Tamplarie de aluminiu cu geam termopan

02.08.2020

Știai  că tamplaria de aluminiu este cel mai rezistent sistemDe ce ? Îți voi explica în cel mai mic detaliu pe înțelesul tău.

Acesta este un produs cum se mai spune pe la noi: „pentru cunoscători”. Este produsul, pentru cei care pun accent pe calitate și vor ceva care să dureze în timp.  Pentru cei care nu vor probleme cu tamplaria, aluminiu este materialul ideal. O tamplarie de aluminiu cu bariera termica este soluția și nu se poate compara cu  nici un alt sistem existent pe piață.

Zilele trecute m-am contrazis de mama focului pe facebook cu un coleg referitor la diferențele dintre tamplaria de aluminiu și cea de pvc. Unii încă nu au auzit de profile din aluminiu cu barieră termica High Isolation.  NU știa  că acestea izolează mult mai bine decăt multe dintre sistemele din PVC. Este adevărat, critic tamplaria din PVC pentru că este de proastă calitate, comparativ cu cea de aluminiu. Este adevarat că PVC-ul este soluția cea mai ieftină față de  tămplăria  din aluminiu.  Dar cei care ascultă sfatul unui specialit și înțeleg că merită să facă un mic efort financiar pentru aluminiu, ne vor mulțumi mai târziu.

 Stiai că există o companie de tâmplărie ce are o vechime de peste 1400 ani

Dacă nu pui pasiune și dragoste în tot ceea ce faci nu o să reușești niciodata. Oameni care își dedică viața pentru lucrurile pe care le fac cu drag pentru alții dar și pentru familiile lor, chiar și generații la rând, sunt de apreciat.  De aceea pot sa vă spun ca este o companie care se ocupă de tamplarie încă din anul 578 d. Hr iar numele ei este Kongō Gumi.

 

Kongō Gumi  fondată la puțin peste 100 de ani după prăbușirea Imperiului Roman. Cu sediul central în Osaka, compania a început ca o afacere de familie, de la un emigrant Shigemitsu Kongō pe care prințul Shotoku l-a chemat să îi construiască  templul budist Shitennō-ji . A fost cea mai veche companie ce folosea tehnici de tamplarie și care au fost transmise din generație în generație până în zilele noastre. A străbătut peste o mie de ani și a reușit să țină în picioare un brand puternic. Motto-ul firmei este: „Tehnici de acum 1.400 de ani moștenite pentru viitor”. A construit Castelul Osaka, un loc cu semnificație istorică remarcabilă dar și multe alte clădiri cu o mare însemnătate istorică.

Toată viața avem de învățat 

După 25 ani de muncă  în acest domeniu și ani de experiență acumulați, mi-am dat seama ce înseamnă tamplaria din PVC. Clienții mei au fost cei care mi-au spus ce probleme și cum se comportă tâmplăria din plastic. Clienții au fost cei care mi-au arătat care este durata de viață a unei ferestre sau uși din plastic, indiferent de brandul profilului. Nu trebuie să te conving eu, trebuie să cauți să cercetezi și să compari cele doua sisteme. Tamplarie din PVC vs  Tamplarie de Aluminiu.

 Care este sistemul de tamplarie de care ai nevoie.  Știi care sunt cele mai bune termopane?

Cel mai complet sistem de tamplarie este cel din aluminiu, acest sistem reușește să acopere orice nevoie. De la simpla fereastra cu sau fara bariera termica pănă la pereți cortina de mari dimensiuni poate acoperi orice necesitate. Aluminiu este materialul cel frumos, cel mai rezistent dar și cel mai greu de prelucrat dacă nu te pricepi. Tehnicile de prelucrare a tamplariei din aluminiu diferă cu mult față de cel din PVC, cât și multe dintre sisteme sunt total diferite, vezi link-urile de  mai jos:

Dacă ai nevoie de sfatul unui specialist apeleaza cu încredere la noi. De ce Banu Alumin și nu concurența noastră ? Pentru că suntem specializați doar în producerea tamplariei din aluminiu. Pentru că, față de concurenții noștrii care fac de toate, noi ne-am specializat, am studiat și suntem în permanent la curent cu tot ce este nou pe piață. 

producator tamplarie

Ai 5 motive ca să alegi o tamplarie de aluminiu.

Ai o mulțime de motive să alegi o tămplărie de aluminiu, dar îți voi enumera câteva care cred eu că sunt  mai importante:

  1. Pentru că  ferestrele de aluminiu este un material mult mai rezistent față de cele din pvc .
  2. Pentru că vopsire profilelor se face în câmp electrostatic, iar vopseaua este garantata peste 50 de ani față de tamplaria din pvc imitatie lemn care este garantată maxim 25 ani.
  3. Pentru că o ușă din aluminiu este mai rezistentă și nu o vei vedea niciodată îndoită din cauza soarelui.
  4. Dacă îți dorești un profil minimalist și vrei cât mai multă lumină aluminiu este profilul potrivit.
  5. Dacă ai deschideri foarte mari și îți plac ușile culisante, doar în sistemul din aluminiu poți avea încredere că ai investit banii corect.

Astăzi sistemele din aluminiu pentru ferestre s-a îmbunătățit extrem de mult, ajungând să depășească mult sistemele din pvc. Este adevărat că sunt mai scumpe ferestrele din aluminiu. Dar acest efort de a plăti un pic mai mult față de tamplaria din pvc va fi răsplătită în timp.

 Cât  costă un sistem de tamplarie din aluminiu?

De-a lungul anilor am văzut oameni care sunt atenți la prețuri într-un mod stupid și nu inteligent. Dacă îi lași să decidă singuri nu știu ce au de făcut și sfârșesc în a cumpăra un produs de slabă calitate pentru simplul fapt că, costă mai ieftin. Ce se întâmplă: sunt clienți care te întreabă, îți cer detalii și oferta de preț pentru cel mai bun material. Mergi la ei, le explici ba chiar le arați diferențele și beneficiile produsului tău. Atunci ei ce fac? Intră pe internet și în câteva minute de căutări, trimite rapid email-uri la câteva firme ca să vadă unde poate găsi cea mai ieftină ofertă și cumpără.

Dar ceea ce nu pot face acești clienți este să evalueze cu adevărat, pentru că acea fereastră ieftină pe care au cumpărat-o este o bucată de plastic. Iar ceea ce le-am arătat eu este una din metal care are o garanție grasă de peste 50 de ani. Asta pentru că nu cunoaște produsul și nu știe ca tamplaria din aluminiu este cu mult peste cea din PVC. Este adevărat ca tamplaria din aluminiu este mult mai scumpă față de celălalte sisteme. Dar nu exista grad de comparatie ca și rezistență în timp. Trebuie înțeles că investiția pe care o faceți în termopane trebuie sa fie una bine făcută ca să vă bucurați de calitatea ei mult timp.

producator tamplaire aluminiu

Fiecare proiect de tamplarie din aluminiu are o valoare personalizată

Prețurile pentru tamplaria din aluminiu diferă foarte mult de la o lucrare la alta, diferentele de culoare, sistem de profil si chiar si dificultatea instalarii, influențează costul investiției pe care vrei să o faci. Îmi este foarte greu să dau un preț pe MP în condițiile în care fiecare lucrare are particularitățile ei. De aceea dacă vrei să afli valoare tâmplăriei tale și care este soluția potrivită casei tale este nevoie să contactezi un specialist.

Tamplarie de alumuniu cu sau fara bariera termica , care este cea potrivită.

Profilele pentru tâmplăria din aluminiu sunt de două feluri:

  1.  Profile cu barieră termică se vor folosi exclusiv pentru exterior, acestea sunt două profile din aluminiu separate între ele cu o poliamida. Grosimea poliamidei este cea care face  puntea de rupere termică, de aceea cu cât este mai mare cu atât coeficientul de transfer termic este mai bun.
  2. Profile din aluminiu fără barieră termică, sunt ideale pentru interior și nu se vor instala niciodată ferestre cu acest profil la exterior.

tamplarie de aluminiu

Banu Alumin folosesc profile cu bariera termica High Isolation.

Care este tamplaria din aluminiu ideală pentru locuințele din Romania? Cele mai mari pierderi de energie într-o casă se face prin tâmplărie,dacă profilele și sticla sunt de slabă calitate. Atunci când bugetul tău îți permite, alege ce este mai bun. Recomandarea noastră sunt ferestrele din aluminiu cu profile High Isolațion. Ferestrele noastre sunte ideale atât pentru zona rezidențială cât și pentru zona industrială sau birou. Performanțele ferestrelor sunt de neegalat ca și design,izolare fonică și termică. Pot fi echipate cu geamuri tripan cu o grosime de până la 52 mm iar recomandarea noastră este să se folosească sticla doar cu baghetă Warm Edge.

Prelucrarea și instalarea tâmplăriei de aluminiu

Prelucrarea ferestrelor din aluminiu necesită o îndemânare și o atenție deosebită. Pe lângă nevoia de personal cu experiență în acest domeniu este nevoie și de utilaje performante de prelucrare a profilelor. Îmbinările profilelor la colțuri trebuie să fie foarte bine făcute, fără lufturi și profilele trenuie să fie aliniate perfect între ele. Gaurile pentru broaște și mânere prelucrate cu pantograf și nu cum am vazut în multe cazuri făcute manual. Recomand ca îmbinarea colturilor să fie făcută prin sertizare. Chederele tâmplăriei să fie EPDM sau cauciuc iar la colțuri unde se îmbină să fie lipite. Găurile pentru drenaj și acoperirea lor cu căpăcele de mascare este de o importanță majoră, acestea ajutând la eliminarea apei atunci când plouă.

Instalarea sistemului de tamplarie din aluminiu

Instalarea reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte pentru buna funcționare a unei ferestre, cercetările effectuate pe șantiere sublinează faptul  că majoritatea anomaliilor funcționale, supuse litigiilor , sunt atribuite problemelor care apar din cauza instalării, din cauza unei rele funcționări ale ferestrelor și așezării  lor în perete. Prin urmare, este esențial să se adopte un sistem de instalare care poate garanta performanța cadrului ferestrei instalat în măsura în care nu afectează  integritatea și siguranța  utilizatorului.

Este nevoie de o atenție sporită încă din faza de măsurători și proiectare. Golurile dintre toc și zid să nu fie mai mare de 2.5-3 cm, iar acestea se vor umple cu spumă poliuretanică sau banda precomprimată. Prinderea tocurilor în zid se va face cu șuruburi prinse în beton sau caramidă după caz. Este recomandat folosirea benzilor antivapori pentru interior și impermeabile pentru exterior. Reparațiile glafurilor se poate face cu polistiren extrudat și preferabil ar fi a nu se acoperi mai mult de 5/6 mm din suprafața tocului.

tamplarie aluminiu

Întreținerea și garanția tamplariei din aluminiu.

Datorită calităților ridicate ale profilelor din aluminiu, ferestrele și ușile din aluminiu au o garanție foarte îndelungată. Folosirea unor accesorii de calitate și intreținerea acestora prin verificări periodice la maxim 2 ani prelungește perioada de folosire. Curățare tămplăriei din aluminiu se va face cu o cârpă moale fără a se folosi solvenți ce pot ataca vopseaua. Atenție a nu se folosi bureți de sârmă sau obiecte contondente ce pot zgâria profilele.

Ce termopane aleg ?

Dacă vrei  ca investiția ta să fie una sigură, într-o tamplarie rezistentă pentru casa ta. Îți recomand  tamplarie de aluminiu. Trimite-ne desenele și dimensiunile ferestrelor tale și vei avea  sfatul și răspunsul  de care ai nevoie. Cum ?  Apasă AICI .

Cu respect : 

Banu Claudiu

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com