Glafuri ideale pentru termopane

12.07.2019

Cele mai potrivite glafuri pentru termopane nu sunt cele mai economice găsite în orice magazin de bricolaj. Poți găsi și acolo anumite produse ce pot fi folosite pentru termopane. Trebuie să știi exact ce trebuie să cumperi și de aceea vreau să te ajut să faci o investiție corectă.

Mă numesc Banu Claudiu și sunt fondatorul companiei BanuAlumin.  De peste 25 de m-am dedicat în fabricarea  și instalarea de elemente de termopane din aluminiu și pvc (așa cum mai sunt numite în popor  TERMOPANE ). Din anul 1993 și până în 2003 ” numiți de mine anii de studiu ” și făcuți în Italia, am învățat multe. În anul 2004 pun bazele primului meu S.R.L. Până astăzi mi-am dedicat timpul în a aduce mai multe beneficii și valoare în plus clienților noștri.

Cine este BanuAlumin

BanuAlumin este o companie specializată ce se ocupă cu instalarea sistemelor de termopane din aluminiu și pvc. Experiența și profesionalismul ne permit să facem față tuturor provocărilor venite din parte fiecărui client. Le oferim clienților noștri cele mai potrivite și avantajoase soluții de tâmplărie. Față de concurenți noștri care pun valoare doar pe preț noi ne concentrăm  să le oferim cea mai bună consultanță, cele mai economice  și cele mai performante termopane. Am învățat cât de importante sunt cererile clienţilor. Cum să fie analizate din perspectiva nevoilor acestora și cum să obțină oferte cât mai echitabile. Ceea ce pentru clienții noștri înseamnă mai multă valoare și o investiție sigură. 

Care sunt cele mai potrivite glafuri pentru exterior și interior ?

Alegerea de glafuri  pentru exterior sau interior aduce o calitate și un design în plus ferestrelor termopan. Glafurile pot fi găsite din diferite materiale iar fiecare dintre acestea se vor instala în locuri diferite.

  • Glaf pentru interior.
  • Glaf pentru exterior.
  • Glaf din marmură sau granit pentru exterior și interior.
  • Glafuri din lemn exclusiv pentru interior.

 Glafuri exterior.

Atunci când se dorește instalarea glafurilor exterioare  la ferestre se vor folosi exclusiv anumite materiale. Pentru exterior recomandare noastra este instalarea de glaf din ALUMINIU, MARMURĂ SAU GRANIT. Deseori mi-a fost dat să vad și glafuri din pvc instalate la exterior. Este total greșit să instalezi un glaf din PVC la exterior și îți garantez că daca vei face acest lucru vei arunca banii pe fereastră.

Glaf aluminiu

Se instalează exclusiv la exteriorul ferestrelor din aluminiu și a celor din pvc. Nu este recomandat instalarea lor la interior.  Pot fi de diferite dimensiuni  iar ca și lățime se v-a aleg  în funcție de grosimea zidului. Se fixează cu șuruburi autofiletante  exclusiv pe profilui solbanc și nu pe tâmplărie. Sunt complete de capace de mascare la capete. Utilitatea lor este protejarea părții inferioare a zidului și ferirea infiltrației de apă atunci când plouă. Un lucru important este ca acestea să fie vopsite în câmp electrostatic. La instalarea glafurilor din aluminiu pentru exterior se vor monta cu o pantă de 15* către exterior. Nu recomandăm instalarea glafurilor din tablă galvanizată atunci când aceasta este foarte subțire. Este recomandat ca la instalarea glafurilor să fie aplicat silicon pe zid pentru o stabilitate mai bună după care se va așeza glaful.

Atenție!!!!

Pentru a face o investiție buna alege un glaf đin tablă de aluminiu mai gros ce nu poate fi îndoit cu ușurință.

Glaf exterior din  marmura sau granit

Acest glaf are aceeași funcționalitate ca și cele din aluminiu. Sunt mult mai rezistente în timp și oferă un design deosebit casei dumneavoastră. Este obligatoriu la instalarea glafului, tâmplăria sa fie prevăzută cu profil solbanc. Se pot instala și la interior atunci când se dorește acest lucru.  Dar este obligatoriu ca acestea să fie separate cu profilul solbanc pentru a se face ruperea termică. Instalarea glafurilor din marmura sau granit se v-a  face cu soluții speciale. Este foarte important ca la exterior, în partea unde nu este vizibil, acestea sa fie prevazute cu șanț picurator.

glafuri

Glafuri interior

La interior recomandarea noastră este instalarea de glaf din PVC , marmură sau lemn. Acestea sunt de diferite lățimi  și sunt complete de capace de mascare la capete acestora. Glafurile din pvc de interior pot fi alese la culoarea tâmplăriei.  Montajul acestora este obligatoriu să se facă odată cu instalarea tâmplăriei. Acesta nu trebuie să depășească lățimea profilului, de aceea este obligatoriu instalarea profilului solbanc. Nu este recomandat ca lățimea glafului sa depășească zidul în partea de jos cu mai mult de 4 cm către interiorul camerei.

glafuri

Cat costa un glaf din aluminiu sau pvc?

Prețul glafurilor din aluminiu sau pvc pot varia în funcție de lățimea lor. Acestea pornesc de la 35 lei pe Ml până la 60 lei pe Ml.  Profilului solbanc este gratuit atunci când vei achiziționa ferestrele termopan de la BanuAlumin.

Cum le întrețin ?

Glafurile din aluminiu sau granit sunt din materiale extrem de rezistente iar cele din aluminiu sunt necorozive. Se vor curăța cu o cârpă umedă fără a se folosi solvenți sau substanțe ce pot afecta vopseaua. A nu se lovi glafurile cu obiecte contondente pentru că se pot deteriora.

Vă mulțumesc și sper să va fie utile aceste informații.

Cu respect

Banu Claudiu

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com