Pereti cortina structurali fatada din sticla

05.06.2019

Ce sunt pereti cortina structurali ?

Sistemul de pereti cortina structurali este învelișul din aluminiu și sticla ce separă interiorul unei clădiri de exterior. Utilizarea sticlei pe suprafețe foarte mari are beneficiul de a da cât mai multă lumina naturală în interiorul clădirii.  Prinderea geamului termopan la pereți cortină structurali se fac din interior, fără să se vadă profile din aluminiu la exterior. Prinderea sticlei se face cu ajutorul unor cleme ce vor fi prinse de structura din aluminiu. Îmbinările dintre geamurile termopan ce formează fațada din sticlă se vor sigila cu silicon special structural sau chedere EPDM. Au o permeabilitate foarte bună la aer și la apă. Structura din aluminiu împreună cu geamuri termopan de calitate  pot obține coeficienți foarte buni de transfer termic.

pereti cortina structurali

Datorită caracteristicilor sale estetice, de etanșare și de economisire a energiei, sistemul de fatade din sticla poate fi utilizat atât pentru clădiri noi cât și pentru renovări.

Forme și deschideri!

Spre deosebire de ceea ce se întâmpla în trecut, astazi cladirile, acoperite cu structuri de pereti cortina necesita sisteme din ce în ce mai avansate și mai complete, care permit  crearea unor forme geometrice particulare uneori chiar complexe. În funcție de proiectul clădirii dumneavoastră se pot realiza diferite forme ale pereților cortină structurali.  Pereții din sticlă structurali permit realizarea de suprafețe în plan drept cât și plan înclinat.

pereti cortina structurali

La pereți cortină structurali se pot adapta profile din aluminiu cu barieră termica astfel realizându-se mai multe tipologii de deschidere:

 • Batante.
 • Oscilobatante.
 • Oscilante.
 • Sistem de cercevea ascunsă.

Performanțe tehnice pereti cortina structurali:

 • Partea vizibilă al profilului din interior : 55 mm
 • Rezistența la încărcare la vânt:  Proiecție încărcată ± 2 K N / m 1
 • Permeabilitate la apă: 750
 • Permeabilitate la aer:  clasa 4
 • Izolare fonică între:  32 dB- 47 dB
 • Protectie anti-glont FB 4S, FB 6S.
 • Rezistenta la foc: EI 30.EW 30
 • Izolare termică; UF de la 3.7 W/m²K
 • Grad sporit de protecție anti-efracție, clasa WK.3
 • Grad ridicat de funcționalitate chiar și în caz de rafale de vânt puternic și condiții meteo neprielnice.

pereti cortina structurali

Vopsirea profilelor din aluminiu este realizată în câmp electrostatic. Se pot realiza orice culoare RAL iar la cerere se pot produce și ELOXATE. Pentru o protecție suplimentară împotriva soarelui  sunt recomandate sistemele exterioare de umbrire din aluminiu.

Ce trebuie să ținem cont când dorim un perete cortină:

 • Dimensiunile profilului din aluminiu ce susțin panourile din sticlă se vor calcula în funcție de dimensiunea fațadei din sticlă.
 • Geamuri termopan de calitate cu protecție solară sporită.
 • Închiderile perimetrale cu fleșinguri din tablă vopsite în câmp electrostatic la culoarea tâmplăriei.
 • Sistemele de umbrire din aluminiu au un rol foarte important.

pereti cortina structurali

Cum se fabrică pereti cortina structurali ?

Pereți cortina structurali se diferențiază între ei prin modul de prindere al sticlei și prin prelucrarea al acestora. Sistemul de fațadă din sticla structurală 80% din prelucrare se va face în atelier iar restul de 20% se va face în șantier. Instalarea acestora se face atât din exteriorul clădirii cât și din interior atunci când avem clădiri foarte înalte.

Pret perete cortina?

Lucrările de pereți cortina structurali variază foarte mult ca și pret de la o lucrare la alta. De aceea prețul acestora fiind în funcție de complexitatea proiectului. Acesta poate varia între  180 Euro mp până la 350 Euro uneori când sunt lucrări mai complexe chiar și mai mult. Recomandăm citirea articolului termopane ieftine versus cele scumpe .

Ai nevoie de o fatada din sticlă?

Foarte simplu, pentru a afla oferta noastră de preț este de-ajuns să apăsați  – AICI – un tehnic de al nostru vă va ajuta și îndruma în a face alegerea cea mai potrivită nevoilor și dorințelor dumneavoastră. Trimite-ți un Email pe adresa noastră și vă vom răspunde tuturor întrebărilor sau curiozităților de care aveți nevoie.

banualumin.romania@gmail.com.

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com