Termopane – 5 secrete ca să le alegi pe cele mai bune

05.05.2019

Alegerea de termopane pentru casa visurilor tale poate deveni mai ușoară când ești știi ce produs ți se potrivește!

Este foarte adevărat că alegerea de termopane pentru casa visurilor tale poate deveni o povară. În afară de alte multe lucruri pe care le cumpărați și la care sunteți extrem de atenți. Și  aceasta investiție în termopane trebuie fie una bine făcută. Alegerea de cele mai bune termopane îți va oferi:  liniște, siguranță și confortul de care ai nevoie. Ce poate fi mai frumos ca atunci când te întorci seara acasă și te vei bucura de liniștea caminului tău. Ce poate fi mai frumos ca în iernile geroase să privești la geam cum se asterne încet zăpada. Ce poate fi mai liniștit ca atunci când pleci în concediu să știi că ai lăsat casa ta în siguranță. Toate acestea sunt posibile atunci când investiția ta în termopanele potrivite sa fie una bine făcută.

termopane

Salut! Mă numesc Banu Claudiu  și vreau să te ajut să faci cea mai bună investiție în  tămplăria pe care sigur o cauți acum.  Cei peste 25 de ani de experiență în domeniu, miile de ferestre făcute, sutele de oameni pe care i-am ajutat. Toate aceste lucruri m-au determinat să scriu aceste rânduri. Am să incerc să îti explic care sunt principalele elemente de  care să ții seamă. Cum să îți dai seama că nu vei fi păcălit și nu ai aruncat banii „pe o fereastră de slabă calitate”. Care sunt elementele principale ale ușilor și ferestrelor  la care nu trebuie să renunți.

Pot cheltui minimul și să am maximul ?

Domnule cumpărator , nu este întotdeauna înțelept să ne ghidăm deciziile de cumpărare exclusiv după preț. Cum nu este niciodată recomandabil să investești prea mult. Dar să investești prea puțin are de-asemenea dezavantaje, când cheltui prea puțin riști mai mult. S-ar putea ca produsul pe care l-ai achiziționat să nu îți ofere satisfacțiile la care te-ai așteptat. Este un adevăr economic indiscutabil ca foarte rar să primești maximul dând minimul. Ar putea fi înțelept să adaugi ceva la investiția prevăzută ca să acoperi riscul pe care ți-l asumi.

Primii pași!

Înainte de toate trebuie să știi sigur din ce material vrei  să fie tâmplăria casei tale.  Ai trei opțiuni: Lemn, PVC sau Aluminiu. aici . După ce a-ți decis tipul de material din care vor fi fabricate ferestrele dumneavoastră veți trece la pasul numărul 2: informare și  prospectarea pieței. Este adevărat că piața este plină de oferte și ofertanți de la fabrici mari până la micul atelier intr-un garaj. Ce recomand eu? Un bun montator.

70% din calitatea și buna functionare a unei ferestre este dată de executia unui montaj impecabil. Dar nu trebuie neglijat nici cine le fabrică. Eu nu spun că un mic atelier nu poate face o fereastră impecabilă. Poate să o facă, chiar mai bine decăt o fabrică mai mare, totul depinde de pasiune și de cât suflet pui în ceea ce faci .

termopane

După ce am ales firma care îmi v-a furniza ferestrele mele trebuie să țin cont de următoarele aspecte. Ce lucrari a mai făcut.  Care este poziția ei în piață.  Câți clienți au fost mulțumiți de lucrările executete de respectiva firmă. Suntem siguri de firma care să ne furnizeze ferestrele, am ales materialul dorit. Acum putem trece la următoarea etapă. Informarea despre produsul finit FEREASTRA.

Cele 5 secrete de care trebuie să tii cont când alegem  termopane

 1.  Profilul
 2.  Sticla
 3.  Feroneria
 4.  Accesoriile suplimentare
 5.  Garanția produsului finit

Bonus, vă mai dau un secret: Prețul potrivit pentru o fereastră bine făcută.

1. Profilul

Piața de tâmplărie este plină de foarte multe mărci de profile, atât din pvc cât și din aluminiu. Atunci când a-ți decis să vă achiziționați termopane din pvc trebuie să țineți cont de următoarele aspecte.

 • Grosimea pereților exteriori al  profilelor.
 • Lățimea (adâncimea) profilelor.
 • Câte chedere are tocul.
 • Care este grosimea armăturii din interiorul profilelor.
 • Denumirea producătorului. 

O să vă explic în deteliu  rolul si beneficiile fiecaruia dintre cele 5 puncte enumerate mai sus.

Grosimea peretilor exterior al profilului poate varia întrte 2.5 mm și 3 mm. De aici rezultă și clasa în care este încadrat profilul respectiv.  2.5 mm-2.7 mm sunt profile clasa B și cele de minim 3mm sunt profile clasa A.

-Sunt mai bune profilele clasa A?

-Da, sunt mai bune și din punct de vedere al coeficientului de transfer termic cât si din punct de vedere al expunerii lor la soare. Dacă bugetul va permite va recoman clasa A, dacă nu vă permite alegeți clasă B dar cu armătura din interior mai groasă.

-Profile colorate sau albe ?

-Atâta timp cât sunt armate cu profile din oțel la interior și prinse în șuruburi autofiletante din 20-25 cm la color si 25-35 cm alb. Prinderea și armătura corespunzătoare nu ar trebui să creeze probleme de distorsionare a profilelor din pvc.

termopane

Adâncimea profilului să fie mai mare de 70mm. Majoritatea profilelor sunt prevăzute cu 2 rânduri de cheder. Pentru o calitate mai bună a profilului recomad cel cu trei  chedere inclusiv cheder central.

Denumirea producatorului Sunt atât de multe branduri de profile încât nu știu pe care sa îl recomand. Eu am ales Aluplast și Salamander dar sunt și altele la fel de bune care au în compoziția lor aceeași materie primă. 🙂

La profilele din aluminiu trebuie să fiți atenți:

dacă sunt cu barieră termică ,

ce grosime are poliamida și

ce adâncime are profilul.

2. Sticla termopan

Pentru alegerea geamului termopan sau tripan potrivit trebuie să țineți cont de urmatoarele aspecte:

 • Grosimea pachetului de sticlă. 
 • Bagheta distanțier dintre foile de geam.
 • Foile de geam (Float, Low.e,  4anotimpuri.etc)
 • Gazul dintre cele doua sau trei foi de sticlă.

Geamurile termopan pot varia ca și grosime în funcție de profilul ales în functie de bugetul alocat. Trebuie avut în vedere ca pachetul de sticlă să nu fie sub de 24mm . Bagheta distanțier din interior poate fi din aluminiu sau  pvc. Dacă aveți buget alegeți pvc. Foile de sticlă pe care le recomand sunt Low E interior, float în varianta triplex  la mijloc și 4 anotimpuri la exterior . Gaz obligatoriu Argon sau Kripton.

3. Feroneria pentru geamuri termopane

Fiecare producător va propune feroneria pe care el a negociat-o cel mai bine. Aceasta este o certitudine și vă spun acest lucru din experiență. Principiul este același la oricare din cele mai cunoscute branduri mici diferențe de reglaj pentru cel care o montează. Majoritatea brandurilor de renume gen: GU, Rotto, Maco au variante mai scumpe sau mai economice. Ce vă recomand este ca ferestrele dumneavoastră să fie complete de :

 • închidere suplimentară pe spate
 • acționare greșită
 • cel puțin 2 bumbi de închidere tip ciupercă
 • mânere secustik
 • antiflambaj la foaia 2.a
 • Broasca tip spanioletă pe 92mm și nu pe 85mm (cereți 92 va înțelege ce vrea săi spune-ți cel care vă vinde tâmplăria)
 • La ușile din pvc cel puțin 4 balamale ( soarele le îndoaie pe parte cu balamale dacă nu sunt 4 )
 • Atât la ferestrele în două canate cât și la ușile pentru terasă pe foaia a 2.a zăvor acționare din mijloc.

Atunci când avem deschideri către terase și dorim sa o închidem, cel mai recomandat sistem este clisantă cu ridicare. Avantajele  sistemului de culisantă cu ridicare: se pot realiza deschideri foarte mari și izolează foarte bine.  Nu vă lăsați păcăliți de alte sisteme de glisantă pentru exterior.

4. Accesorii suplimentare

Toate aceste accesorii sunt foarte importante pentru confortul dumneavoastră. Alegerea celor mai bune accesorii se v-a resimți în timp.

5. Garanția produsului finit

Majoritatea firmelor oferă 2 ani garanție la tâmplărie și 5 ani la sticlă. Dacă apelezi la prietenul recomandat de amicul tău, nu știu ce să spun în legătura cu garanția. Important să faci cu o firmă serioasă care îți va pune la dispoziție factură, proces de predare primire, certificat de garanție.

Noi oferim de exemplu 2 ani pentru tâmplărie și 5 ani pentru sticlă. Dacă lucrarea este din aluminiu oferim 5 ani pentru tâmplărie și 5 pentru sticlă.

Ce tip de termopane  recomand

Cea mai mare parte a oamenilor interesați în achiziționarea tâmplăriei de care au nevoie au un buget cât de cât bine stabilit. Câțiva norocoși pot investi cât vor. Atunci când bugetul nu îți permite alege PVC  dacă vrei să faci o investiție pe care să o lași moștenire alege doar Aluminiu.

termopane

6. Prețul potrivit pentru o fereastră bine făcută

Astazi se pare că majoritatea lucrurilor costă prea mult. Majoritatea oamenilor pe care i-am servit au fost sceptici. Dar când au pus în balanță produsul nostru, beneficiile și serviciile noastre au devenit clienții noștrii și ne-au recomandat prietenilor lor. Recomand să citiți articolul nostru termopane ieftine versus cele scumpe.

 • Produsul pe care vi-l recomand la pvc este casaterm 85 . Calitate și preț de invidiat față de competitorii noștrii
 • La aluminiu dacă este pentru locuință doar banualumin 11600 supreme .

Dacă sunteți în căutare de tâmplărie sau dacă a-ți cumpărat deja și aveți dubii  în achiziționare pe care a-ti facut-o. Cu mare drag vă voi răspunde la orice întrebare.  Doar timite-ți un email la adresa: banualumin.romania@gmail.com și gratuit vă voi da consultanță pentru a face alegerea potrivită.

Sfaturi utile
12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

13.05.2022

Dacă mă urmărești de ceva timp știi prea bine care este părerea mea despre anumite sisteme de tâmplărie. În ultimii…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com