Tamplarie Aluminiu

Tâmplărie aluminiu – cel mai rezistent sistem de termopane.

Primele materiale folosite pentru fabricarea tâmplăriei au fost lemnul și fierul. De mai bine de un secol, aluminiu a început să facă parte integrantă din sistemele de tamplarie. Astăzi acest sistem de  tâmplărie a juns să fie cel mai complet și performant din gama sa. Când spunem tâmplărie din aluminiu folosim sinonimul calității și durabilității absolute. Acest sistem de tâmplărie are cea mai mare gamă de produse. De la ferestrele simple fără barieră termică până la ferestre cu rupere termică. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereți cortină. Aceste sisteme de tâmplărie acoperă toate nevoile chiar și cele mai sofisticate cerințe venite din partea arhitecților.

Tamplarie Aluminiu

De ce tâmplărie din aluminiu ?

Alegerea aluminiului înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori fără să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive, datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă și nu se deformează în timp. Rămâne în forma sa zeci de ani, iar o ușă din aluminiu nu își va schimba forma sa inițială. Tâmplăria din aluminiu este de neegalat ca și design, calitate si rezistență chiar dacă are un cost puțin mai ridicat. Datorită performanțelor profilelor cu barieră termică, ferestrele din aluminiu oferă performanțe excelente în ceea ce privește izolarea termică.

Unde se pot folosi sistemele de tamplarie din aluminiu ?

Sistemul de tâmplărie din aluminiu se poate folosi atât la interior cât și la exterior. Pentru interior se folosesc profile fără barieră termică iar pentru exterior exclusiv profile din aluminiu cu barieră termică. Performanța  ferestrelor cu barieră termică este dată de lățimea poliamidei ce face ruperea termică a profilului. Astăzi, ferestrele cu barieră termică ajung să depășească cu mult performanța anumitor profile din pvc, fiind compatibile chiar și pentru case pasive.

Tâmplărie aluminiu cu barieră termică.

Profilele cu barieră termică sunt realizate din doua profile din aluminiu legate între ele printr-o bară de poliamidă ce face ruperea termică între exterior și interior. Calitatea unui profil din aluminiu cu barieră termică este dată de lățimea poliamidei. Când alegeți o tâmplărie din aluminiu cu barieră termică fiți foarte atenți la lățimea poliamidei. Profilele din aluminiu pot fi vopsite în câmp electrostatic sau anodizate. Este foarte important ca vopsirea profilelor să fie de calitate și executate de către firme specializate. Nu recomand utilizare profilelor din aluminiu înfoliate cu folii de imitație de lemn folosite  ca la tâmplăria din PVC. Ferestrele din aluminiu Termic 77 AL cu barieră termică pe care le recomand sunt realizate cu profile Alumil Supreme S77.

Detalii tehnice profile cu barieră termică Termic 77:

 • suprafață vizibilă minimă 67/93 mm
 • lățime toc 77 mm
 • înălțime cercevea 73 mm
 • grosimea geamului termopan până la 52 mm
 • poliamidă de 40 mm cu inserții din Kooltherm, izolatori din spumă.
 • coeficient de transfer termic  EN ISO 10077-2  Uw= 0.95 W/ m2K
 • acest sistem permite și folosirea  sistemului de cercevea ascunsă.
 • sistem certificat de Passive House Institute (PHI) în conformitate cu cerințe pentru case pasive.
 • etanșeitate cu 3 rânduri de garnituri.

Tâmplărie aluminiu fără barieră termică.

Tâmplăria din aluminiu fără barieră termică este realizată din profile din aluminiu extrudate dintr-o singură piesă. Acest sistem de tâmplărie este recomandat la interior sau acolo unde nu sunt diferențe de temperatură între cele două încăperi. Ca și tâmplăria din aluminiu cu barieră termică și acest sistem poate fi vopsit în orice nuanță RAL, anodizate sau imitație lemn. Tâmplăria fără bariera termică este cel mai economic sistem de tâmplărie dar mult mai rezistent decât cele din PVC. Lățimea profilelor fără barieră termică de obicei pot fi cu dimensiuni cuprinse între 40 și 50 mm. Sistemul pe care îl recomandăm pentru tâmplăria dumneavoastră pentru interior este Eco Al un sistem complet și performant.

Sistemele  de tâmplărie din aluminiu pot acoperi orice nevoie.

tamplarie aluminiu

O tâmplărie din aluminiu de calitate are nevoie de un geam termopan performant.

Alegerea tâmplăriei pentru imobilul dumneavoastră este o investiția pe care trebuie să o faceți cu mare atenție si responsabilitate. Pentru d-voastră și confortul familiei d-voastre. Cea mai mare pierdere a energiei termice se face prin geamul termopan. Din acest motiv trebuie să  acordăm o mare atenție alegerii acestuia.

Vă recomand să citiți următoarele articolele:

În zadar avem un profil performant și o feronerie de cea mai bună calitate, dacă sticla folosită la termopane nu se ridică la nivelul nevoilor casei d-voastre.

Ce este Bagheta Warm Edge și de ce trebuie să fie componentă obligatorie din sistemul de tâmplărie.

Astăzi asistăm la o creștere masivă a costurilor cu energie termică, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți ce materiale folosim atunci când renovăm sau construim un imobil. Alegerea unor materiale de calitate poate îmbunătăți considerabil calitatea construcției noastre iar acest lucru se va vedea în facturile mai mici pe care le vom avea. Bagheta Warm Edge este distanțierul ce separă foile de sticlă a geamului termopan sau tripan după caz. Înlocuiește acea baghetă din aluminiu, folosită la geamurile termopan vechi, care se vede între foile de sticlă. Realizat dintr-un material compozit, termoplastic, bagheta Warm Edge nu este un bun conductor termic, izolând mai bine marginea gemului termopan. Bagheta Warm Edge poate fi de diferite culori și dimensiuni. Se alege în funcție de culoarea tâmplăriei și grosimea gemului termopan.

Pierderea minimă de căldură care se face prin geamul termopan conduce la o încălzire termică mai scăzută pentru a menține o temperatură interioară confortabilă. Un alt mare avantaj pe care îl are bagheta Warm Edge este acela că reduce considerabil condensul formată pe marginea geamului.

Tâmplăria din aluminiu pe care mulți dintre noi o avem împiedică pierderile de căldură și reduc considerabil circulația aerului, motiv pentru care recomandăm o aerisire zilnică a încăperilor.

Feroneria sisteme de siguranță și tipuri de deschidere.

 • panouri fixe.
 • ferestre cu deschidere normală sau oscilobatantă.
 • ferestre oscilante ( adică se deschide de sus în jos)
 • deschideri în două canate.
 • deschidere pivotantă.

Alegerea unui sistem de feronerie fiabil a fost și este pentru noi un lucru extrem de important. Pentru a oferi clienților noștri siguranța unei ferestre de calitate nu acceptăm nici cel mai mic rabat la calitatea feroneriei. Mânerele folosite pentru ferestrele dumneavoastră sunt fabricate de cel mai mare brand din lume Hoppe. Feroneria este inima ferestrelor, de aceea  nu trebuie neglijată în timp iar o întreținere periodică la minim 2 ani este total necesară. Dacă doriți ca ferestrele d-voastre să funcționeze impecabil și după zeci de ani de zile, trebuie să le îngrijiți periodic.

Sistemele de feronerie pentru ferestre pot fi cu balamale ascunse sau vizibile. Balamalele ferestrelor din aluminiu au forma cilindrică.

Culorile standard pe care le au balamalele și mânerele ferestrelor sunt :

 • alb.
 • negru.
 • argintiu.
 • titan.
 • bronz.
 • accesoriile pot fi vopsite și la culoarea tâmplăriei.

O caracteristica importanta este certificarea lor pentru rezistență si medii anti-corozive.

O tâmplărie din aluminiu este de calitate atunci când instalarea este făcută în mod profesionist.

Montajul efectuat corect din punct de vedere tehnic poate influența foarte mult buna funcționalitate, performanțele și rezistență în timp a tâmplăriei. Este foarte important procesul de instalare a ferestrelor dar o mare importanță este materialele pe care noi le folosim pentru instalarea tâmplăriei. Astăzi asistăm la o schimbare majoră a climei iar vara a devenit tot mai lungă și mai călduroasă. Multă lume nu ține cont că nu doar iarna avem nevoie să trăim confortabil, ci și pe timpul verii. Crearea unui climat confortabil pe timpul verii duce la un consum considerabil de energie electrică dacă nu avem o tâmplărie din aluminiu care să izoleze foarte bine.

Pentru efectuarea unui montaj de calitate trebuie să ținem cont de foarte multe aspecte, începând cu prima fază a măsurătorilor până la folosirea unor materiale de calitate. Experiențele personale de-a lungul timpului mi-au arătat că motivul pentru care se produc greșeli de tâmplărie au fost legate de măsurători. Este foarte important cum măsurăm și cum pregătim fereastra. Trebuie să ne alegem cu atenție partea pe care va fi instalat mânerul și să lăsăm toleranțele necesare pentru montaj.

Toleranțele pentru montaj vor fi lăsate în funcție de materialul izolator de umplere iar dimensiunea toleranței va fi de la 10mm până la 15mm pe fiecare parte. Dacă imobilul se va placa cu polistiren pe exterior iar glafurile laterale vor fi placate cu polistiren extrudat se va ține cont de grosimea acestuia. Nivelul de etanșare a spațiului lăsat trebuie să fie prezent pe suprafața întregului perimetru și nu trebuie să fie întrerupt.

Care sunt materialele pentru montaj pe care le recomandăm:

Acordăm o mare atenție operațiunii de instalare a tocăriei pentru că aceasta operațiune înseamnă 70 % din calitatea unei ferestre. Materialele pe care noi le folosim față de concurenții noștri pentru etanșarea rosturilor între perete și tâmplărie sunt:

 • benzi precomprimate de etanșare. (acestea se aleg în funcție de lățimea profilului)
 • benzi pentru vapori.
 • benzi hidro pentru exterior ce se vor instala in partea de jos a glafului.
 • ancore metalice de fixare.
 • șuruburi și dibluri după caz.

Dacă doriți să vă montați ferestrele în regim propriu vă recomand să citiți următorul articol : Cum se montează o tâmplărie din aluminiu și de ce materiale avem nevoie. 

Tamplarie aluminiu izolare fonica.

Astăzi asistăm la o creștere masivă a numărului de locuințe, dar mai ales la o creșterea semnificativă a traficului auto. Dacă v-ați ales un loc unde credeați că sunteți liniștit, este posibil ca după câțiva ani să nu mai este chiar așa. Orașele au devenit extrem de aglomerate. Este foarte incomod să ajungeți acasă după o zi de muncă și să nu vă puteți relaxa în liniște. Dacă vă confruntați cu o problemă a zgomotului din exterior iar tâmplăria dumneavoastră nu izolează bine vă puteți confrunta cu una dintre următoarele cauze:

 • instalarea greșită a ferestrelor și ușilor termopan.
 • garnituri de slabă calitate.
 •  sticla geamurilor termopan sau tripan care nu au o izolare fonica bună.
 • reparații de după montare a geamului termopan.

Instalarea joacă un rol foarte important pentru calitatea ferestrelor și a ușilor termopan. Folosirea unor materiale de bună calitate dar montate greșit poate influența enorm de mult izolarea fonică. Din acest echipa noastră de specialiști în domeniu  vă garantează o lucrare efectuată în mod profesionist. Atunci când se dorește o izolare fonică ridicată și materialele de montaj trebuie să fie total diferite față de spuma tradițională pe care o folosesc majoritatea concurenților. În cazul în care ferestrele sunt deja instalate trebuie să verificăm dacă glafurile sunt reparate cum trebuie. O fereastră de calitate este inutilă fonic dacă montajul este făcut greșit.

tamplarie aluminiu

De ce Banu Alumin?

Banu Alumin înseamnă pentru mine a face mai mult cu mai puțin. Dacă suntem mai informați în ceea ce privește interacțiunile dintre noi și în ceea ce privește operațiunile de afaceri vom fi mai concentrați și mai serioși. Cred în munca asiduă și în efortul suplimentar pentru a face ca lucrurile să se întâmple așa cum trebuie. Ne dăm seama că este mereu loc pentru îmbunătățiri în tot ceea ce facem. Am folosit greșelile noastre ca lecții valoroase. Nu trebuie să uităm niciodată caracterul imperios al îmbunătățirilor. Nu trebuie niciodată să ne mulțumim cu suficient de bun, pentru că obiectivul nostru nu este să fim o companie mare ci să devenim cea mai bună companie în ceea ce privește serviciul pentru clienți.

Pentru a fi mereu înaintea concurenței, trebuie să ne respectăm cuvântul dat și să ne îmbunătățim constant produsele și serviciile oferite, tinzând să fim în fiecare zi mai eficienți decât în ziua precedentă.

Doresc să vă mulțumesc pentru timpul pe care mi l-ați acordat citind această pagină. Sper să vă fi fost cu folos toate informațiile pe care le-am scris. 

Cu respect : Claudiu Banu 

De la profesioniști pentru profesioniști.
Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com