Warm Edge, baghetă pentru Termopane de calitate

26.02.2020

De ce să alegem Warm Edge?

Dacă îți ofer o soluție la o mare problemă pe care foarte multa lume o are la Termopane? Probleme cum ar fi: geamuri transpirate sau pierderea căldurii. Probleme pe care le-ai auzit deseori la cunoștințele tale și pe care chiar și tu le-ai văzut sau le-ai simțit. Dacă vă arat clar cum un termopan de proastă calitate poate influența sănătatea ta și a familiei tale. Dacă nimeni nu ți-a explicat că alegerea unor termopane ieftine poate fi una riscantă. Atunci trebuie să citești cu atentie tot acest articol. Pentru că îți voi explica ce este bagheta Warm Edge și cum îți poate rezolva  problemele de mai sus. Voi explica ce înseamnă alegerea unor gemuri termopan de calitate față de unele mai slab calitative.

Ce este bagheta Warm Edge?

Cea mai mare pierdere de energie termică dintr-o casă se face prin „termopane” Iar pentru a reduce aceaste pierdere avem nevoie de geamuri termopan de calitate. Bagheta WarmEdge este distanțierul ce separă foile de sticlă ale gemului tripan sau termopan. Înlocuind vechea baghetă din aluminiu această baghetă are un transfer termic liniar, mult mai redus față de baghetele tradiționale din aluminiu. Realizat dintr-un material compozit, termoplastic acesta nu este un bun conductor termic, izolând mai bine marginea gemului termopan.  Această pierdere de căldură care se face prin geamul termopan, v-a determina nevoia de mai multă încălzire termică, pentru a menține o temperatură interioară confortabilă. Un alt mare avantaj pe care îl are bagheta Warm Edge este acela că reduce considerabil condensul formată pe marginea geamului.

Tâmplăria, pe care mulți dintre noi o avem în casă poate favoriza condensul, deci poate contribui la dezvoltarea mucegaiului. Ferestrele termopan sunt foarte utile pentru că împiedică pierderile de căldură, însă ele reduc considerabil circulația aerului. Tocmai de aceea recomandăm o aerisire  zilnică și echiparea tâmplăriei cu geamuri termopan de calitate cu baghete WarmEdge.

Ce este mucegaiul și cum apare acesta?

Rata umidității depinde de diferența de temperatură din camera, împreună cu circulația proastă a aerului. Producerea condensului sub forma unor picături mici de apă pe ferestre sau pereți poate da naștere mucegaiului. O familie normală de 3 persoane produce în medie 12 l de vapori de apă pe zi. Baia, dușul, gătitul, florile de casă și uscarea rufelor sunt lucruri ce pot produce umiditate. De asemenea într-o casă care nu este aerisită zilnic, șansele de apariție a mucegaiului cresc.

mucegai

Mucegaiul este format din ciuperci microscopice, este foarte dăunător și poate provoca de la alergii până la afecțiuni mai grave. Un mediu cald și umed este perfect pentru dezvoltarea mucegaiului, iar eliminarea lui  fiind foarte dificilă.

Boli provocate de mucegai.

 • Astmul sau agravarea astmului în cazul celor bolnavi.
 • Sinuzită fungică.
 • Tulburări neurocognitive și probleme de memorare.
 • Probleme la nivelul articulațiilor și a mușchilor.
 • Probleme de vedere.
 • Afectiuni renale și gastrointestinal.
 • Afecțiuni ale sistemului nervos, depresie.
 • Boli pulmore.

Legătura dintre mucegai și depresie a fost stabilită în urma unui studiu revoluționar dat publicitătii în anul 2007. Un alt studiu cu rezultate șocante a stabilit că aerul din locuințele oamenilor afectate de mucegai poate fi mai toxic decât mediul înconjurător. Pe scurt, confortul și sănătatea trebuie să fie puse înainte de toate, chiar și înaintea unui termopan cu un preț mai ridicat.

Baghetele Warm Edge reduc considerabil pierderile de căldură?

Încălzirea locuințelor reprezintă peste 70 % din întreaga energie consumată într-o locuință. Astfel pentru reducerea pierderii energiei termice, avem nevoie de case izolate foarte bine. Nu numai că facturile nu vor mai fi atât de costisitoare, dar se vor reduce și emisiile de carbon. Mai jos aveți exemplu cu diferențele de transfer termic între două sisteme de ferestre cu geamuri termopan.

canalina baghetele Warm Edge

În imaginile de mai jos vom avea o fereastră din pvc echipată cu geam termopan cu baghetă din aluminiu. Iar în adoua imagine o fereastră din pvc cu geam termopan cu baghetă caldă. Care este diferența între cele două si cum se calculază coeficientul te transfer termic.

Luăm exemplu o fereastră cu un profil ce are în medie un coeficient de transfer termic de  Uf = 1.30 W/MpK

– Un geam tripan  cu baghetă caldă  Ug = 0.70W/MpK

– Coeficient transmisie liniară baghetă distanțier Ψ = 0.08 W/MpK

 • Af – aria totală a profilelor = 0.42 Mp
 • Ag – aria termopanului  = 0.66 Mp
 • Ig  – perimetrul total al termopanului = 3.30
 • Aw – aria tâmplăriei = 1.80 Mp

Warm Edge

Transfer de căldură prin bagheta din aluminiu

Dacă ar trebui să alegeți o sticlă termoizolantă, ați folosi un material care izolează foarte bine și nu ar permite pierderea de energie termică?

Cu siguranță ați alege (pe bună dreptate) un material izolant, totuși … 66% (două treimi din piață) din termopane sunt încă fabricate cu baghete din aluminiu.

Pentru fabricarea sticlei termoizolante cu distanțierul warm edge se folosește același procedeu de fabricare utilizat și pentru geamurile cu baghete metalice din aluminiu.

Diferențele de preț între bagheta caldă și cea din aluminiu este de câțiva euro la Mp (4/5 Euro)

Este clar că dacă alegeți o fereastră de ultimă generație, trebuie să vă asigurați că geamul este echipat cu baghetă WarmEdge. Recomand!<

Avantajele baghetei Warm Edge:

 • Izolare termică ridicată.
 • Izolare fonică mult mai bună față de cele din aluminiu.
 • Reduce semnificativ apariția umidității pe geam.
 • Reduce pierderea gazului argon dintre cele două foi de sticlă.
 • Sunt disponibile în diferite culori.
 • Se prelucrează mult mai usor față de cele metalice.
 • Ajută la obținerea de certificate pentru casă pasivă.

Un alt mare avantaj pe care îl prezintă baghetele WarmEdge este că sunt disponibile în mai multe culori.

culori Warm Edge

Sfaturi finale pentru cele mai bune Termopane

Dacă ați citit întregul articol, acum aveți cunoștințele de bază pentru a face alegerea corectă și să nu vă treziți cu condens în perimetrul geamului. Un ultim sfat despre grosimea baghetei: nu vă lăsați păcăliți de mărime! Cele mai bune performanțe sunt obținute între 15 și 18 milimetri. De știut că o baghetă de 20 nu este mai bună decât cea de 18, dimpotrivă … o ușoară deteriorare începe din cauza mișcărilor convective din interiorul geamului. Același lucru este valabil și pentru baghetele  prea mici de la 10-12 mm, înrăutățind performanțele termice.În plus, dacă geamurile sunt foarte mari, nu recomand să utilizați baghete prea mici, deoarece în situații particulare se pot atinge cele 2 foi de sticlă.

Din nou, aveți grijă la vânzătorii care nu știu ce a-ți aflat citind acest articol. Fereastra și sticla sunt prea importante pentru ca să decidă în locul dumneavoastră un vânzător care nu este instruit din punct de vedere tehnic. Probleme precum condensul și izolarea slabă sunt pe ordinea de zi, iar soluția este să refaci, cheltuind de 2 ori.

Ai nevoie de un sfat?

Dacă vrei să nu pățești ceea ce a pățit mulță lume și de care se vaită, negăsind rezolvare. Atunci ai nevoie de un sfat, te rog să îmi trimiți un mesaj prin click AICI. Și  îți promit ca am să te ajut să faci cea mai bună alegere.

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com