face prin geamul termopan, v-a determina nevoia de mai multă încălzire termică, pentru a menține o temperatură interioară confortabilă. Un alt mare avantaj pe care îl are bagheta Warm Edge este acela că reduce considerabil condensul formată pe marginea geamului.

tamplarie aluminiu

Tâmplăria din aluminiu, pe care mulți dintre noi o avem împiedică pierderile de căldură și reduc considerabil circulația aerului. Tocmai de aceea recomandăm o aerisire  zilnică.

Feroneria sisteme de siguranță și tipuri de deschidere.

 • Panouri fixe.
 • Ferestre cu deschidere normală sau oscilobatantă.
 • Ferestre oscilante ( adică se deschide de sus în jos)
 • Deschideri în două canate.
 • Deschidere pivotantă.

Alegerea unui sistem de feronerie fiabil a fost și este pentru noi un lucru extrem de important. Pentru a oferi clienților noștri siguranța unei feresrte de calitate nu acceptăm nici cel mai mic rabat la calitatea feroneriei. Mânerele folosite pentru ferestrele dumneavoastră sunt fabricate de cel mai mare brand din lume Hoppe. Feroneria este inima ferestrelor, de aceea  nu trebuie neglijată în timp iar o întreținere periodică la minim 2 ani este total necesară. Dacă vrei ca ferestrele tale să funcționeze perfect și după zeci de ani de zile, periodic trebuie să le îngrijești.

Sistemele de feronerie pentru ferestre pot fi cu balamale ascunse sau vizibile. Balamalele ferestrelor din aluminiu au  forma cilindrică. O caracteristica importanta este certificarea lor pentru rezistență si medii anti-corozive.

Culorile standard pe care le au balamalele și mânerele ferestrelor  sunt :

 • Alb.
 • Negru.
 • Argintiu.
 • Titan.
 • Bronz.
 • Accesoriile pot fi vopsite și la culoarea tâmplăriei.

 

O tâmplărie din aluminiu este de calitate atunci când instalarea este făcută în mod profesionist.

Montajul efectuat corect din punct de vedere tehnic poate influența foarte mult buna funcționalitate, performanțele și rezistență în timp a tâmplăriei. Este foarte important procesul de instalare a ferestrelor dar o mare importanță este materialele pe care noi le folosim pentru instalarea tâmplăriei. Astăzi asistăm la o schimbare majoră a climei iar vara a devenit tot mai lungă și mai călduroasă. Multă lume nu ține cont că nu doar iarna avem nevoie să trăim confortabil ci și pe timpul verii. Crearea unui climat confortabil pe timpul verii duce la un consum considerabil de energie electrică daca nu avem o tâmplărie din aluminiu care să izoleze foarte bine.

Pentru efectuarea unui montaj de calitate trebuie să ținem cont de foarte multe aspecte, începând cu prima fază a măsurătorilor până la folosirea unor materiale de calitate. Experiențele personale de-a lungul timpului mi-au arătat că motivul pentru care se produc greșeli de tâmplărie au fost legate de măsurători. De aceea este foarte important cum măsurați și cum pregătiți fereastra pentru a fi comandată unui producător de tâmplărie. Trebuie să ne alegem cu atenție partea pe care va fi instalat mânerul și să lăsam toleranțele pentru montaj.

Toleranțele pentru montaj vor fi lăsate în funcție de materialul izolator de umplere iar dimensiunea toleranței va fi de la 10mm până la 15mm pe fiecare parte. Dacă imobilul se va placa cu polistiren pe exterior iar glafurile laterale vor fi placate cu polistiren extrudat se va ține cont de grosimea acestuia. Nivelul de etanșare a spațiului lăsat trebuie să fie prezent pe suprafața întregului perimetru și nu trebuie să fie întrerupt.

Care sunt materialele pentru montaj pe care le recomandăm:

Acordăm o mare atenție operațiunii de instalare a tocăriei pentru că aceasta operațiune înseamnă 70 % din calitatea unei ferestre. Materialele pe care noi le folosim față de concurenții noștri pentru etanșarea rosturilor între perete și tâmplărie sunt:

 • Spumă poliuretanică cu expandare redusă. ( nu cea ieftină din comerț gen magazine bricolaj)
 • Benzi precomprimate de etanșare. ( acestea se aleg în funcție de lățimea profilului)
 • Benzi pentru vapori.
 • Benzi hidro pentru exterior ce se vor instala in partea de jos a glafului.
 • Ancore metalice de fixare.
 • Șuruburi și dibluri după caz.

Dacă vrei să îți faci singur montajul ferestrelor tale îți recomand să citești următorul articol : Cum se montează o tâmplărie din aluminiu și de ce materiale avem nevoie. 

Tamplarie aluminiu izolare fonica.

Astăzi asistăm la o creștere masivă a numărului de locuințe, dar mai ales la o creșterea semnificativă a traficului auto. Dacă v-ați ales un loc unde credeați că sunteți liniștit, se pare ca după câțiva ani nu mai este chiar așa. Orașele au devenit extrem de aglomerate. Este foarte greu, să ajungeți acasă după o zi de muncă și să nu vă relaxați în liniște. Dacă vă confruntați cu o problemă a zgomotului din exterior iar tâmplăria dumneavoastră nu izolează bine cauzele pot fi următoarele:

 • Instalarea greșită a ferestrelor și ușilor termopan.
 • Garnituri de slabă calitate.
 •  Sticla geamurilor termopan sau tripan care nu au o izolare fonica bună.
 • Reparații de după montare a geamului termopan.

Instalarea joacă un rol foarte important pentru calitatea ferestrelor și a ușilor termopan. Folosirea unor materiale de bună calitate dar montate greșit poate influența enorm de mult izolarea fonică. Din acest echipa noastră de specialiști în domeniu  vă garantează o lucrare efectuată în mod profesionist. Atunci când se dorește o izolare fonică ridicată și materialele de montaj trebuie să fie total diferite față de spuma tradițională pe care o folosesc majoritatea concurenților. În cazul în care ferestrele sunt deja instalate trebuie să verificăm dacă glafurile sunt reparate cum trebuie. O fereastră de calitate este inutilă fonic dacă montajul este făcut greșit.

De ce Banu Alumin?

Banu Alumin înseamnă pentru mine a face mai mult cu mai puțin. Dacă suntem mai informați  în ceea ce privește interacțiunile dintre noi și în ceea ce privește operațiunile de afaceri vom fi mai concentrați și mai serioși. Cred în munca asiduă și în efortul suplimentar pentru a face ca lucrurile sa se întâmple așa cum trebuie. Ne dăm seama că este mereu loc pentru îmbunătățiri în tot ceea ce facem. Asta înseamnă că a învăța și a progresa nu este niciodată suficient.

Pentru a fi mereu înaintea concurenței, trebuie să respectăm cuvântul dat  să îmbunătățim constant operațiunile noastre tinzând să fim mai eficienți. Am folosit greșelile noastre ca lecții valoroase. Nu trebuie să uităm niciodată caracterul imperios al îmbunătățirilor. Nu trebuie niciodată să ne mulțumim cu suficient de bun, pentru că obiectivul nostru nu este să fim o companie mare ci să devenim cea mai bună companie în ceea ce privește serviciul pentru clienți.

Vă scriu câteva rânduri pentru a vă mulțumi pentru timpul pe care mi l-ați acordat citind pagina mea. Sper să vă fi fost cu folos toate informațiile pe care le-am scris. 

Cu respect : Claudiu Banu 

 

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com