Termopane izolare fonică maximă – chiar există?

08.12.2021

Astăzi asistăm la o creștere masivă a numărului de locuințe, dar mai ales la o creșterea semnificativă a traficului auto. Dacă v-ați ales un loc unde credeați că sunteți liniștit, se pare ca după câțiva ani nu mai este chiar așa. Orașele au devenit extrem de aglomerate. Este foarte greu, să ajungeți acasă după o zi de muncă și să nu vă relaxați în liniște. De-a lungul timpului am primit foarte multe întrebări despre : Sunt termopane care au o izolare fonica mult mai bună? Dacă vă confruntați cu o problemă de zgomot dinspre exterior și nu știți ce să faceți vă recomand să citiți acest articol. Veți găsi informații utile care vă pot ajuta. Un sistem de tâmplărie care este echipat cu un geam tripan, special adaptat nevoilor d-voastră, vă poate ajuta să vă regăsiți confortul fonic dorit.

Știu ce înseamnă să locuiți într-un apartament aflat într-o zonă cu un zgomot infernal în exterior. Recunosc că am trăit acest sentiment groaznic, în care nu reușeam să mă odihnesc. O zonă zgomotoasă poate compromite grav calitatea vieții, nepermițându-vă să vă odihniți corespunzător, provocând foarte mult stres. Haideți să examinăm problema mai specific, pentru a înțelege factorii critici si  pentru a vă oferi cea mai potrivită soluție.

termopane izolare fonica

 Alegerea unor termopane de calitate poate îmbunătăți mult izolarea fonică de care aveți nevoie.

O alegere greșită vă poate schimba viața, tot la fel și o alegere bună. Este foarte important să fiți informat și  să cunoașteți care sunt cauzele și cum putem rezolva problema zgomotului care vine de afară. Cu un geam termopan corespunzător puteți avea liniște și într-un apartament aflat într-o zonă centrală.

Factori critici des întâlniți la termopane cu o izolare fonica de slabă calitate.

  • Instalarea greșită a ferestrelor și ușilor termopan.
  • Garnituri de slabă calitate.
  •  Sticla geamurilor termopan sau tripan care nu au o izolare fonica bună.
  • Reparații de după montare a geamului termopan.

Instalarea joacă un rol foarte important pentru calitatea ferestrelor și a ușilor termopan. Folosirea unor materiale de bună calitate dar montate greșit poate influența enorm de mult izolarea fonică. Din acest motiv recomandarea noastră este să apelați la o echipă de specialiști în domeniu care să vă garanteze o lucrare efectuată în mod profesionist. Atunci când se dorește o izolare fonică ridicată și materialele de montaj sunt total diferite față de spuma tradițională pe care o folosesc majoritatea concurenților. În cazul în care ferestrele sunt deja instalate trebuie să verificăm dacă glafurile sunt reparate cum trebuie și dacă partea de izolație acoperă câțiva mm tocăria. O fereastră de calitate este inutilă fonic dacă montajul este făcut greșit.

După verificarea montajului tâmplăriei trecem la următoarea etapă: verificarea garniturilor.

Garnituri sau chederul tâmplăriei.

În primul rând trebuie să verificăm dacă garniturile sunt deteriorate sau au întreruperi pe toata lungimea lor. De asemenea la colțuri garnitura nu trebuie sa fie întreruptă iar în cazul tâmplăriei din aluminiu în faza de producție garniturile se lipesc cu o soluție specială. Atunci când ne confruntăm cu o tâmplărie din pvc veche, riscul ca chederul să nu mai etanșeizeze bine este des întâlnit. Singurul lucru pe care puteți sa-l faceți este să apelați la un specialist care să-l înlocuiască.  Pentru mai multe informații despre cum se alege un cheder potrivit și despre cum puteți testa calitatea acestuia vă invit să citiți următorul articol: Garnitura geam termopan –  Chederul tâmplăriei

Pentru o izolare fonica bună avem nevoie de niște termopane de calitate.

Sticla joacă un rol foarte important atât din punct de vedere termic cât și fonic. Alegerea unei sticle de calitate nu intră în sarcina celui care cumpără, ci a celui care recomandă. De foarte multe ori am întâlnit situația când oamenii au rămas dezamăgiți pentru simplul fapt că le-au fost recomandate materiale care nu au răspuns nevoilor lor. Am avut foarte multe solicitări de-a lungul timpului de la oameni care au fost nevoiți să schimbe sticla.  Ba mai mult, să fie nevoiți să schimbe în totalitate tâmplăria. Acesta este un motiv în plus pentru care recomand să vă adresați unor specialiști de fiecare dată când intenționați să faceți o investiție majoră. Informează-te și adresează-te unor specialiști!

Care este cea mai potrivită sticlă pentru a avea niște termopane cu o izolare fonica bună?

Testele au arătat că sticla Stadip Silence are un grad de izolare mult mai ridicat față de o sticlă normală.

termopane izolare fonica

Sticla Stadip Silence este o sticlă laminată formată din doua rânduri de sticlă lipite cu ajutorul unei folii transparente din plastic. Stadip Silence, nu doar că asigură o mai bună etanșeitate fonică dar și una din punct de vedere mecanic. Studiile au arătat ca acest tip de sticlă permite o mai mare atenuare a zgomotului. Performanțele unei sticle Stadip Silence sunt de RW 37 dB mai mic cu 3 dB, față de un geam laminat 4.4.1 normal. Cu cât mărim mai mult grosimea sticlei Stadip Silence cu atât vom îmbunătăți performanțele geamului tripan.

Pentru a vă putea asigura niște termopane cu o izolare fonica bună avem nevoie de o tâmplărie de calitate. Geamul tripan împreună cu o ramă din aluminiu formează un întreg. Deci calitatea fonică va fi dată de tot ansamblul geam plus ramele tâmplăriei. Sistemul de ferestre Termic 77 este recomandarea noastră atunci pentru cei care își doresc o fereastră cu rezultate bune. Investiția pe care o faceți trebuie să o încredințați unui specialist.

 Reparați după montare geam termopan .

Îmbinările dintre perete și tâmplărie trebuie umplute cu material de etanșare izolator de bună calitate.  Folosirea pe ambele părți a sistemelor de folii de etanșare va îmbunătății considerabil izolarea fonică. Este recomandat ca spațiul dintre fereastră și perete să fie cât mai mic iar materialul de umplere să fie cât mai dens. După ce sa efectuat operațiunea de instalare a ferestrelor se va proceda la reparația glafurilor. În articolul „Montare Geam Termopan”  veți găsi informații care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine tot procesul înainte și după montarea ferestrelor.

Sistemele de umbrire pot îmbunătăți considerabil izolația fonică.

Sistemele de umbrire pot aduce multe beneficii casei dumneavoastră. Rolul sistemului de umbrire este acela de a proteja tâmplăria, de a-i de mări gradul de securitate, dar și de a-i îmbunătăți izolarea fonică. Sistemul de obloane din aluminiu este cel mai rafinat și cel mai sigur sistem de umbrire din categoria sa. Este sistemul care vă oferă personalitate casei. Gama sa diversificată de culori, RAL și imitație lemn, oferă alegerea potrivită. Îmbinând orice potrivire de culoare atât cu fațada casei cât și cu culoarea tâmplăriei deja instalată . Pentru o îmbunătățire suplimentară a izolației fonice vă recomandăm sistemele de obloane din aluminiu cu lamele mobile sau Scuretto.

termopane izolare fonica

Atunci când optăm pentru rulouri din aluminiu trebuie să fim foarte atenți cât de bine este izolată caseta.  Prin urmare, este esențial în primul rând să se intervină cu maximă responsabilitate în interiorul casetei și de a izola cu materiale ce pot atenua zgomotul. Un alt lucru important este fixarea rulourilor cu acționare manuală. A nu se găuri tâmplăria pentru trecerea șnurului care acționează ruloul.

Un apartament este o investiție, ai grijă pentru ce plătești:

Multe dintre locuințele noi cred că au fost construite cu responsabilitate. De foarte multe ori am fost chemat să găsesc rezolvari la anumite probleme legate de tâmplărie. Pe partea de reabilitări ale blocurilor mai vechi în ceea ce privește tâmplăria este ceva de groază. Nu sunt aici să critic anumite decizii ale celor care investesc. Tâmplăria este un lucru foarte important și voi repeta la infinit acest lucru. Eu înțeleg, trebuie sa faceți și profit. Dar să alegi cea mai ieftina sticlă sau cel mai ieftin profil gândindu-te doar la tine, nu este prea ok. Oameni simpli care cumpără aceste locuințe nu cunosc anumite produse, au încredere în voi, cei care construiți. Voi sunteți cei care vindeți produsul final, de aceea trebuie să avem cu toții respect pentru cel care plătește.

Domnilor dezvoltatori, sunt convins vă pricepeți foarte bine la construcții. Recomandarea mea este să aveți în vedere faptul că și cumpărătorii dvs pot citi articolul Termopane cu izolare fonica și termică de calitate și care să fie ieftine nu găsești. Dacă intenționați să începeți un proiect nou într-o zonă mai retrasă în prezent, dar cu potențial maxim de dezvoltare în următoarea perioadă, sfatul meu, ca specialist în tâmplăria de aluminiu, este să includeți în proiect o tâmplărie cu o izolare fonică ridicată și să le explicați potențialilor clienți de ce ați făcut această alegere. Cu siguranță, când zgomotul din fața imobilului va fi la cote maxime, vă vor fi recunoscători.

Concluzii:

Dragă cititorule. Am încercat să vă ofer informații utile despre posibilitățile existente pentru a elimina problema zgomotului de afară. Care sunt cauzele pentru care termopanele d-voastră nu mai izolează atât de bine? Care este sticla potrivită pentru a îmbunătăți această situație? Nu am intrat în formule și calcule matematice care, cu siguranță, nu v-ar fi ajutat.

Pe d-vostră, ca și pe mine, vă interesează rezultatul final. Cum puteți îmbunătăți să aveți liniște și să vă puteți bucura de o atmosferă plăcută cu familia. Am avut oportunitatea de a lucra 11 ani în Italia unde am învățat de la niște oameni care de 40 de ani administrau o firmă de termopane. În cei peste 25 de ani de lucru am studiat și am testat în foarte multe locuri produsele care pot rezolva această problemă – – izolarea termică și fonică. Îmi puteți cere sfatul și ajutorul cu toata încrederea. DAR NU UITA: O fereastră de calitate este inutilă fonic dacă montajul este făcut greșit. Dacă vă interesează cum se face un montaj fără compromisuri folosind cele mai noi sisteme și materiale pentru instalarea termopanelor vă rog sa citiți următorul articol. Ve-ți găsi în articolul scris de mine cele mai utile informații care vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită.

Montaj tamplarie  aluminiu fără compromisuri!

 

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com