Tamplarie din aluminiu cu si fara bariera termica

20.03.2021

Tamplarie din aluminiu cu bariera termica și fara bariera termica

Când spunem tamplarie din aluminiu folosim sinonimul calității și durabilitații absolute. Acest sistem de tâmplărie are cea mai mare gamă de produse. De la ferestrele simple fără barieră termică pâna la ferestre cu rupere termică și la cele blindate. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereți cortina. Aceste sisteme de tâmplărie acoperă toate nevoile chiar și cele mai sofisticate cerințe venite din partea arhitecților.

 Tipuri de tamplarie din aluminiu

 • Tâmplărie din aluminiu fără barieră termică.
 • Tâmplărie din aluminiu cu barieră termică.
 • Tâmplărie din aluminiu cu bariera termica placata la interior cu lemn.
 • Sisteme de umbrire gen obloane din aluminiu și parasolare.
 • Pereți cortină.
 • Sisteme de tâmplărie din aluminiu blindat cu inserție în interiorul profilului  cu bară din oțel.

Toate acestea 6 puncte fac parte dintr-un complex de sisteme ce rezolvă orice nevoie legat de tâmplărie. Atât pentru clădiri rezidențiale cât și pentru clădirile industriale aluminiu poate fi alegerea potrivită când se dorește maximul de calitate. Garanția dată de producători de aluminiu poate depăși cu mult 50 de ani. Eu pot confirma acest lucru, pentru că în cei peste 25 de ani de experiență nu am întâmpinat probleme. Designul plăcut al profilului din aluminiu dar și performanțele sale permit realizarea suprafețelor vitrate foarte mari. Acest lucru face din tâmplăria din  aluminiu să fie foarte calitativă și  mult peste termopane din PVC.

Profil Aluminiu

De ce tamplarie din aluminiu ?

Tamplarie din aluminiu – 10 mari avantaje pe care nu trebuie să le neglijezi

 1. Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori făra să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării.
 2. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive și datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc și la supraîncălzirea acestuia.
 3. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt ușor de întreținut, rezistente și solide, pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă și detergent neutru.
 4. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  și nu se deformează în timp, rămâne în forma sa zeci de ani de zile iar o fereastra sau o ușă din aluminiu v-a rămâne întotdeauna la forma sa inițială.
 5. Aluminiul poate fi prelucrat în diferite forme și  mari dimensiuni gen pereti cortina.
 6. Ferestrele și ușile din aluminiu pot avea o multitudine de culori ce se pot adapta perfect nevoilor estetice ale oricărei preferință.
 7. Aluminiul este ușor și flexibil și are o rezistență și o soliditate excelentă de aceea poate permite să susțină cu ușurință greutatea geamului anti-efracție garantând un grad ridicat de siguranță.
 8. Datorită performanțelor profilului cu rupere termica ferestrele din aluminiu garantează rezultate excelente în ceea ce privește coeficientul de transfer termic și fonic.
 9. Ferestrele din aluminiu sunt de neegalat ca și design, calitate ,durabilitate și rezistență chiar dacă au un cost puțin mai ridicat.
 10. Înlocuirea ferestrelor din PVC cu cele din aluminiu cu rupere termică? Aluminiu ferestre pentru o viață.

Care este sistemul de tâmplărie de care aveți nevoie pentru a satisface nevoile dumneavoastră?  

Tamplarie din aluminiu fara bariera termica

Este profilul din aluminiu extrudat dintr-o singură piesă. Profilele sunt extrudate la cald și au diferite forme în funcție de necesitățile și întrebuințările la care sunt folosite. Tâmplăria din aluminiu fara bariera termică se va instala exclusiv în interiorul clădirilor. De evitat instalarea ei unde diferențele de temperatură sunt foarte mari. Montarea tâmplăriei fără bariera termică în asemenea locuri provoacă condensul. Prinderea tâmplăriei la colțuri se face prin sertizare sau cu colțari mecanici. Poate fi instalat de la geam simplu de 4 mm până la geamuri termopan de 24 mm. Profilele din aluminiu pot fi vopsite orice nuanță RAL chiar și cu imitație lemn. Este cel mai economic sistem de tâmplărie și este foarte mult folosit la interior. Adâncimea profilelor fără barieră termică sunt cuprinse între 40 mm și 60 mm.

tamplarie aluminiu

tamplarie din aluminiu fără barieră termică

Detalii tehnice profile fara bariera termică SMARTIA M 15000:

 • Profile din aluminiu fără rupere termică cu lățimea profilelor 50 mm.
 • Grosimea maximă a geamului termopan de până la 47 mm.
 • Se pot realiza ferestre cu deschidere în interior cât și în exterior.
 • Este prevăzut cu trei rânduri de garnituri.
 • Permeabilitate la aer : Clasa 4.
 • Etanșietate la apă : Clasa E 1500
 • Rezistență la încărcarea de vânt : Clasa C. 4
 • Sistem robust ce permite realizarea de usi și ferestre batante sau pivotante.
 • Suprafață vizibilă minimă 70 mm.
 • Suprafață vizibilă profil  ” T ”  70 mm.
 • Performanțe certificate de către institutul IFT Rosenheim.

Acest sistem de tamplarie este recomandat la interior pentru clădiri publice, industriale,cladiri de birouri și hoteluri. Sistemele de aluminiu fără bariera termica de la BanuAlumin îndeplinește toate specificațiile tehnice de înaltă calitate la un preț foarte accesibil.

Tamplarie din aluminiu cu bariera termica

Profilele cu barieră termică sunt realizate din doua profile din aluminiu unite între ele cu o bară de poliamidă. Poliamida face ruperea termică între exteriorul profilului și interior. Dimensiunea poliamidei este foarte importantă deoarece aceasta este cea care dă performanțele profilului cu barieră termica. Astăzi piața de sisteme din aluminiu este foarte vastă. Ea ne oferă o multitudine de profile ce pot fi adaptate atât pentru locuințe rezidențiale cât și pentru cele industriale. Tâmplăria din aluminiu cu barieră termică se va instala la exterior și se pot realiza suprafețe vitrate de mari dimensiuni. Profilele pot fi  vopsite în câmp electrostatic RAL sau imitație de lemn. Recomand evitarea profilelor înfoliate cu imitație de lemn ( același procedeu ca la PVC ). Se pot instala geamuri termopan și tripan de la 24 mm până la 52 mm. Robustețea și performanțele sale ridicate nu dau probleme ușilor chiar și când acestea au dimensiuni foarte mari.

 

barieră termică

profil cu barieră termică

tamplarie aluminiu

Alumil Supreme 77

Detalii tehnice profile cu bariera termica  ALUMIL  SUPREME 77 :

 • Suprafață vizibilă minimă 67/93 mm
 • Lățime toc 77 mm
 • Înălțime cercevea 73 mm
 • Grosimea geamului termopan până la 52 mm
 • Poliamidă de 40 mm cu inserții din Kooltherm, izolatori din spumă.
 • Coeficient de transfer termic  EN ISO 10077-2  Uw= 0.95 W/ m2K
 • Acest sistem permite și folosirea  sistemului de cercevea ascunsă.
 • Sistem certificat de Passive House Institute (PHI) în conformitate cu cerințe pentru case pasive.
 • Etanșeitate cu 3 rânduri de garnituri.

Sisteme glisante din aluminiu

Cele mai rezistente și fiabile sisteme de culisare sunt cele din aluminiu. Sistemele glisante din aluminiu pot fi cu barieră termică și fără barieră termică. Pentru realizarea de închideri în interiorul clădirilor sunt recomandate doar sisteme glisante fără barieră termică.  Iar pentru exterior sistemele de culisantă cu ridicare. Glisanta cu ridicare are o izolare termică foarte bună deoarece etanșeitatea se face pe garnituri din cauciuc. Se pot realiza deschideri cu dimensiuni foarte mari.

 

tamplarie aluminiu

Glisante fără barieră termica

tamplarie aluminiu

culisantă aluminiu cu ridicare

secțiune profil culisantă cu ridicare

Sisteme de umbrire

Realizarea de sisteme de umbrire cu profile din aluminiu sunt cele mai durabile și cele mai frumoase din categoria sa. De la rulourile din aluminiu până la obloane din aluminiu pentru clădiri rezidențiale. Aluminiu rezolvă orice provocare venită chiar și din partea celor mai pretențioși clienți. Pentru zona de industrial avem o gamă diversificată de parasolare ce pot acoperi suprafețe foarte mari de tâmplărie.

tamplarie aluminiu

profile parasolar

 

Pereți cortină standard semistructurali și structurali

Acest sistem de tâmplărie din aluminiu este printre cel mai complex și mai ingenios din gama sa. Se poate realiza de la câțiva metri pătrați  și poate ajunge până la mii de metri pătrați (clădirile zgârie nori). Profilele se aleg în funcție de mărimea fațadei de sticlă. În funcție de forța de presiune a vântului și de înălțimea ochiurilor de geam. Pereții cortină sunt sisteme foarte bune din punct de vedere al permeabilității. De asemenea și din punct de vedere al coeficientului de transfer termic.

Pereti cortina Standard

Sistemul standard este tipologia de perete cortină în care sticla este fixată cu un capac presor la exterior. Se pot instala geamuri termopan cât și tripan. Nu există limită de dimensiuni de înălțime atâta timp când se respectă montanții potriviți. Sistemul de perete cortină standard este cel mai economic și răspunde cu brio oricărei provocări.

Sistemul semistructurali

Sistemele de perete cortină semistrictural sunt sistemele unde prinderea sticlei se face cu un profil din aluminiu. Sticla este introdusă în rame din aluminiu care ulterior sunt prinse intr-o structura din aluminiu. Dimensiunile reduse ale ramelor din aluminiu permit cât mai mult  spațiu vitrat și oferă un aspect placut clădirii.

semistructural

Pereti cortina structurali

Sistemul de perete cortină structural este sistemul unde la exterior nu se vede nici un profil din aluminiu. Este cel mai frumos și mai compex sistem de tâmplărie. Se pot realiza dimensiuni foarte mari de sticlă. Au o permeabilitate la aer și apă foarte bună. Prinderea profilelor este realizată cu cleme de prindere între foile de sticlă. Iar îmbinările rosturilor dintre sticle este realizată cu silicon structural.

structural

Care este sistemul din tâmplărie din aluminiu potrivit pentru investiția pe care trebuie sa o fac ?

Atunci când suntem în căutare de termopane pentru casa noastră vrem ca investiția pe care o facem să fie una bine făcută. Astăzi internetul este plin de informații unele utile altele poate mai puțin utile. Tamplaria din PVC au invadat piața și pentru o bună perioadă de timp a fost soluția cea mai economică dar nu și cea mai bună. Când investești într-o casă vrei ca toate materialele să fie de cea mai bună calitate să iți ofere confortul și liniștea mult dorită. Multă lume ma întrebat de-a lungul anilor de activitate ce tâmplărie am eu acasă.  Răspunsul meu este tâmplărie din aluminiu. De ce ?  Pentru că este cea mai calitativă și cea mai rezistentă în timp. Nu am nimic cu alte sisteme care au încercat să îmbrace profilele cu Aluminiu, dar performanțele și rezistența tamplariei din aluminiu este de neegalat.

Specialitatea noastră este tâmplăria din aluminiu iar eu activez în acest domeniu încă din anul 1993. Recunosc că sunt multe lucruri de învățat. Dar sunt convins că am un bagaj plin de informații utile pe care le pot împărtăși cu cei interesați. Cel mai mult  însa contează alegerea persoanei potrivite care să explice în detaliu toate beneficiile tâmplăriei pe care o cauți. Alegerea unei persoane sau firme cu experiență în primul rând și mai apoi alegerea sistemului potrivit.

Citește articolul top 10 diferențe termopane ieftine versus termopane scumpe.

[kkstarratings]