Geamuri termopan si calitatea acestora

20.03.2021

Tipuri de geamuri termopan și din ce foi de sticlă se pot realiza:

Definiția de geamuri termopan este dată de setul de două sau mai multe foi de sticlă. Acestea sunt distanțate între ele printr-o baghetă din aluminiu sau PVC.  Acestea sunt lipite intre ele. Iar la interior pentru o izolare mai bună si mai termică se poate pune gaz argon sau krypton. Lipirea sticlei se poate realiza cu Tyocol. Aceasta ofera o bună calitate a lipirii foilor de sticlă. Se mai poate folosi pentru lipirea si sigilarea foilor de sticla si Hotmelt.  Acesta fiind mai economică dar si calitatea mult inferioară  față de cea a Tyocolului.

geamuri termopan

Recunosc că mi sa întâmplat! La începutul carierii mele. Când colaboram cu o firma care facea sigilarea cu Hotmel. De cateva ori au transpirat geamurile între ele. Ba chiar bagheta din partea de sus s-a lasat in jos. Fiind vizibilă chiar si din interiorul casei. Așa ca recomandarea mea ar fi să se evite lipirea cu Hotmelt.

geamuri termopan

Tipurile de Geamuri termopan sunt foarte multe și destul de des clientii nu stiu  ce sa aleagă.

Denumirile lor sunt un pic mai complicate pentru cel care nu are contact în fiecare zi cu ele.

Am sa încerc să dau exemplele de foi  sticle cele mai uzuale ce se folosește pentru realizarea de geamuri termopan. Și cea mai buna din punctul meu de vedere ca să poți să faci alegerea potrivită. Este ideală nu doar ca și design dar și ca izolare termică. Acesta este lucrul cel mai  important de care ar trebui sa ții seamă. Geamurile termopan pot varia și ca grosime. Aceste dimensiuni sunt de la 24 mm până la 51 mm. Vezi exemplu fereastra CASATERM 85

Sticla Float

Este  cea mai economică foaie  de sticlă. Aceasta are un grad ridicat de transfer termic. De obicei este sticla care se folosește la panourile din sticla din interior. Acolo unde nu este nevoie de o izolare termică atât de mare . Este de asemenea indicat să se monteze si la geamurile tripan. Adica sandwich din trei foi de sticla din partea din mijloc al geamului.

geamuri termopan

Sticla Low-e, cea mai folosită la geamuri termopan.

Este compusa din numeroase straturi de oxizi metalici din argint. Acest tratament al sticlei Low-e imbunatățește foarte mult caracteriticile sale de izolare. Reduce considerabil pierderile de caldură. Foarte important este ca sticla LOW-E sa fie montată la interiorul casei.

Cum va puteti da seama ca sticla este Low-e. Simplu, pe marginea unde este siliconul negru veti vedea o culoare roșiatică albastră. Dacă nu se vede această culoare ar fi bine să întrebati furnizorul de proveniența sticlei.

Sticla Four Seasons, sau mai pe românește sticla 4 anotimpuri.

De unde si denumirea ei de patru anotimpuri? Este o sticla cu un grad de izolare mult peste sticla low-e. Această sticlă se montează la exterior. Ajută foarte mult ca pe timpul iernii să ofere o izolare foarte bună. Iar pe timpul verii mai ales când bate soarele în geamuri. Să nu permită  intrarea in casă a caldurii. Evitându-se efectul de seră.

Sticla fumurie

Este acea sticla care este de culoare maro. Poate fi și altă noanță de culoare. Este transparentă și nu este tip oglindă. De multe ori mi sa intamplat ca multi clienti să nu facă diferentă intre sticla fumurie si sticla reflexivă. Nu este bună  din punct de vedere a izolației  mai ales cu sticla Float.  Poate face efect de seră atragând chiar foarte multă căldură.

Sticla reflexiv.

Este sticla  care în popor se mai cheamă si„ geam oglindă„. Principala caracteristică a ei este capacitatea de a reflecta  energia solară. Am intalnit persoane spunând ca este un bun izolator. Dar in combinație cu geamul Float face efect de seră. Astfel atrage foarte multă caldura in interiorul clădirii. Acest tip de geam mai este bun si atunci cand se doreste să nu se vadă în interiorul clădirii ziua. Dar efectul este invers seara, atunci când lumina în încăpere este mai mare decât cea din exterior.

Geam ornament.

Aici avem o gama foarte diversificată de modele si grosimi. Ca și izolație, această sticla ornament nu este deloc un bun izolator. Este de preferat montarea ei la usille de intrare, geamuri de baie sau usi de interior.

geamuri termopan

Cea mai importantă fabrică de sticlă din România și cea mai cunoscuta este Saint-Gobain.

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com