Cat costa un geam termopan – 7sfaturi utile

08.07.2019

Dacă citești acest articol este că te interesează foarte mult ” cat costa un geam termopan? Alegerea tâmplăriei este o mare responsabilitate, aceasta  oferă confort și siguranță familiei tale, de aceea trebuie să fiți foarte atent în ce produs investești. Mă numesc Banu Claudiu de 30 de ani mă ocup de fabricarea, instalarea de tâmplărie din aluminiu și pvc cu geam termopan. În acest articol vei găsi informații valoroase ce îți vor lumina calea în alegerea pe care urmează să o faci referitor la tamplărie. Multă lume pune valoare pe preț fără să țină cont căt de importantă este fereastra termopan pentru o casă. Vreau să te ajut cu informații pe care nu le vei găsi în altă parte la concurenții noștri și aș fi pe deplin bucuros dacă te va ajuta.

Cine este BanuAlumin ce produse și servicii vă oferă?

BanuAlumin este o companie specializată ce se ocupăm cu fabricarea și instalarea de tamplarie din aluminiu cu și fără barieră termică. Față de concurenții noștri care fac de toate noi suntem specializați pe tâmplăria High Isolation.  Ne concentrăm să aducem mai multă valoare și informație în mediul on-line. Experiența a celor aproximativ 30 de ani de munca în acest domeniu ne permit să facem față oricărei provocări venite din partea clienților și colaboratorilor noștri. Obiectivul companiei noastre este să fiți convins că alegerea pe care o faceți este una potrivită proiectului dumneavoastră. Fiecare proiect are particularitățile și cerințele lui, de aceea este foarte important pentru dumneavoastra să cereți consultanță unui specialist.

Cat costa un geam termopan ? – 7 sfaturi să faci alegerea potrivită.

Poți plăti mai mult și în schimb să primești mai puțin. Dar să plătești mai puțin și să primești maximul este foarte greu. Care este prețul corect și cât costa un geam termopan bun ?  este foarte simplu sa afli atunci când știi ce sa ceri.  7 sfaturi utile ca să achiziționezi cele mai bune termopane pentru casa sau investiția ta.

cat costa un geam termopan

1. Alegerea firmei sau echipei ce îți va efectua montajul.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este să cauți firma care are în spate experiența necesară. Să verifici ce experiență au ce lucrări au făcut ce spun oamenii de ei. Este foarte important istoria lor și cât de mulțumiți au fost oameni pe care i-au servit.

cat costa un geam termopan

2. Alegerea profilului.

Piața este plină și sunt foarte multe mărci de profile lista este foarte lungă. Cele mai importante lucruri pe care va trebui sa le știi atunci când alegi un termopan cu profil din pvc sunt :  Ce clasa este profilul (de preferat clasa A) aceasta find  dată de grosimea peretelui exterior.  Cele clasa  A  au pereți exterior este de minim 3 mm pe când la cele clasa minim 2.5  mm. Un alt lucru important este lățimea profilului, acestea pot fi de la 60 mm și până la profile de peste  90 mm gen fereastra CasaLux 92.

cat costa un geam termopan

Calitatea transferului termic este dată de lățimea profilului a sticlei și nu de camerele din interior. Cu cât profilul este mai lat cu atât calitatea acestuia este mai bună. Un alt lucru important este câte rânduri de garnituri de bătaie au ferestrele. Ele pot fi cu două sau trei rânduri de garnituri una dintre ele find centrală pe toc. Cele cu trei rânduri de garnituri asigură o mai buna izolare termică, fonică și sunt mult mai eficiente împotriva intemperiilor. Când vom alege tamplărie din aluminiu aici lucrurile se vor împărți în două categorii :

 1. Tamplarie fără bariera termica exclusiv  pentru interior.
 2. Tamplarie din aluminiu cu bariera termica pentru exterior.

Dacă e să dau un sfat ce tip de ferestre sa  recomand din experiența  mea este tâmplăria din aluminiu, doar că aceasta investiție necesită un mai mare buget.

cat costa un geam termopan

3. Alegerea geamului termopan și cat ne costa un geam termopan de slabă calitate.

Poți face rabat la orice dar nu la geamul termopan. Este de ajuns să te uiți la o fereastră și să îți dai seama ca cea mai mare suprafață este ocupată de geamul termopan. Alegerea sticlei este extrem de importantă cât și grosimea totală a pachetului termopan. De fiecare dată le recomand clienților mei sa aleagă cea mai bună sticlă.Geamul termopan este cel care împreună cu profilul dă performanțele ferestrei. Pentru o bună calitate instalați geamuri tripan, termopanelor dumneavoastră.

cat costa un geam termopan

La exterior să fie sticlă cu control solar,  la interior sticlă low.e iar între sticle gaz argon sau kripton. Întrebarea este nu cat ne costa un geam termopan când îl cumpăram ci cât ne va costa după. Un geam de slabă calitate va diminua cu mult calitatea ferestrelor termopan iar pierderile de căldură iarna vor fi foarte mari. Aceste pierderi se vor transforma în facturi mai mari la gaz și chiar și la energie electrica vara atunci când avem nevoie de aerul condiționat.

4. Sistemele de închidere și feroneria.

Ce este feroneria ? și care sunt cele mai potrivite sisteme de feronerie ca să ai o fereastra de calitate. Feroneria este mecanismul ce asigură închiderea și deschiderea ferestrelor și al ușilor. Care sunt cele mai des întâlnite tipuri de deschideri folosite pentru termopane:

 • batantă
 • basculantă
 • oscilo-batantă
 • oscilo-glisantă
 • glisanta
 • armonică
 • lift glisant

Cele mai des și cele mai practice sisteme de deschideri  ale ferestrelor termopan  sunt cele oscilo-batante. Diferența de preț între cele batante și cele oscilo-batante nu ar trebui sa depășească maxim 15-20 lei pe fereastră. Atunci când se dorește o feronerie antiefracție este recomandat să fie prevăzută cu bumbi tip ciupercă.

cat costa un geam termopan

cat costa un geam termopan

cat costa un geam termopan

5. Armătura

Este foarte important ca ferestrele din PVC sa fie armate la interior cu profile din tablă galvanizate. Aceste profile au diferite forme și grosimi în funcție de fiecare producător. Este recomandat ca la toc să fie armătură pătrată și cu o grosime de minim 1.5 mm iar la cercevele minim 2 mm. Pentru usi de exterior este recomandat folosirea unei armături de minim 3 mm. Prinderea armăturii se face cu șuruburi autofiletante iar acestea se vor înșuruba la o distanță de maxim 20 cm între ele pentru culorile alb. Iar la profilele  colorate se vor îșuruba la o distanțăde  maxim  15 cm. Armăturile trebuie să nu fie întrerupte sau puse din bucăți ( aici mergem pe încrederea producatorului că își face treaba cum trebuie)

6. Accesorii

Care sunt cele mai importante accesorii pentru a avea o fereastră de calitate

 1.  profilul solbanc.
 2. glaf exterior.
 3. glaf interior
 4. sistem de microventilație
 5. sisteme de acționare greșită
 6. sisteme de umbrire ( gen obloane din aluminiu)
 7. plase insecte.
 8. încideri suplimentare pe spate la oscilo-batante.

7. Montajul

Dacă e să mă întrebe cineva care este procentajul de calitate între fabricarea unei ferestre și instalarea  voi răspunde în felul următor:

30 % executarea și fabricarea ei în atelier.

70% instalarea și reglajul final dat de cel care face montajul.

Astăzi este foarte greu sa mai găsești oameni de calitate și care într-adevăr să știe adevărata meserie. Vă spun că cel care spune că nu este adevărat este un mare mincinos. Domnilor nu se găsesc oameni profesioniști care să își facă cu bună conștiință ceea ce are de făcut. Ori nu se pricep, ori nu sunt responsabili ori sunt dezinteresați. Este o realitate a zilelor noastre, o realitate pe care o întâlnim chiar și în cea mai banală muncă să pui pe unu sa dea o sapă. Cum am rezolvat eu aceasta problemă simplu : Fiecare montaj pe care îl facem, doar eu personal asist sa iasă  de cea mai  bună calitate. mai bine mai puțin si bun decât cum fac competitorii noștri mult ………

Poate cineva o sa ma contrazică sau poate o sa spună ca nu am dreptate. Dar alegerea pe care am facut-o de a mă implica 100 % în etapa de montaj mi-au adus atât de multe beneficii și atât de mulți oameni mulțumiți și fericiți încât nu cred ca va închipuiți. Ce poate fi mai frumos ca atunci când oamenii pe care i-ai servit te recomandă cu drag prietenilor lor. Ce poate  fi mai frumos când vezi toți acești oameni fericiți și mulțumiți.

Cat te va costa un geam termopan dacă nu vei ține cont de toate aceste lucruri ?

Astăzi se pare că majoritatea lucrurilor costa prea mult.

Îmi puteți spune ce înțelegeți prin prea mult? Să presupunem ca ve-ți alege tot ce v-am propus în ceea ce privește calitatea ferestrelor și ușilor termopan de care aveți mare nevoie.

 • am ales un profil de top
 • am ales culoare dorită
 • am ales cea mai buna sticlă
 • am ales o feronerie ce îmi va da o siguranță sporită
 • am ales cele mai bune accesorii
 • am ales cel mai bun producător și o echipa de adevărați profesioniști cu o mare experiență în domeniu

să facem un calcul cât economisiți acum și cât aș plăti în viitor ? Care sunt beneficiile investiției mele la care aș putea să renunț ! Te-ai simți responsabil pentru alegerea pe care o faci, pentru confortul și siguranța familiei tale ? Dar mai ales pentru investiția pe care o faci?

Domnule, nu este întodeauna înțelept sa ne ghidam deciziile de cumpărare exclusiv după preț. Nu este niciodata recomandabil sa investești prea mult, dar sa investești prea puțin, are de-asemenea dezavantaje. Când cheltuiești prea puțin riști mai mult pentru ca produsul achiziționat s-ar putea sa nu îți ofere satisfacțiile la care te-ai așteptat. Este un adevăr economic indiscutabil ca foarte rar sa primești maximul dând minimul. Ar putea fi înțelept sa adaugi ceva la investiția prevăzută ca sa acoperi riscul pe care ți-l asumi . Nu crezi?

Cat costa un geam termopan la BanuAlumin ? și cum pot primi cel mai avantajos pret?

Foarte simplu, trimite  – AICI – dimensiunile golurilor și toate detaliile pe care le vrei și personal  voi face cea mai bună și avantajoasă ofertă, pentru ferestrele și ușile dumneavoastră.

Cu respect :

Banu Claudiu 

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com