Tamplarie Aluminiu

Tamplarie aluminiu, cel mai rezistent sistem de termopane.

La început materialele folosite pentru fabricarea  tâmplăriei au fost lemnul și fierul. De mai bine de un secol, aluminiu a început să facă parte integrantă din sistemele de tamplarie. Astăzi acest sistem de  tâmplărie a juns să fie cel mai complet și performant din gama sa.

tamplarie

 

Când spunem tamplarie din aluminiu folosim sinonimul calității și durabilității absolute. Acest sistem de tâmplărie are cea mai mare gamă de produse. De la ferestrele simple fara bariera termică până la ferestre cu rupere termică. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereți cortina. Aceste sisteme de tamplarie acoperă toate nevoile chiar și cele mai sofisticate cerințe venite din partea arhitecților.tamplarie

De ce tâmplărie din aluminiu ?

Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori fără să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive, datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  și nu se deformează în timp. Rămâne în forma sa zeci de ani, iar o ușă din aluminiu nu își va schimba forma sa inițială. Tamplaria din aluminiu este  de neegalat ca și design, calitate si rezistență chiar dacă are un cost puțin mai ridicat. Datorită performanțelor profilelor cu bariera termica, ferestrele din aluminiu oferă performanțe excelente în ceea ce privește izolarea termică.

tamplarie

secțiune profil aluminiu cu bariera termica

Unde se pot folosi sistemele de tamplarie din aluminiu ?

Sistemul de tamplarie din aluminiu se poate folosi atât la interior cât și la exterior. Pentru interior se va folosi profile fara bariera termica iar pentru exterior exclusiv profile din aluminiu cu bariera termica. Performanța  ferestrelor cu bariera termica este dată de lățimea poliamidei ce face ruperea termică a profilului. Astăzi ferestrele cu bariera termica ajung să depășească cu mult anumite profile din pvc, fiind compatibile chiar și pentru case pasive. 

Tamplarie aluminiu cu bariera termica.

Profilele cu bariera termica sunt realizate din doua profile din aluminiu legate între ele printr-o bară de poliamida ce face ruperea termică între exterior și interior. Calitatea unui profil din aluminiu cu bariera termica este dată de lățimea poliamidei. De aceea atunci când alegeți o tamplarie din aluminiu cu bariera termica fiti foarte atenti la lățimea poliamidei. Profilele din aluminiu pot fi vopsite în câmp electrostatic sau anodizate. Este foarte important ca vopsirea profilelor să fie de calitate și executate de către firme specializate. Nu recomand utilizare profilelor din aluminiu înfoliate cu folii de imitație de lemn folosite  ca la tamplaria din PVC. Ferestrele din aluminiu  Premium 77 AL cu bariera termica pe care le recomand sunt cele realizate cu profile Alumil Supreme S77

Detalii tehnice profile cu bariera termica  ALUMIL  SUPREME 77 :

  • Suprafață vizibilă minimă 67/93 mm
  • Lățime toc 77 mm
  • Înălțime cercevea 73 mm
  • Grosimea geamului termopan până la 52 mm
  • Poliamidă de 40 mm cu inserții din Kooltherm, izolatori din spumă.
  • Coeficient de transfer termic  EN ISO 10077-2  Uw= 0.95 W/ m2K
  • Acest sistem permite și folosirea  sistemului de cercevea ascunsă.
  • Sistem certificat de Passive House Institute (PHI) în conformitate cu cerințe pentru case pasive.
  • Etanșeitate cu 3 rânduri de garnituri.

tamplarie aluminiu

Tâmplărie aluminiu fără barieră termică

Tamplaria din aluminiu fara bariera termica este realizata din profile din aluminiu extrudate dintr-o singură piesă. Acest sistem de tamplarie este recomandat la interior sau acolo unde nu sunt diferențe de temperatură între cele două încăperi. Ca și tâmplăria din aluminiu cu barieră termică și acest sistem poate fi vopsit în orice nuanță RAL, anodizate sau imitație lemn. Tâmplăria fără bariera termică este cel mai economic sistem de tâmplărie dar mult mai rezistent decât cele din PVC. Lățimea profilelor fără barieră termică de obicei pot fi cu dimensiuni cuprinse între 40 și 50 mm. Sistemul pe care îl recomandăm pentru tâmplăria dumneavoastră pentru interior este Eco Al un sistem complet si performant.

 

tâmplărie făra barieră termică

Sistemele  de tamplarie din aluminiu pot acoperi orice nevoie.

O tâmplărie din aluminiu de calitate are nevoie de un geam termopan performant.

Alegerea tâmplăriei pentru casa dumneavoastra este investiția pe care trebuie sa o faceti cu mare atenție si responsabilitate pentru tine și confortul familiei tale. Cea mai mare pierdere a energiei termice se face prin geamul termopan, de aceea trebuie să  acordăm o mare atenție alegerii. In zadar am un profil performant și o feronerie de cea mai bună calitate, dacă sticla folosită la termopane nu este ce are nevoie pozitia casei tale.

Vă recomand să citiți articolele mele unde vei găsi cele mai sincere și cele mai bune informații prin care să te ajut să faci alegerea potrivită.

De ce Banu Alumin?

Banu Alumin înseamnă pentru mine a face mai mult cu mai puțin. Dacă suntem mai informați  în ceea ce privește interacțiunile dintre noi și în ceea ce privește operațiunile de afaceri vom fi mai concentrați și mai serioși. Cred în munca asiduă și în efortul suplimentar pentru a face ca lucrurile sa se întâmple așa cum trebuie. Ne dăm seama că este mereu loc pentru îmbunătățiri în tot ceea ce facem. Asta înseamnă că a învăța și a progresa nu este niciodată suficient. 

Pentru a fi mereu înaintea concurenței, trebuie să respectăm cuvântul dat și să îmbunătățim constant operațiunile noastre tinzând să fim mai eficienți. Am folosit greșelile noastre ca lecții valoroase. Nu trebuie să uităm niciodată caracterul imperios al îmbunătățirilor. Nu trebuie niciodată să ne mulțumim cu suficient de bun, pentru că obiectivul nostru nu este să fim o companie mare ci să devenim cea mai bună companie în ceea ce privește serviciul pentru clienți. 

Vă scriu câteva rânduri pentru a vă mulțumi pentru timpul pe care mi l-ați acordat citind pagina mea. Sper să vă fi fost cu folos toate informațiile pe care le-am scris. 

Cu respect : Claudiu Banu