Glafuri PVC la interior si aluminiu la exterior

12.03.2021

Glafuri PVC la interior și  Aluminiu la exterior sunt solutia potrivită

La interior recomandarea noastră este instalarea de glafuri din PVC si Aluminiu sau marmură la exterior. Acestea sunt de diferite lățimi  și sunt complete de capace de mascare la capete acestora. Glafurile din pvc de interior pot fi alese la culoarea tâmplăriei.  Montajul acestora este obligatoriu a se face odată cu instalarea tâmplăriei. Acesta nu trebuie să depășească lățimea profilului de aceea este obligatoriu instalarea profilului solbanc. Profilul solbanc având rolul de a face ruperea termică intre glaful exterior și cel interior.

Glafuri din PVC pentru interior

Cele doua glafuri PVC si aluminiu pot avea rolul de a proteja partea inferioară a golului ferestrei. Dar mai ales oferă un aspect estetic plăcut ferestrelor. Se recomandă ca lățimea  glafului din PVC să nu depăsească mai mult de 2/3 cm în afara ferestrei la interior. Să fie de aceiași culoare cu tâmplăria. La capete să fie echipate cu capace de mascare. Dimensiunile glafurilor trebuie să fie exact cât lungimea ferestrei. În unele cazuri unde se dorește pot fi și mai lungi dar niciodată mai scurte decât ferestrele. Se pot instala și sub ferestrele din aluminiu atunci când se dorește acest lucru. Grosimea glafurilor din PVC trebuie să fie mai mare de 20mm.

glaf PVC

Glaf PVC

Glafuri exterior Aluminiu/ Marmură, Granit

Glafurile din aluminiu se instalează exclusiv la exteriorul ferestrelor. Nu este recomandat instalarea lor la interior.  Pot fi de diferite dimensiuni ca și lățime alegându-se  în funcție de grosimea zidului. Se fixează cu șuruburi autofiletante  exclusiv pe profilui solbanc și nu pe tâmplărie. Sunt complete de capace de mascare la capete. Utilitatea lor este protejarea părții inferioare a zidului și ferirea de infiltrației apei atunci când plouă. Un lucru important este ca acestea să fie vopsite în câmp electrostatic. La instalarea glafurilor din aluminiu pentru exterior se vor monta cu o pantă de 15* către exterior. Nu recomandăm instalarea glafurilor din tablă galvanizată atunci când aceasta este foarte subțire. Este recomandat ca la instalarea glafurilor pentru o mai bună stabilitate să se pună silicon dedesupt.

glafuri

Glaf aluminiu exterior

 

Glafuri granit sau marmură

Aceste glafuri au aceiași funcționalitate ca și cele din aluminiu. Sunt mult mai rezistente în timp și oferă un design deosebit casei dumneavoastră. Este obligatoriu la instalarea acestora ca tâmplăria sa fie prevăzută cu profil solbanc. Se pot instala și la interior atunci când se dorește acest lucru.  Dar este obligatoriu ca acestea să fie separate cu profilul solbanc pentru a se face ruperea termică.

 

glaf granit

Glaf Granit

Recomandăm citirea articolului  diferențele  între termopane ieftine și cele scumpe .

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com