Luminator din aluminiu cu sticla securizata
Din ce mai multe familii aleg pentru mansardă un luminator din aluminiu cu sticla securizata.
Astăzi, datorită creșterii semnificative a costurilor cu energie, multă lume optează pentru sisteme de tâmplărie ce izolează foarte bine și cu dimensiuni cât mai mari pentru un aport mai mare de lumină. Sistemul de luminator din aluminiu cu sticla securizata poate fi soluția ideală pentru cei care vor ceva mai mult.
Ne-am obișnuit să aspirăm după mai mult și mai bine. Recunoaștem cu greu faptul că nu mai simțim nici o satisfacție după ce le obținem. Nu ne bucurăm. Într-adevăr. Am uitat să trăim. Ne este dor de bucuriile datorate lucrurilor simple, precum este cerul înstelat. Fiecare dintre noi, în copilăria noastră naivă, am visat să ne pictăm tavanul din cameră. Să pictăm stele, planete, comete și nave spațiale. Tavanul reprezenta universul nostru secret, un univers de existența căruia doar noi știam. Copilul din noi. Acel copil a revenit în viața noastră. Acel copil își dorește să se întindă în așternut și să privească din nou stelele. Acel copil a început să zâmbească din nou. Copilul din noi.
De ce să optăm pentru un luminator din aluminiu cu sticla securizata.
Dacă doriți cât mai multă lumină naturală în interiorul clădirii sistemul de luminator din aluminiu este soluția ideală. Construite din structuri din aluminiu robuste oferă posibilitatea de acoperire a unor suprafețe de mari dimensiuni. Pentru realizarea unui luminator din aluminiu și intalarea lui este nevoie de foarte multă experiență și pricepere. Profilele folosite sunt cu barieră termică ceea ce conferă o mai bună izolare termică și fonică. Luminatoarele se pot realiza de diverse dimensiuni și forme geometrice exact după solicitarea clientului.
Montarea și proiectarea unui luminator din aluminiu se poate face doar de către un specialist în acest domeniu.
Avantajele luminatoarelor din aluminiu.
- Au un grad mare de izolare termica.
- Asigură o mai mare pătrundere a luminii naturale.
- Profilele din aluminiu au o rezistență mare în timp.
- Se pot realiza într-o multitudine de culori RAL sau imitație lemn.
- Se pot realiza în diferite forme geometrice și dimensiuni.
Cu toate acestea, fiind amplasate pe acoperiș, aceste luminatoare sunt deosebit de mult supuse intemperiilor și trebuie să fie realizate din materiale capabile să garanteze o bună rezistență la agenții atmosferici. Acesta este motivul pentru care de multe ori alegerea cade pe luminatoare din aluminiu.
Caracteristici:
- Parte vizibilă a profilului este de 55 mm.
- Adâncimea profilelor de la 52mm până la 180mm.
- Coeficient de transfer termic Uf de la 1.5 până la 3.3 WmpK
- Se poate instala cu sistem de capac presor sau silicon structural.
- Sistem de preloare și drenarea apei către exterior.
Ce tip de sticlă este recomandat pentru un luminator din aluminiu?
Pentru luminatoarele din aluminiu avem nevoie obligatoriu de un pachet de sticlă tripan iar la exterior vom pune o sticla securizată sticlă de minim 8 mm. Recomandarea noastră ar fi ca foaia de sticla exterioară să fie control solar pentru a se realiza o bună izolare și evitarea riscului de efect seră. Partea de sticlă din mijlocul pachetului tripan poate fi float de la 4-6 mm, în funcție de dimensiunea geamului. La partea de interior al pachetului tripan se va instala o sticla duplex securizat 6.2.6mm low.E. Obligatoriu baghetele distanțier dintre geamurile termopan sau tripan trebuie să fie Warm Edge. Recomandarea noastra este și a se adăuga gaz argon între foile de sticlă.