Reparatii termopane si intretinerea lor gratuit.

18.02.2021

Anumite reparatii la termopane  și întreținerea lor le poți face chiar tu !

reparatii termopane

Pentru a face anumite reparatii la termopane și întreținerea lor nu necesită mare inginerie. Este simplu atunci când ai un imbus, o șurubelniță, voință și vrei să economisești timp, dar mai ales bani. Anumite reglaje și reparații le poți face chiar tu. Presupun că poate câțiva colegi se vor supăra pe mine. Dar am să încerc să vă explic câteva detalii să poți face chiar tu singur aceste mici reparații. Este drept că unele reparații le poti face tu fără probleme. Dar vei avea nevoie de ajutor când asupra termopanului tău intervin o problemă mai gravă cum ar fi exemplele de mai jos:

  • geam spart.
  • ușă sau fereastră defectuos montată
  • crăparea sudurii la colțuri la cele din PVC
  • lipsă de voință de a face tu anumite mici reglaje

În aceste cazuri v-a trebui să apelezi la niște specialiști în domeniu pentru a remedia problemele respective.

Care sunt cauzele unor defecțiuni majore?

Motivul principal al defectiunilor la termopane, în primii 2-5 ani de viață este bugetul inițial pe care l-ai investit. Alegerea unor termopane ieftine în locul unora mai scumpe dar cu sigurață mai bune. Alegerea unor așa numiți profesioniști care nu fac o instalare corespunzătoare. Folosirea de accesorii de slabă calitate sau lipsa multor elemente adiționale cum ar f: închideri suplimentare, acționare greșita, piese antiflambaj, etc. Multe dintre acestea duc la o rea funcționalitate a termopanelor. Rezultatul este echivalent cu: nervi, bani cheltuiți, pierderi de căldură iarna, apă care intra în casă când plouă și chiar perdele care flutură cu geamurile închise.

Am să încerc sa vă ajut cu câteva sfaturi pentru anumite mici reparatii de termopane și întreținerea lor:

Cele mai frecvente defecțiuni ale ferestrelor și ușilor din  materialele existente pe piață sunt:

Feroneria nu mai funcționează, este blocată și nu culiseaza sistemul de închidere.

De exemplu la ușile cu spanioletă principalul motiv este defecțiunea broaștei la interior. Acest lucru se rezolvă doar cu înlocuirea spanioletei. Pentru a face acest lucru te poți uita pe partea tijei și vei gasi inscripționat marca și dimensiunile acesteia. Sunt doua tipuri de broaște pentru uși de 85 mm și respectiv 92 mm. Cele de 85mm sunt mai economice. Aceste dimensiuni reprezinta axul dintre mâner și butuc. De exemplu pe spanioletă este inscripționat 85/35 sau 85/25 . Cum am spus mai devreme 85 reprezintă ax butuc mâner. Iar cealaltă dimensiune reprezintă dimensiunea de la exteriorul spanioletei până în centru butucului.

reparatii termopane

Sild PVC

Pentru înaltimea spanioletei veți gasi celelalte coduri: 1800/2000 , 2000/2100. Aceste dimensiuni reprezintă lungimea spanioletei.  Pentru înlocuirea ei: scoate-ți butucul afară, desfaceți toate șuruburile cu care este prinsă și trageți de ea către exterior. Căutați cel mai apropiat depozit de accesorii si profile din PVC sau aluminiu. Dacă nu vă descurcați, lasați un mesaj pe adresa de email. În termen de  2 zile lucratoare vă trimit una contra cost.

reparatii termopane

spanioleta cu broasca

Ușa sau fereastra atinge în blocatori când o închid.

Este cel mai des lucru pe care l-am întâlnit și pentru care am fost solicitat. Aici sunt două probleme pentru care se întâmplă acest fenomen.

A-este o defecțiune din fabrică: debitare greșită a cercevelei, lipsa găurilor de depresurizare,montajul greșit al balamalelor.

B- un montaj de proastă calitate prin lipsa de reglaj al balamalelor înainte de predarea lucrării.

Scoateți căpăcelele de mascare și veți vedea că sunt niște locașuri unde permit introducerea de cheie imbus. În partea de jos al balamalei așezata pe toc, acele locașuri permit reglajul ferestrei sânga dreapta. Iar pe cercevea, chiar în capul ei permite ridicarea cercevelei. Repet, dacă nu te descurci lasă un mesaj și gratuit îți voi da răspuns la problema ta.

Intră apă in casă când plouă! Cum fac aceste reparatii la termopane pvc?

Principalul motiv este lipsa găurilor pentru drenaj sau acestea sunt acoperite. Verificați existența acestora și dacă ele nu sunt acoperite. Un alt factor poate fi lipsa căpacelelor exterioare la gaurile pentru drenaj. Atunci când bate vântul apa este împinsă în interiorul ferestrei. Lipsa profilului picurător poate fi o altă cauză. Este un lucru pe care la ferestre nu prea îl montează nimeni, cei mai norocoși cumpăra ferestre cu cercevea cu picurător. Vezi articol tâmplărie ieftină vs cea scumpă. Trimite un email și vei avea gratuit răspuns la problema ta și soluții pentru rezolvarea ei.

Cerceveaua este strâmbă și intră curent în casă.

Motivul principal este :

  • lipsa găurilor de depresurizare
  • lipsa armăturii potrivite în interiorul profilului
  • lipsa accesoriilor adiționale (închideri suplimentare, sistem antiflambaj)
  • montaj executat greșit
  • deformarea profilelor cercevelei

Adevărul este ca poate fi dificil să rezolvați astfel de probleme singuri. Lăsați un email și dacă va pot ajuta, o voi face gratuit și cu mare drag.

Am încercat să enumer câteva probleme des întâlnite. Probleme pe care le puteți rezolva singuri acasă și fără să cheltuiți sume mari de bani. În caz că nu vă descurcați, lăsați un email la adresa banualumin.romania@gmail.com . Cu mare drag am să va dau consultanță gratuită si vă voi răspunde la orice întrebare.

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com