Tamplarie Aluminiu vs Tamplarie PVC

24.10.2019

 

Cu mare drag răspund  clienților și cititorilor mei atunci când sunt întrebat. Care este materialul potrivit pentru investiția pe care o fac Aluminiu sau PVC ? Care este diferența întere cele două tipuri de  tamplarie aluminiu vs tamplarie PVC ?

termopane aluminiu vs termopane pvc

O întrebare pusă de majoritatea oamenilor care vor să investească bine în casa pe care o construiesc.  Numesc achiziția de tâmplărie o investiție pentru că așa este. În afara faptului că tâmplăria ne oferă confortul și siguranța casei noastre. Tâmplaria este cea care poate reduce considerabil pierderuile de energie termică iarna și aportul mare de energie venită pe timp de vară de la soare.  Care este cel mai potrivit sistem de tâmplărie și care este diferența între ele? De fiecare dată răspunsul meu fiind: Care este bugetul alocat tâmplariei de care aveți nevoie? În funcție de bugetul alocat putem alege cel mai bun tip de material pe care să-l folosim pentru investiția pe care vreți să o faceți. Diferențele între cele doua  sisteme de tâmplărie este enorm de mare. Atât din punct de vedere al calității cât și din punct de vedere al rezistenței lor în timp.

termopane aluminiu vs termopane pvc

Avantajele tamplariei din aluminiu vs tamplarie PVC

Astăzi sistemele de tâmplărie din aluminiu sau perfecționat enorm de mult. Ne putem bucura de profile care depășesc cu mult calitățile multor sisteme din PVC. Atât din punct de vedere al coeficientului de transfer termic cât și rezistenței profilelor în timp tâmplăria din aluminiu poate fi considerată a fi unul din cele mai bune și complexe sisteme pentru ferestrele termopan. Designul plăcut și micile dimensiuni ale profilelor din aluminiu răspund oricărei provocări arhitecturale venite din partea celor mai exigenți clienți. Durabilitatea profilelor din aluminiu au demonstrat că fac față oricăriu anotimp indiferent de temperaturile externe nedeformându-   se. Cu aluminiu se pot realiza suprafețe vitrate și deschideri de dimensiuni foarte mari.

Top 10 avantaje pe care tâmplăria din aluminiu le are.

 1. Aluminiu nu emană substanțe nocive.
 2. Aluminiu este un material foarte rezistent la foc și la supraîncălzirea acestuia.
 3. Ferestrele și ușile din aluminiu nu se umflă și nu se deformeaza în timp.
 4. Profilele din aluminiu sunt ușor de întreținut și pot fi curățate cu ușurință.
 5. Aluminiu poate fi prelucrat în forme și dimensiuni foarte mari are o soliditate și o rezistență excelentă. De aceea poate să susțină cu ușurință geamuri termopan cu o greutate foarte mare.
 6. Profilele din aluminiu cu barieră termică garantează performanțe termice foarte bună.
 7. Este 100% reciclabil acesta putându-se recicla de mai multe ori fara să își schimbe caracteristicile fizice.
 8. Profilele din aluminiu pot fi vopsite în câmp electrostatic ceea ce oferă o garanție îndelungată a culorii.
 9. Profilele fără barieră termică poate fi soluția ideală atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere financiar, ele fiind soluția cea mai economică în realizarea de compartimentări, ferestre și uși de interior.
 10. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt de neegalat ca și design, calitate ,durabilitate și rezistență chiar dacă au un cost puțin mai ridicat.

termopane aluminiu vs termopane pvc

secțiune profil ușă cu prag din aluminiu[/caption]

Părerea mea despre tamplarie aluminiu vs tamplarie PVC

După 25 de ani de experiență în acest domeniu pot spune că aluminiu este de neegalat. De fiecare dată când clienții mei mă întreabă ce tâmplărie am eu acasă răspunsul meu este LOGIC  Aluminiu. Este întradevăr mai scumpă dar calitatea profilelor dimensiunile reduse ale profilelor din aluminiu este de neegalat cu orice profil din PVC. Iar în ceea ce privește izolarea termică, atunci când alegi un profil de aluminiu calitativ nu vei avea nici cea mai mica problemă. Pot spune cu mâna pe inimă că după 16 ani de când am instalat tâmplaria la casa mea este ca în prima zi ( culoare, sisteme de închidere și linia dreaptă a profilelor, nedeformate).

Avantajele Termopane PVC.

Astăzi dupa mai bine de câteva decenii de la producerea primelor profile din PVC putem spune că pvc-ul a reușit să atingă înalte standarde de calitate. Este adevărat ca marele avantaj al tamplariei pvc este gradul înalt de izolare termică cu un cost al ferestrei foarte mic. Din punctul meu de vedere este soluția ideală atunci când nu ai un buget mare la dispoziție pentru ferestrele locuinței tale.

 1. Poate fi sistemul de ferestre mai economic financiar ( Atenție nu si la uși de exterior și interior )
 2. Au un grad mare de izolare termică chiar dacă folosim profile mai mici ca și adâncime.
 3. Au o izolare fonică deosebită.
 4. Pot fi foliate în diferite nuanțe de imitație lemn ( dar au o garanție maxim de până la 20 ani)
 5. Există si posibilitatea vopsirii profilelor  orice  culoare RAL cu vopsea pe baza de apă ( dar nu o recomand)
 6. Sunt foarte ușor de întreținut ( mai ales profilele albe)
 7. Profilele din PVC sunt materiale reciclabile 100% respectă mediul înconjurător.
 8. Sistemul de termopane din PVC poate fi placat cu aluminiu la exterior, atunci când se dorește o garanție mai mare de timp.

termopane aluminiu vs termopane pvc

Cât de importantă este sticla termopan.

Sticla termopan este alegerea cea mai importantă pe care trebuie să o facem atunci când achiziționăm tâmplărie oricare ar fi materialul ales. Este piesa cea mai importantă în tot ansamblul ferestrelor pe care le instalăm. Este investiția pe care trebuie să o fac cu cea mai mare atenție. Recomand citirea cu atenție a articolelor.

termopane aluminiu vs termopane pvc

Pe care sistem de tamplarie îl recomand aluminiu vs pvc!

Am încercat să explic câte ceva din fiecare sistem de tâmplarie, plusuri și minusuri pe care le are fiecare. Poate mi-o fi scăpat câte ceva, dar eu rămân tot la părerea mea.  Că atunci când vrei ceva de calitate trebuie să fii foarte atent pe ce vei plăti. Există sisteme de termopane din PVC care sunt foarte bune iar noi vă putem recomanda o gamă foarte variată de produse în funcție de bugetul alocat. Dar dacă bugetul vă permite și doriți întradevăr să nu aveți bătai de cap și o garanție pe termen lung recomandarea mea este.  tâmplăria din aluminiu.

Aștept cu mare drag să vă răspund la toate nelămuririle dumneavoastră iar pentru orice problemă sau cereri de ofertă scrieți

termopane ieftine

Îți mulțumesc! 

Cu respect:  Banu Claudiu

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com