Usi glisante aluminiu sau pvc cu geam termopan

05.12.2019

Tot ce trebuie să știi despre ușile liftant glisante, din Aluminiu sau PVC cu geam termopan.

Când vine vorba despre amenajarea spațiilor interioare și economisirea lor încercăm să folosim util fiecare centimetru. Dacă îți dorești un living luminos, uși cu deschideri foarte mari, să ai lumină și să economisești spațiile interioare. Vrei o bucătărie open space, dar pentru simplu fapt că îți place să gătești și nu ai dori ca mirosul de mâncare să îți pătrundă în toata casa. Dacă locuiești la bloc și te confrunți cu problema spațiilor mici. Dacă ai o terasă și vrei să te bucuri de natură în fiecare anotimp. Folosirea unor usi glisante din aluminiu sau pvc poate fi soluția potrivită atunci când spațiul este limitat. În ultimul timp arhitecții includ tot mai des în proiectele de construcții deschideri foarte mari la uși. Așa că în acest articol am să explic toate tipurile de uși glisante și unde pot fi instalate ca să poți beneficia de o utilitate maximă.

usi glisante aluminiu

Tipuri de usi glisante din aluminiu sau PVC:

Usi liftant glisante din aluminiu sau pvc cu ridicare.

Dacă cauți soluția ideală pentru a avea mai multă lumină si să ai deschideri foarte mari fără sa pierzi din spațiu. Atunci ușa liftant glisanta din aluminiu sau PVC  este soluția ideală. Chiar dacă vom folosi deschideri la uși foarte mari datorită performanței mecanismelor, acționarea acestora este foarte ușoară. Sunt foarte performante din punct de vedere al permeabilității, al izolării termice dar și din punct de vedere al efracției. Datorită complexității și pentru a atinge toate aceste performanțe acest sistem de usa liftant glisanta din aluminiu sau PVC are nevoie de cineva cu o anumită specializare și experiență.

Caracteristicile și Designul usi liftant glisante din aluminiu sau PVC.

Datorită dimensiunilor mici ale cadrelor din aluminiu vom avea un spațiu mai mare pentru sticla care genereaza automat mai multa lumina. Pragul de dimensiuni mici este un detaliu important atât ca design dar și când se face trecerea peste el. Se pot realiza deschideri de dimensiuni foarte mari de la 4m lățime și până la 2.9 m înălțime.

 • Se pot instala geamuri tripan de până la 54 mm.
 • Coeficient de transfer termic cu o valoare medie de Uf=1.3W MpK.
 • Nivel triplu de etanșare pe chedere asigură o protecție sporită împotriva oricărei intemperii dar și o protecție fonică ridicată.
 • Foarte ușor de manipulat, chiar și atunci când avem deschideri foarte mari pe anta mobilă.
 • Gamă diversificată de culori RAL la aluminiu și înfoliate imitație lemn pentru PVC.

usi glisante aluminiu

Instalarea și fabricarea ușilor liftant gliante.

Instalarea  și fabricarea ușilor liftant glisante este o operațiune foarte sensibilă si de aceea este nevoie de un personal specializat. De aceea noi am apelat la un specialist din afară țării cu o foarte mare experiență pentru a învăța și a ne perfecționa să le  fabricăm și să efectuăm un montaj de cea mai bună calitate. Dacă dorești să îți instalezi singur ușile glisante citește articolul din linkul următor, vei găsi informații ce materiale ai nevoie și ce ustensile pentru a face un montaj profesionist: Montare geam termopan sfatul unui specialist.

Întreținerea  ușilor liftant glisante.

Pentru buna funcționare și o mai mare durată de viață a ușilor liftant glisante este nevoie de câteva lucruri minore pe care trebuie sa le știi. Componentele și mecanismele de siguranță au o importanță semnificativă și trebuie verificate cel puțin odată la doi ani.

 1. Toate piesele mobile și toate punctele ale mecanismelor de blocare trebuie lubrifiate iar funcționarea lor verificată.
 2. Curățarea ușilor se va face cu cârpă de fibra moale și se va evita folosirea de solvenți ce pot afecta vopseaua.
 3. A nu se obstrucționa șina pe care culisează ușa și a se păstra întodeauna curată.
 4. Lucrările de reglare a mecanismelor, precum și înlocuirea componentelor pentru ușile liftant glisante din aluminiu sau PVC se va face exclusiv de către personal calificat.

 Usa glisanta aluminiu cu șină în partea înferioară.

Ușile glisante din aluminiu sunt create cu scopul de a economisi spațiu și a se realiza deschideri de mari dimensiuni. Etanșeitatea ușilor glisante se face pe perii, de aceea nu sunt recomandate la exterior. Pentru exterior recomandăm instalarea de uși glisante din aluminiu cu barieră termică. Sistemul de uși glisante din aluminiu, șina în parte de jos se poate îngropa la nivelul gresiei sau parchetului. Se pot instala geamuri simple de 4 / 6 mm sau geamuri termopan  de 20 mm simple sau sablate cu model. Pentru sistemul de usi glisante din aluminiu sunt disponibile variante de la  1 la 3 căi de rulare, atât pentru profile cu barieră termica cât și pentru cele fără barieră termică.

 • Gamă diversificată de culori RAL.

usi glisante aluminiu

Profile usi glisante aluminiu, pvc sau lemn.

Materialele din care se pot produce ușile glisante sunt :

 1. Profile Aluminiu fără bariera termică.
 2. Profile Aluminiu cu barieră termică.
 3. Profile din PVC.
 4. Profile din lemn.

De avut în vedere că folosirea profilelor cu barieră termică se va folosi la exterior iar cele fără barieră termică exclusiv la interior. 

Unde pot fi folosite ușile glisante:

 • Pereți despărțitori .
 • Închideri terase.
 • Uși dresing.
 • Uși ce separă bucataria de living.
 • Acolo unde spațiul este redus și nu permit deschiderea de uși normale.
 • Intrări ale instituțiilor unde se vor instala usi glisante din aluminiu automate.

Usi oscilo glisante din aluminiu sau PVC în plan paralel.

Ușa oscilo glisantă este sistemul de deschidere a unei ferestre sau a unei uși în plan paralel pe lângă partea fixa.  Vezi desenul de mai jos . Avantajul acestui sistem este că pe lângă faptul că deschiderea se poate face oscilobatantă ( adică de sus în jos, rabatabilă) partea mobilă nu ocupă loc atunci când este deschisă total.

Pentru realizarea unei uși oscilo glisante este întodeauna nevoie ca partea  mobilă să culiseze pe lângă o partea fixă.  ( Vezi  schiță osciloglisantă). Se pot realiza și în două canate una ce va culisa în partea stângă și una în partea dreaptă. Ușile oscilo glisante izolează foarte bine termic și fonic și de aceea sunt recomandate la exterior.

Unde pot fi folosite ușile oscilo glisante:

 • Usi glisante termopan terasa.
 • Uși glisante închidere suprafețe mari de geamuri living.
 • Acolo unde spațiul este redus pentru deschiderea de uși batante.
 • Atunci când se dorește o ușă gilantă mai economică față de ușile lift- glisante.

Culori RAL și imitație lemn pentru aluminiu și imitație lemn pentru PVC.

De ce Banu Alumin ?

BanuAlumin înseamnă pentru mine” a face mai mult cu mai puțin”. Dacă suntem mai informali  în ceea ce privește interacțiunile dintre noi și în ceea ce privește operațiunile de afaceri vom fi mai concentrați și mai serioși. Cred în munca asiduă și în efortul suplimentar pentru a face ca lucrurile sa se întâmple așa cum trebuie. Ne dăm seama că este mereu loc pentru îmbunătățiri în tot ceea ce facem. Asta înseamnă că a învăța și a progresa nu este niciodată suficient.

Pentru a fi mereu înaintea concurenței, trebuie să respectăm cuvântul dat și să îmbunătățim constant operațiunile noastre tinzând să fim mai eficienți. Am folosit greșelile noastre ca lecții valoroase. Nu trebuie să uităm niciodată caracterul imperios al îmbunătățirilor. Nu trebuie niciodată să ne mulțumim cu „suficient de bun”, pentru că obiectivul nostru nu este să fim o companie mare ci să devenim cea mai bună companie în ceea ce privește serviciul pentru clienți.

Succesul nu presupune livrarea unui produs, succesul presupune să rezolvi problema clientului.

Dacă ai nevoie de unul dintre sistemele de uși glisante din aluminiu sau pvc atunci ai nimerit unde trebuie.

Trimite o cerere de ofertă și vei fi ajutat cu cele mai bune informații și soluția potrivită exact nevoilor tale. 

Sper să vă fie de folos acest articol și să faceți alegerea cea mai bună pentru ușile de care aveți nevoie. Vreau să vă mulțumesc dacă ați avut răbdarea s-ăl citiți pâna la sfărșit și să-l  recomandați și prietenilor dacă știți că au nevoie deacest sistem de termopane.

Vă recomand să citiți și alte articole de pe blogul meu, sunt foarte utile și interesante dacă ești în căutarea unor termopane de calitate.

Termopane ieftine versus Termopane scumpe top 10 diferențe.

 

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com