Sticla termopan-cum îmi dau seama ca este cea potrivita

18.10.2019

Ce este sticla termopan?

Definiția de sticla termopan este dată de setul de două sau mai multe foi de sticlă. Acestea sunt distanțate între ele printr-o baghetă din aluminiu sau PVC.  Baghetele distanțier au la interior  granule de silicagel, acesta având rolul de a absorbi umiditatea dintre foile de sticlă. Foile de sticlă sunt lipite de bagheta din aluminiu sau pvc printr-o prima sigilare cu bandă butil.  Dupa aceasta primă sigilare se efectuează a doua sigilare cu teokol. Sigilarea teokol ofera o bună calitate lipirii foilor de sticlă. La interior între foile de sticlă pentru o  izolare mai bună termică se poate adauga gaz argon sau krypton.

sticla termopan

De foarte multe ori am întâlnit clienți care nici nu m-au întrebat ce fel de sticlă vor avea  termopanele lor.

Cine este Banu Alumin

Mă numesc Banu Claudiu și sunt fondatorul societații Banu Alumin. De peste 25 de ani mă ocup de fabricarea și instalarea elementelor de tâmplărie din aluminiu și pvc. Experiența și profesionalismul mi-au permis ca în toți acești ani să facem față și celor mai exigente provocări. Cu multă muncă și voința de a învăța și de a mă perfecționa, astăzi sunt mândru de performanțele și realizările mele. Banu Alumin își dedică timpul cu clienții lor oferindu-le tot suportul și toate informațiile în cele mai mici amănunte despre produsele si serviciile oferite.

Cum îmi dau seama dacă furnizorul meu mi-a livrat sticla termopan potrivită.

Zilele trecute am fost întrebat pe email de un domn care a achiziționat un balcon cu geam termopan. Acesta nu era sigur dacă sticla furnizata era exact ceea ce a platit. Mi-a cerut să il ajut

. ȘI cum ar putea să își dea seama daca i-a fost furnizat ceea ce a plătit. Este foarte greu să îți dai seama dacă este calitatea pe care ai plătit-o dacă nu ai instrumente de masură. Sunt instrumente care măsoara tipul de sticlă, dacă este low-e sau geam normal. Foarte puțini au aceste instrumente de măsură iar atunci când nu ești de specialitate greu îți dai seama despre produs.

Cum deosebim diferența dintre sticla termopan normală și cea tratată Low.e sau 4 anotimpuri?

Sunt mici detalii prin care poți vedea dacă sticla este de calitate sau nu. De exemplu pentru a ne da seama daca sticla este tratată low.e pe marginea unde este ultima sigilare se vede o nuanță roșiatică albăstruie. Acelaș lucru se poate vedea și la sticla 4S. O altă diferențiere față de sticla float este că cea 4S din afară se vede ca și cum ar fi oglindă cu o noanță verzui albastruie atunci când bate soarele în ea.

Care este diferența între low.e și 4S (4 anotimpuri) și unde anume este recomandată instalarea acestora.

Atât sticla low.e cât și cea 4 anotimpuri au proprietați bine definite una față de cealaltă. Fiecare dintre aceste două tipuri de sticlă se vor intala pe un gem termopan în funcție de necesitățile fiecărui client. Trebuie să menționez faptul că sticla low.e se va instala doar în interiorul încăperii iar cea  4 anotimpuri doar la exterior.

Proprietățile sticlei low.e

Denumirea sticlei Low.e vine de la cuvântul Low-emisivity ceea ce înseamnă emisivitate scăzută.  Este o sticlă ce are un tratament cu un strat transparent de oxizi metalici, acesta reducând pierderile de energie termică.

Acest tip de sticlă menține energia termică în încăpere astfel  că iarna vom avea foarte puține pierderi . Sticla Low.e permite să intre o mare parte din  razele solare în interior transformandu-se într-un aport de căldură pe timp de iarnă, dar creează un efect de seră pe timp de vară. Este o sticlă recomandată în zonele unde perioada rece  a anului este mult mai mare față de perioada caldă. ( ex zone montane sau termopane poziționate  către nord).

Sticla 4 S sau 4 anotimpuri

4 anotimpuri este o sticlă cu control solar realizată pentru a reduce foarte mult cantitatea de căldură ce intră într-o clădire. Stratul de oxid metalic aflat pe una din fețele foii de sticlă reflectă și oferă senzația de geam oglindă. Acest fenomen de oglindă este întâlnit atunci când razele soarelui bat în  geamul termopan. Este recomandat în zonele însorite și în locuri unde partea vitrata este foarte mare. Sticla 4 anotimpuri permite cu ușurință caldurii din interior să iasă, efectul fiind invers față de cea low.e.

4 anotimpuri este recomandată atunci când se fac geamuri termopan cu a doua foaie de sticlă mată.

Geamul Tripan poate fi o soluție?

Geamul tripan este cea mai bună soluție atunci când se dorește o izolare termică si fonică sporită. Este format dit trei rânduri de sticlă despărtțite de baghete distanțier din aluminiu sau pvc. Prelucrarea geamurilor tripan este aceeași ca si cele termopan formate din doua foi de sticlă.

De foarte multe ori am fost întrebat dacă folosim sticlă tripan există riscul ca ferestrele și ușile sa se lase de la greutate. Poate exista acest risc doar dacă instalarea ferestrelor nu este efectuată cum trebuie. Atunci când instalăm geamuri tripan trebuie acordat o mare atenție calării sticlei dar și echiparea ferestrelor cu armături corespunzatoare și balamale care suportă greutăți mai mari. Atunci când se dorește un plus valoare termopanelor din pvc sau aluminiu recomandarea noastră este sticla tripan.

Care sunt tipurile de combinație de sticlă tripan recomandate

  • 4anotimpuri – float – Low.e
  • Float – Float – Low.e
  • 4 anotimpuri – Float -Float \
  • 3.3.1 /4anotimpuri – Float – 3.3.1 Low.e ( atunci când avem suprafețe mari de sticlă) – * 3.3.1 geam antiefracție

sticla termopan

Alegerea tâmplăriei este un lucru foarte important pentru confortul și  siguranța casei dumneavoastră. Sticla este foarte importantă de aceea recomandăm clienților noștrii cele mai bune soluții în funcție de nevoile acestora. Deseori mi-a fost dat să văd oameni care au ales termopane exclusiv după preț.

Pentru a afla ce sticlă termopan vi se potrivește construcției dumneavoastră vă putem ajuta cu cele mai bune sfaturi. AICI poți trimite întrebările la care înca nu ai găsit răspunsuri.

Cu respect

Banu Claudiu

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com