Tamplarie din aluminiu cu si fara bariera termica

20.03.2021

Tamplarie din aluminiu cu bariera termica și fara bariera termica

Când spunem tamplarie din aluminiu folosim sinonimul calității și durabilitații absolute. Acest sistem de tâmplărie are cea mai mare gamă de produse și poate acoperi orice tip de proiect. De la ferestre simple fără barieră termică pâna la ferestre cu rupere termică dar și cele blindate, acest sistem acoperă orice cerință. Realizarea de simple fațade pentru spații comerciale, până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereți cortină, tâmplăria din aluminiu este una dintre soluțiile fiabile pentru astfel de proiecte.

Astăzi alegerea tâmplăriei din aluminiu cu barieră termica a reușit să fie prioritate pentru cei care nu vor să aiba probleme cu tâmplăria. Tâmplăria din aluminu este foarte rezistentă chiar si atunci când este expusă toată ziua la soare, lucru greu de suportat la sistemele din pvc. Tot ceea ce ți-au spus până acum referitor la tamplaria din aluminiu cu bariera termica trebuie să uiți imediat. În acest articol vei descoperii calitățile net superioare pe care le are aluminiu.

  Cel mai des întâlnite tipuri de tamplarie din aluminiu:

Cele 6 puncte fac parte dintr-un complex de sisteme ce pot rezolva orice nevoie legat de tâmplărie. Atât pentru clădiri rezidențiale cât și pentru clădirile industriale aluminiu poate fi alegerea potrivită când se dorește maximul de calitate și durabilitate. Garanția dată de producători de aluminiu poate depăși cu mult 50 de ani. Eu pot confirma acest lucru pentru că în cei peste 29 de ani în acest domeniu nu am întâmpinat probleme. Designul plăcut al profilului din aluminiu dar și performanțele sale permit realizarea suprafețelor vitrate foarte mari. Astăzi profilele din aluminiu cu barieră termică sunt foarte performante atingând performanțe demne de invidiat.

tamplarie aluminiu

Dacă vrei să nu pățești ceea ce foarte mulți oameni , chiar dacă au plătit un preț piperat pentru termopane au mari probleme de izolare, umiditate, zgomot chiar și apariția mucegaiului.  Apariția tuturor acestor probleme nu se datorează doar profilului din care este făcută fereastra, indiferent de material, aluminiu, pvc sau lemn, cauza principală poate fi și instalare greșită. Alegerea geamurilor, termopan sau tripan dar și alegerea unui profil de slabă calitate de multe ori este influențată și de alegerea pretului cel mai mic.

Tamplarie din aluminiu – 10 mari avantaje pe care nu trebuie să le neglijezi

 1. Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil, acesta se poate recicla de mai multe ori făra să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării.
 2. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive și datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc și la supraîncălzirea acestuia.
 3. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt ușor de întreținut, rezistente și solide, pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă și detergent neutru.
 4. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  și nu se deformează în timp, rămâne în forma sa zeci de ani de zile iar o fereastra sau o ușă din aluminiu v-a rămâne întotdeauna la forma sa inițială.
 5. Aluminiul poate fi prelucrat în diferite forme și  mari dimensiuni gen pereti cortina.
 6. Ferestrele și ușile din aluminiu pot avea o multitudine de culori ce se pot adapta perfect nevoilor estetice ale oricărei preferință.
 7. Aluminiul este ușor și flexibil și are o rezistență și o soliditate excelentă de aceea poate permite să susțină cu ușurință greutatea geamului anti-efracție garantând un grad ridicat de siguranță.
 8. Datorită performanțelor profilului cu rupere termica ferestrele din aluminiu garantează rezultate excelente în ceea ce privește coeficientul de transfer termic și fonic.
 9. Ferestrele din aluminiu sunt de neegalat ca și design, calitate ,durabilitate și rezistență chiar dacă au un cost puțin mai ridicat.
 10. Înlocuirea ferestrelor din PVC cu cele din aluminiu cu rupere termică?  Ferestre din aluminiu pentru o viață.

Care este sistemul de tâmplărie de care aveți nevoie pentru a satisface nevoile dumneavoastră?

Tamplarie din aluminiu fara bariera termica

Este profilul din aluminiu extrudat dintr-o singură piesă. Profilele sunt extrudate la cald și au diferite forme în funcție de necesitățile și întrebuințările la care sunt folosite. Tâmplăria din aluminiu fara bariera termică se va instala exclusiv în interiorul clădirilor. De evitat instalarea ei unde diferențele de temperatură sunt foarte mari. Montarea tâmplăriei fără bariera termică în asemenea locuri provoacă condensul. Prinderea tâmplăriei la colțuri se face prin sertizare sau cu colțari mecanici. Poate fi instalat de la geam simplu de 4 mm până la geamuri termopan de 24 mm. Profilele din aluminiu pot fi vopsite orice nuanță RAL chiar și cu imitație lemn. Este cel mai economic sistem de tâmplărie și este foarte mult folosit la interior. Adâncimea profilelor fără barieră termică sunt cuprinse între 40 mm și 60 mm.

tamplarie aluminiu

tamplarie din aluminiu fără barieră termică

Detalii tehnice profile fara bariera termică.

 • Profile din aluminiu fără rupere termică cu lățimea profilelor 50 mm.
 • Grosimea maximă a geamului termopan de până la 47 mm.
 • Se pot realiza ferestre cu deschidere în interior cât și în exterior.
 • Este prevăzut cu trei rânduri de garnituri.
 • Permeabilitate la aer : Clasa 4.
 • Etanșietate la apă : Clasa E 1500
 • Rezistență la încărcarea de vânt : Clasa C. 4
 • Sistem robust ce permite realizarea de usi și ferestre batante sau pivotante.
 • Suprafață vizibilă minimă 70 mm.
 • Suprafață vizibilă profil  ” T ”  70 mm.
 • Performanțe certificate de către institutul IFT Rosenheim.

Acest sistem de tamplarie este recomandat la interior pentru clădiri publice, industriale,cladiri de birouri și hoteluri. Sistemele de aluminiu fără bariera termica Eco All de la Banu Alumin îndeplinește toate specificațiile tehnice de înaltă calitate la un preț foarte accesibil.

Tamplarie din aluminiu cu bariera termica

Profilele cu barieră termică sunt realizate din doua profile din aluminiu unite între ele cu o bară de poliamidă. Poliamida face ruperea termică între exteriorul profilului și interior astfel evitânduse transferul termic din exterior către interior. Dimensiunea poliamidei este foarte importantă deoarece aceasta este cea care dă performanțele profilului cu barieră termica. Profile de înaltă calitate precum seria Alumil Supreme S 77 cu barieră termică conțin la interior inserții de bare Kooltherm.

Tâmplăria din aluminiu cu barieră termică se va instala la exterior, marele avantaj este că se pot realiza suprafețe vitrate de mari dimensiuni față de cele din pvc. Profilele pot fi  vopsite în câmp electrostatic RAL sau imitație de lemn. Recomand evitarea profilelor înfoliate cu imitație de lemn ( același procedeu ca la PVC ). Se pot instala geamuri termopan și tripan de la 24 mm până la 52 mm. Robustețea și performanțele ridicate ale profilelor din aluminiu nu dau probleme ușilor de exterior chiar și când acestea au dimensiuni foarte mari.

 

barieră termică

profil cu barieră termică

tamplarie aluminiu

Alumil Supreme 77

Pentru cei care vor mai mult, sistemul de tamplarie cu bariera termica Termic S77  este dedicat oamenilor care își doresc tot ce este mai bun. Ferestrele au beneficii uriașe pentru viața nostră, mai ales dacă sunt făcute cu caracteristici potrivite dar mai ales dacă sunt instalate corespunzător. Instalarea tâmplăriei este cea mai importantă operațiune de aceea ai nevoie de cineva cu experiență și care este adaptat la tehnici și materiale performante.

Detalii tehnice profile cu bariera termica  ALUMIL  SUPREME 77 :

 • Suprafață vizibilă minimă 67/93 mm
 • Lățime toc 77 mm
 • Înălțime cercevea 73 mm
 • Grosimea geamului termopan până la 52 mm
 • Poliamidă de 40 mm cu inserții din Kooltherm, izolatori din spumă.
 • Coeficient de transfer termic  EN ISO 10077-2  Uw= 0.95 W/ m2K
 • Acest sistem permite și folosirea  sistemului de cercevea ascunsă.
 • Sistem certificat de Passive House Institute (PHI) în conformitate cu cerințe pentru case pasive.
 • Etanșeitate cu 3 rânduri de garnituri.

Cum se montează corect o tamplarie din aluminiu cu și fara bariera termica

Alegerea unui sistem de tamplarie bun și o echipa de profesionisti este o mare responsabilitate pe care o ai dar mai mare este pentru acela care îți va onora comanda. O tâmplărie de calitate trebuie să rezolve probleme de izolare termică, fonică, împotriva factorilor externi: apă, vânt, dar lucrul cel mai important să reziste în timp. Tâmplăria din aluminiu cu barieră termică așa cum am mai spus întrunește toate aceste calități. Experiențele de-a lungul timpului mi-au demonstrat că un montaj de slabă calitate poate influența considerabil calitatea termopanelor. Costurile ridicate cu energie termică ar trebui să ne dea de gândit iar atunci când facem o achiziție de tâmplărie să optăm pentru lucruri performante, chiar dacă la început au un cost puțin mai ridicat.

Tot ceea ce ți-au spus până acum referitor la spuma poliuretanică, că izolează cel mai bine și că este cea mai rezistentă în timp Nu este adevărat, iar alegerea ei este o mare greșeală.

Nu este vina ta că ai acceptat în trecut acest lucru, pentru că nu aveai de unde să știi. Iar informațiile pe care le-ai primit de la așa numitii profesioniști sunt total greșite. Produsele noastre pe care le folosim sunt diferite, noi facem un montaj diferit iar materialele folosite îți vor garanta o izolare termică și fonică maximă. Imaginea de mai jos arată exact ce se întâmplă în timp cu spuma poliuretanică atunci cănd glafurile nu sunt făcute cum trebuie. De aceea obiectivul și responsabilitatea noastră este aceea de a-ți da o lucrare și un produs care să te facă mulțumit pentru ce ai plătit.

tamplarie aluminiu

 

Sisteme glisante din aluminiu cu și făra barieră termică

Cele mai rezistente și fiabile sisteme de culisare sunt cele din aluminiu. Sistemele glisante din aluminiu pot fi cu barieră termică și fără barieră termică. Pentru realizarea de închideri în interiorul clădirilor sunt recomandate doar sisteme glisante fără barieră termică.  Iar pentru exterior sistemele de culisantă cu ridicare. Glisanta cu ridicare are o izolare termică foarte bună deoarece etanșeitatea se face pe garnituri din cauciuc. Se pot realiza deschideri cu dimensiuni foarte mari.

 

tamplarie aluminiu

culisantă aluminiu cu ridicare

secțiune profil culisantă cu ridicare

Sisteme de umbrire

Realizarea de sisteme de umbrire cu profile din aluminiu sunt cele mai durabile și cele mai frumoase din categoria sa. De la rulourile din aluminiu până la obloane din aluminiu pentru clădiri rezidențiale. Aluminiu rezolvă orice provocare venită chiar și din partea celor mai pretențioși clienți. Pentru zona de industrial avem o gamă diversificată de parasolare ce pot acoperi suprafețe foarte mari de tâmplărie.

tamplarie aluminiu

profile parasolar

 

Obloane din aluminiu.

Cel mai rezistent sistem de umbrire pentru o locuință sunt obloanele din aluminiu. Obloanele din alumiu pot fi cu lamele fixe sau mobile. Instalarea lor se face la exteriorul glafului iar aceste pot avea și rolul de a oferi protecție ferestrelor dar si o mai multă siguranță casei dumneavoastră.

tamplarie din aluminiu

Pereți cortină standard semistructurali și structurali

Acest sistem de tâmplărie din aluminiu este printre cel mai complex și mai ingenios din gama sa. Se poate realiza de la câțiva metri pătrați  și poate ajunge până la mii de metri pătrați (clădirile zgârie nori). Profilele se aleg în funcție de mărimea fațadei de sticlă. În funcție de forța de presiune a vântului și de înălțimea ochiurilor de geam. Pereții cortină sunt sisteme foarte bune din punct de vedere al permeabilității. De asemenea și din punct de vedere al coeficientului de transfer termic.

Pereti cortina Standard

Sistemul standard este tipologia de perete cortină în care sticla este fixată cu un capac presor la exterior. Se pot instala geamuri termopan cât și tripan. Nu există limită de dimensiuni de înălțime atâta timp când se respectă montanții potriviți. Sistemul de perete cortină standard este cel mai economic și răspunde cu brio oricărei provocări.

Sistemul semistructurali

Sistemele de perete cortină semistrictural sunt sistemele unde prinderea sticlei se face cu un profil din aluminiu. Sticla este introdusă în rame din aluminiu care ulterior sunt prinse intr-o structura din aluminiu. Dimensiunile reduse ale ramelor din aluminiu permit cât mai mult  spațiu vitrat și oferă un aspect placut clădirii.

semistructural

Pereti cortina structurali

Sistemul de perete cortină structural este sistemul unde la exterior nu se vede nici un profil din aluminiu. Este cel mai frumos și mai compex sistem de tâmplărie. Se pot realiza dimensiuni foarte mari de sticlă. Au o permeabilitate la aer și apă foarte bună. Prinderea profilelor este realizată cu cleme de prindere între foile de sticlă. Iar îmbinările rosturilor dintre sticle este realizată cu silicon structural.

structural

De ce trebuie să alegem un geam termopan sau tripan performant?

Cea mai mare suprafață pe care o avem la o tâmplărie este partea vitrată iar aceasta este trebuie să fie obligatoriu adaptată nevoilor dvstr. Alegerea unui geam de calitate intră în sarcina celui care vă propune sistemul de tămplărie, pentru că el este profesionistul, iar obligația lui morală și profesionala este să vă îndrume cel mai bine. De foarte multe ori, pentru a lua lucrarea mulți oferă un preț redus și nu fac nimic altceva decât că taie din calitatea produsului finit. Pentru a îmbunătăți calitatea geamurilor termopan sau tripan cere-ți baghetele distanțier Warm Edge.

7 Avantaje pe care le are bagheta Warm Edge:

 1. Izolare termică ridicată.
 2. Izolare fonică mult mai bună față de cele din aluminiu.
 3. Reduce semnificativ apariția umidității pe geam.
 4. Reduce pierderea gazului argon dintre cele două foi de sticlă.
 5. Sunt disponibile în diferite culori.
 6. Se prelucrează mult mai ușor față de cele metalice.
 7. Ajută la obținerea de certificate pentru casă pasivă.

Întreținere tamplarie aluminiu cu și fara bariera termica

Profilele din aluminiu pot fi vopsite în câmp electrostatic, anodizate sau pot avea culori de imitație lemn prin procedeul policromiei. Rezistența și apectul plăcut al profilelor poate fi influențat de o întreținere adecvată și protejarea ferestrelor cu un sistem de umbrire. A nu se curăța tâmplăria cu solvenți sau substanțe ce pot afecta vopseaua, iar curățarea lor se va face cu o cârpă moale. Este recomandat ca elementele de feronerie sa se ungă cu spray cu vaselină lichidă odată pe an. Chederele se vor curăța cu o cârpă moale de praf și se vor da cu ulei special pentru intreținerea lor. Recomandarea noastră este ca odată pe an să vă faceți un service de către o persoană specializată în domeniu, astfel o să aveți o tâmplărie care va funcționa perfect din punct de vedere tehnic.

Care este sistemul din tâmplărie din aluminiu potrivit pentru investiția pe care trebuie sa o fac ?

Atunci când suntem în căutare de termopane pentru casa noastră vrem ca investiția pe care o facem să fie una bine făcută. Astăzi internetul este plin de informații unele utile altele poate mai puțin utile. Tamplaria din PVC au invadat piața și pentru o bună perioadă de timp a fost soluția cea mai economică dar nu și cea mai bună. Când investești într-o casă vrei ca toate materialele să fie de cea mai bună calitate să iți ofere confortul și liniștea mult dorită. Multă lume ma întrebat de-a lungul anilor de activitate ce tâmplărie am eu acasă.  Răspunsul meu este tâmplărie din aluminiu. De ce ?  Pentru că este cea mai calitativă și cea mai rezistentă în timp. Nu am nimic cu alte sisteme care au încercat să îmbrace profilele cu Aluminiu, dar performanțele și rezistența tamplariei din aluminiu este de neegalat.

De ce Banu Alumin

Mă numesc Banu Claudiu și detin Banu Alumin o societate care se ocupă cu fabricarea de elemente de tâmplarie din aluminiu cu bariera termică și fară. Specializarea noastră este în acest domeniu. Practic aceasta meserie din anul 1993, iar ceea ce fac, o fac cu multă dragoste și pasiune. Toate aricolele pe care le-am scris este pentru a ajuta pe cel care cumpără o tâmplarie să știe pentru ce va plăti. Nu îți scriu ce ti-au scris toți cei din branșa mea . ” Cumpără de la mine că vei avea cel mai mic preț. Fă afaceri cu mine în loc să faci cu altcineva”

NU îți cer așa ceva, dar îți sugerez că înainte să faci afaceri cu altcineva, poate fi în avantajul tău – așa cum poate fi și în avantajul meu dacă facem afaceri împreună. Adresează-mi orice întrebare referitor la acest domeniu, pentru că sunt în acest sector de foarte mulți ani față de majoritatea colegilor mei.

Înțeleg ce înseamnă o situație complicată si cunosc care sunt toate „capcanele” și dificultățile care apar în acest domeniu. Am fabricat, instalat  și m-am confruntat cu mii de situații. Ceea ce îți spun este că, dacă îți dau soluții și idei valoroase în alegerea pe care vrei să o faci ai putea să faci afaceri cu mine. O alegere greșită îți poate schimba viața, la fel și una bună.

 

Citește articolul top 10 diferențe termopane ieftine versus termopane scumpe.

[kkstarratings]

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com