Ferestre, usi de termopan exterior / interior

27.06.2019

 Usi și ferestre de termopan pentru exterior, care este materialul potrivit? Aluminiu sau PVC !

De mai bine de 25 ani de când instalez usi si ferestre de termopan pentru exterior și interior am primit mereu această întrebare:

-Ce profile și ce termopane ne recomandați ?

-Ce model ne recomandați pentru ușa de la intrare ?

Răspunsul meu fiind următorul:

– Înainte de toate din ce material doriți să fie făcută tâmplăria dumneavoastră?

Majoritatea oamenilor aleg termopane din PVC, este adevărat că sunt mai economice și izolează bine „dar nu întotdeauna mai bine”.

Când discutăm despre termopane cu clienții noștri suntem puși în fața faptului împlinit de a duce o muncă titanică de convingere. Din ce material, ce model, ce tip de sticlă, ce sistemele de feronerie le propunem. Le explicăm cât de importante sunt toate accesoriile și cât de mult ajută în obținerea unei ferestre de înaltă calitate. Odată stabilite toate aceste lucruri vom încerca să vedem împreună care este bugetul alocat tâmplăriei. Este adevărat că întotdeauna majoritatea oamenilor în prima fază vor să investească cât mai putin. Fără să țină cont de ceea ce se poate întâmpla în viitor, referitor la investiția  în termopane pe care au făcut-o. De aceea ne străduim să găsim cele mai bune soluții pentru tâmplăria lor raportată la bugetul și preferințele fiecăruia.

usi de termopan exterior

Care este materialul potrivit pentru usi și ferestre de termopan pentru exterior?

De peste 25 de ani produc uși și ferestre termopan de interior și de exterior din aluminiu și de mai bine de 15 ani termopane din PVC. Dacă ar fi să recomand la cineva ce tâmplărie să instaleze pentru casa lui, clar că recomandarea mea este de tâmplărie din aluminiu. Poate mulți mă vor contrazice. Dar astăzi avem ferestre din aluminiu cu barieră termică ce izolează mult mai bine decât multe dintre Termopanele din PVC. Într-adevăr o tâmplărie din aluminiu de calitate are prețul mai mare decât cea din PVC. Dar ca rezistență și durată de viață tâmplăria din aluminiu este mult mai rezistentă decât cea din PVC. Atunci când ai un buget limitat termopanele din pvc pot fi soluția ideală.

usi de termopan exterior

 Usi de termopan din PVC la exterior.

Câți dintre noi avem cunoștințe, rude, prieteni văitându-se de ușile de la intrare din PVC? Este adevărat că o ușă din PVC nu este cea mai economică, câteodată poate fi foarte scumpă. Din păcate majoritatea clienților vor ca ușa de la intrare să fie exact precum culoarea ferestrelor termopan din PVC. Țin să precizez că nu sunt un fan al ușilor de la intrare din PVC. Dar nu sunt nici împotriva lor atunci când sunt respectate toate etapele de fabricare. Când discut despre uși mă refer la cea de intrare și nu la cele de terasă sau cele de balcon. Spre deosebire de cele de la intrare ușile de terasă, balcon, osciloculisante și culisante cu ridicare din PVC sunt foarte rezistente.

usi de termopan exterior

Dacă aș da un sfat ce profile din aluminiu și PVC aș recomanda pentru termopane :

Aluminiu cu barieră termica : Alumil  seria Supreme 77  iar pentru pretențioși  Supreme 91

Iar la termopane din pvc : Veka – Salamander Aluplast – Rehau – Gealan

 Unii oameni vor termopane ieftine, dar nu se gândesc la ceea ce urmează.

Îmi aduc aminte de anii 2007-2010! Niște ani de o creștere senzațional de mare și de o nebunie fără margini. Nimeni nu te întreba nimic: ce profil, ce sticlă, cu ce tip de feronerie erau echipate termopanele pe care le achiziționau. Nu conta ce uși ȘI ce ferestre cumpărau, toată lumea dorea termopane. Acum clientul este mult mai informat și mult mai atent la ceea ce cumpără sau măcar așa ar trebui să fie. Este drept că realitatea câteodată îmi arată altceva. Dar sunt foarte multi clienți care pun valoare pe produsele și serviciile oferite și nu doar pe preț. Atunci când îți dorești termopane ieftine trebuie să îți asumi responsabilități în legătură cu calitatea lor.

Produsele noastre sunt pentru oamenii care vor altceva!

Vrei ieftin? Nu ești în locul potrivit. Dar poți trage singur concluzia dacă se merită să devii clientul nostru.

Dacă vrei să te diferențiezi de ceilalți. Dacă vrei să ai uși și ferestre de termopan la exterior de calitate. Care sa nu îți creeze probleme și să-ți satisfacă toate nevoile izolării termice și fonice ai casei tale. Ai nimerit unde trebuie pentru că avem soluții de termopane foarte economice și foarte calitative. De aceea investiția pe care o faci trebuie sa fie una făcută cu cap și pentru lunga durată. Majoritatea oamenilor pe care i-am servit au fost sceptici la început când le-am propus tâmplăria din aluminiu. Dar când au pus în balanță produsul nostru, beneficiile și serviciile noastre au devenit clienții noștri și ne-au recomandat prietenilor lor.

De ce termopane din aluminiu la exterior?

De-a lungul anilor de experiență în acest domeniu am fabricat și să instalat mii de ferestre și uși expuse în diferite locuri. Aici mă refer la uși de exterior mai ales de la intrare, expuse toată ziua la soare. La cele din aluminiu nu am întâlnit nici cea mai mică problemă, mai ales la ușile duble. Dar la cele din PVC am întâlnit și într-adevăr au mici probleme când sunt expuse toată ziua în soare. Plasticul lucrează foarte mult și se deformează foarte repede. Unii vor spune poate ca nu au găuri de depresurizare sau armătura care trebuie. Eu rămân la părerea mea, ca cele mai bune uși de termopan de exterior sunt cele din aluminiu. Mulții clienți mi-au mulțumit după un timp cănd au văzut că în special ușa de exterior din aluminiu este cum e vorba noastră la români „sfântă”.

Tamplarie aluminiu – 10 mari avantaje pe care nu trebuie să le neglijezi

  1. Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori făra să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării.
  2. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive și datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc și la supraîncălzirea acestuia.
  3. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt ușor de întreținut, rezistente și solide, pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă și detergent neutru.
  4. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  si nu se deformează în timp, rămâne în forma sa zeci de ani de zile iar o fereastra sau o ușă din aluminiu v-a rămâne întotdeauna la forma sa inițială.
  5. Aluminiul poate fi prelucrat în diferite forme și  mari dimensiuni gen pereti cortina.
  6. Ferestrele și ușile din aluminiu pot avea o multitudine de culori ce se pot adapta perfect nevoilor estetice ale oricărei preferință.
  7. Aluminiul este ușor și flexibil și are o rezistență și o soliditate excelentă de aceea poate permite să susțină cu ușurință greutatea geamului anti-efracție garantând un grad ridicat de siguranță.
  8. Datorită performanțelor profilului cu rupere termica ferestrele din aluminiu garantează rezultate excelente în ceea ce privește coeficientul de transfer termic și fonic.
  9. Ferestrele din aluminiu sunt de neegalat ca și design, calitate ,durabilitate și rezistență chiar dacă au un cost puțin mai ridicat.
  10. Înlocuirea ferestrelor din PVC cu cele din aluminiu cu rupere termică? Ăcestea din urmă sunt ferestre pentru o viață.

PRIORITATEA NOASTRĂ ESTE SĂ VĂ OFERIM SERVICII FLEXIBILE PENTRU A VĂ SATISFACE NEVOILE!

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com