Tamplarie aluminiu pret în funcție de calitatea aleasă?

30.07.2021

Știu cât de important este pentru tine să ai cele mai bune informații și vreau să te ajut să investești bine într-o tamplarie din aluminiu la un pret corect.

tamplarie aluminiu pret

Dragă cititorule! În acest articol vreau să te ajut să înțelegi cât de importantă este investiția pe care intenționezi să o faci. Un sistem de tamplarie din aluminiu nu se alege doar după pret ci după performanțele ei.

Tâmplăria din aluminiu nu este un produs economic și de aceea trebuie să fii atent pentru ce plătești.  Astăzi suntem inundați de spoturi de publicitate, toate bazându-se pe produs și nu pe rezultatul  produsului. Este adevărat că un produs cât și numele lui are mare importanță deoarece un brand respectă anumite standarde și ține foarte mult la calitate.

De foarte multe ori suntem puși în situația în care alegem un brand iar acesta nu ne satisface nevoile. De ce? Pentru că fiecare producător are în portofoliul său foarte multe produse adaptate pentru diferite situații. Produse pe care tu, ca și cumpărător, nu le cunoști. Tocmai din acest motiv este de datoria noastră, ca și specialisti, să ne punem experiența în slujba clientului oferind-ui cea mai bună soluție.

Astăzi, eu îți voi oferi toate informațiile necesare pentru a putea alege singur o tâmplărie din aluminiu în funcție de calitate și nu de preț.

O tamplarie de aluminiu nu se alege în funcție de pret, ci în funcție de performanțele ei.

În peste cei 25 de ani de activitate mi-a fost dat să întâlnesc mii de situații. Am servit mii de clienți și am făcut mii de ferestre. Dacă aș pune fiecare bară de profil pe care am tăiat-o cap la cap sigur aș ajunge intr-o țară foarte îndepărtată. Încă îmi aduc aminte primii ani de lucru pe care i-am facut în Italia și pasiunea pe care o puneau cei de la care am învățat aceasta meserie. Am ajutat și am sfătuit mii oamenii – unii poate nu am mai revenit și nu au cumpărat de la mine, dar sunt sigur că sfaturile mele le-au fost de mare folos. Toate acestea pentru că tot ceea ce fac, o fac cu dragoste și respect pentru meseria pe care o profesez.

Dacă aș afirma că nu am greșit niciodată aș fi un ipocrit. Am greșit de nenumărate ori. Dar m-am străduit să îndrept greșeala făcută, pentru ca toată lumea să fie fericită. Și, foarte important, am analizat în cele mai mici detalii fiecare greșeală învățând cum să o evit pe viitor.

O tamplarie din aluminiu nu se alege în funcție de preț, ci de performanțele pe care aceasta le oferă.
– Da. Știu ce spui, Claudiu! Dar cum îmi dau seama că plătesc prețul corect pentru produsele pentru care am  mare nevoie?
– Sunt aici și vreau să te ajut să faci cea mai bună alegere la un preț corect pentru tine. Am să-ți enumăr particularitățile principalelor sisteme din aluminiu și am să-ți explic detaliat la ce servește fiecare.

tamplarie aluminiu pret

Ce influențează prețul tâmplăriei din aluminiu

De cele mai multe ori, primul lucru pe care îl aud este: Cât costă metrul pătrat? Este foarte greu să dai o cotație pe mp în lipsa unor detalii despre lucrarea solicitată. Doar după ce ai toate detaliile și se calculează lucrarea poți afla și un pret corect la tamplaria din aluminiu solicitată.

Prețul tâmplăriei din aluminiu poate fi influențat de anumite situații:

1.  Forma și dimensiunea ferestrelor

Prețul unei ferestre fixe diferă foarte mult comparativ cu cel al unei ferestre care are parte mobilă. Prețul unei ferestre cu forme neregulate este superior celui unei ferestre drepte. Formele neregulate au un cost mai mare pentru că necesită mai multe ore de manoperă. Pentru arcade prețurile cresc mult mai mult pentru că în acest caz este nevoie și de curbarea profilelor, iar la aluminiu procedeul este mult mai complex.

2. Care este cea mai mare suprafață la o tâmplărie, profilul sau geamul?

Unul din cele mai importante lucruri pe care le are o tamplarie din aluminiu si care îi influențează semnificativ calitatea este geamul. Geamul are cea mai mare suprafață, motiv pentru care este foarte important să fie de calitate maximă. Recomandarea noastră pentru geam va fi în funcție de cum este poziționată casa, ce suprafață are sticla tripan și mai ales ce grosime va avea. Un mare dezavantaj pentru tâmplăria din pvc – suportă foarte greu geamuri de mari dimensiuni – un alt motiv pentru care recomandăm tamplaria din aluminiu.  Cere sfatul unui specialist! 

3. Lucrul ieftin costă scump

Bunicul meu avea dreptate când îmi spunea aceste vorbe: „Lucrul ieftin costă scump”. Eu înțeleg că fiecare dintre noi vrem să plătim mai puțin. Pentru că ai multe alte cheltuieli atunci când construiești o casă de la început sau o renovezi pe una mai veche. Cu siguranță ai depășit bugetul pe care îl aveai alocat acestei investiții. Poate că ți-a plecat deja prima echipă, după ce le-ai plătit avans iar ei nu mai răspund la telefon. Pentru că abia acum ți-ai dat seama cât de mare este casa – pe proiect nu părea așa imensă. Aș putea să continui. Când începi să construiești sau să renovezi, chiar dacă observi că nu te încadrezi în planul financiar inițial, sfatul meu este să nu începi să cauți lucruri mai ieftine din dorința de a echilibra bugetul. Mai târziu, aceste cheltuieli se pot întoarce împotriva ta și să genereze cheltuieli imposibil de anticipat.

Diferențele dintre un profil cu barieră termică si unul fără le-am explicat detaliat în pagina Tamplarie cu bariera termica sau fara bariera termica . Ce termopane să alegi? Aluminiu clar. De ce? pentru că este incomparabil cu oricare sistem din pvc. Știu ce spun colegii mei care fac tâmplărie din plastic: Că nu izolează bine! Ok Vedeți valorile Supreme S77. Că are un cost mult mai mare față de tâmplăria din pvc, perfect adevărat. Dar ce garanție are pvc-ul și cât crezi că poate dura în timp aluminiu? Te las pe tine să analizezi. Recomad CERE SFATUL UNUI SPECIALIST!

4. Montajul și materialele folosite.

Dacă la o tamplarie din aluminiu cauți doar pret îți spun de la bun început că ești pe drumul greșit. Montajul poate influența foarte mult prețul final dacă dorim să folosim materiale de calitate. Am fost obișnuiți să acceptăm spuma poliuretanică fără a ști dacă este un montaj de calitate cu ea sau nu. Pentru că sunt convins că Nea Dorel așa a auzit el la unu care a montant tâmplărie în Germania sau mai știe cine și pe unde.

Instalarea tâmplăriei este o operațiune foarte importantă, pentru că ruperea termică dintre perete și tocărie poate provoca daune majore. De la apariția umidității până la invadarea mucegaiului este distanță foarte mică. De aceea vă recomand materiale de calitate: benzi de vapori la interior și de umiditate la exterior în combinație cu o spumă cu expandare redusă și elasticitate mai mare. Benzi precomprimate cu expandare pe minim 2 părți, acestea având și rolul de a izola împotriva umidității. Dacă nu ai înțeles avantajele, cere sfatul unui specialist!

5.  Tipul de deschidere și feroneria recomandată.

Un geam fix costă mult mai puțin față de unul care are deschidere, iar o deschidere într-un canat costă mai mult față de una cu două canate. O ușă cu o broască multipunct are o valoare mult mai mare și o siguranță sporită casei și, extrem de important, familiei tale. Un sistem glisant cu ridicare (liftant-glisant) izolează mult mai bine față de o glisantă care se închide pe perie. Toate acestea și multe altele influentează mult prețul final, motiv pentru care „Cât este metrul pătrat?” mai bine rămâne fără răspuns până când se clarifică aceste detalii.

Pentru sistemele din aluminiu folosim feroneria recomandată de furnizorul nostru de profile. Piața oferă o multitudine de branduri de feronerie de la GU, Rotto, Giesse și lista poate continua, fiecare producător folosește sistemul cu care s-a obișnuit sau pe care l-a negociat cel mai bine.

Capcana în care putem pica alegând o tamplarie din aluminiu la un pret mic.

Oamenii sunt atenți la prețuri într-un mod ciudat și nu inteligent. NU sunt atenți la cele mai importante detalii. Dacă îi lași să decidă singuri nu știu ce trebuie să aleagă și sfârșesc în a cumpăra un produs de slabă calitate pentru simplul fapt că este ieftin. Ce se întâmplă: sunt clienți care te întreabă și îți cer detalii pentru cel mai bun material după care te compară cu alte oferte total pe din-afară cu ceea ce i-am propus. Ceea ce spun îmi asum pentru că de foarte multe ori mi s-a întâmplat. Si sunt și oameni care înainte de toate au încredere în sfatul unui specialist și sunt siguri că vor primi exact ceea ce au nevoie. Am spus și o să repet la nesfârșit: Fiecare locuință are particularitățile ei, de la poziționare la felul cum este construită și mai ales golurile ferestrelor.

tamplarie aluminiu pret

Să presupunem că o rudă de a ta, un prieten foarte bun sau chiar un coleg de muncă trebuie să cumpere ceva foarte important pentru el și familia lui. Știi că nu face alegerea cea mai bună pentru că poate chiar tu ai căzut în capcana unui vânzător hapsân. Ce faci? Sigur îi vei spune și vei încerca să-l convingi că nu face cea mai bună alegere și îl vei sfătui ce este cel mai bine pentru el. De aceea tu care citești aceste rânduri și care consideri că te-au ajutat recomandă și altora. Repet – Dacă chiar crezi că le va fi de mare ajutor.

O tamplarie din aluminiu cu un pret mic poate fi una de slabă calitate!

Atunci când alegem un produs doar după preț ne asumăm  anumite riscuri. Astăzi asistăm la o avalanșă de reclame și informații încât suntem debusolați și nu știm care este produsul care ne poate ajuta cel mai bine. Alegerea unei ferestre nu este ca și cum îți iei o haină și dacă te saturi de ea după câteva luni o schimbi. Și nici ca un mobilier pe care cu ușurință îl poți muta în garaj și te-ai debarasat de el. Tâmplăria este foarte importantă și dacă aceasta nu este ceea ce trebuie pentru casa ta poți avea mari probleme. Degeaba ai o casă mere și frumoasă dacă nu ai confortul dorit în ea. Orice sistem de  tâmplărie din aluminiu sau pvc și care are un preț mic trebuie să îți pună în minte câteva întrebări:

 • Este ceea ce am eu nevoie din punct de vedere al izolării?
 • Se merită să îmi asum acest mare risc?
 • Are toate calitățile de siguranță pentru a putea sta liniștit atunci când nu sunt acasă?
 • Este sistemul de tâmplărie pentru care am plătit mă va ajuta mult timp de acum încolo?

Sunt întrebări la care nu le vei găsi răspuns pentru că nu este meseria ta și pentru că nu ai experiență. Pentru că avalanșa de informații găsită pe internet nu te-a convins și poate te-a băgat mai mult în ceață. Din acest motiv, recomandarea mea este să te adresezi unui specialist. Un specialist care își face meseria cu pasiune și dragoste pentru a te ajuta și pentru a fi răsplătit corect pentru efortul său. Alegerea unui sistem de tâmplărie ieftină poate să nu-ți satisfacă nevoile casei tale și mai ales siguranța familiei tale. Îți recomand să citești articolele scrise de mine unde vei găsi cele mai bune informații din acest domeniu, o bună parte dintre ele pe care nimeni nu ți le va spune.

O reducere mare de preț poate fi o capcană

Majoritatea persoanelor nu înțeleg o regulă fundamentală: Poți găsi pe cineva care te va face să plătești mai puțin, dar să nu uiți niciodată faptul că acesta v-a reduce treptat din calitatea produsului oferit pentru a se putea încadra în prețul pe care tu ți-l dorești. Aceasta nu este o reducere. Nu crede ca acel vânzător nu este în stare să vândă la un preț întreg. Dar poate elimina din calitatea produsului și a serviciilor sale la un preț mai adorabil pentru tine. Această regulă  este greu de înțeles în România. Câteodată alegerile ieftine ne pot costa scump.

O poveste de trudă și ambiția de a învăța ceva pentru viitor.

Timpul trece foarte repede iar amintirile cele mai plăcute sunt de neuitat. Primul meu contact pe care l-am avut cu tamplaria din aluminiu a fost în Italia. Pe vremea aceia abia aveam 18 ani împliniți. Pentru mine ceea ce fac astăzi a fost ca „dragostea la prima vedere”.  Era anul 1993 și eu, ca și mulți alții tineri, am plecat din țară pentru a ne face un viitor mai bun. Am plecat printre străini pentru a ne ajuta familiile rămase acasă. Vremurile pe atunci erau mai grele în România și mulți oameni emigrau pentru un trai mai bun. Mereu le povestesc colegilor mei mai tineri ce vremuri grele am trăit pe atunci. Departe de casă, printre străini, cu un dor nespus de cei dragi și de țara în care te-ai născut. Recunosc, a fost o perioadă foarte grea din viața mea.

De foarte multe ori în condiții meteorologice de ploaie, frig sau soare torid. în ciuda tuturor problemelor și dorului de casă, am avut ambiția și răbdarea să învăț. Pentru că mi-am dorit foarte mult să devin persoana care sunt astăzi.

Pentru cei care vor mai mult! Atenție. O tâmplărie din aluminiu nu se alege după preț

Pentru cei care vor mai mult, sistemul de tamplarie Premium 77 AL este alegerea potrivită pentru un imobil. Când vorbim despre clădiri pasive, ne gândim la un consum redus de energie. Astfel de clădiri îți oferă mai mult confort, mai multă siguranță dar mai ales o reducere a cheltuielilor cu întreținere. Crearea unor spații de locuit sănătoase oferă o stare de bine a celor care locuiesc în ea. Alegerea materialelor este o responsabilitate atât pentru noi cât și pentru generațiile viitoare.  Propunere noastră pentru ferestre din aluminiu este sistemul Casa Pasiva AL un sistem HIGH ISOLATION. Încălzirea locuințelor reprezintă peste 70% din întreaga energie consumată.

Alumil Supreme S 77 Este sistemul pentru cei care vor ceva mai mult.

După 25 de ani de experiență în acest domeniu, sunt în măsură să-ți recomand cu toată încrederea acest sistem de tâmplărie. Dacă ești unul căruia îi place perfecțiunea îți spun sincer că nu ai ce sa-i reproșezi acestui sistem Supreme. În ultima vreme designerii și arhitecți includ tot mai des în proiectele de construcții ferestre cu deschideri foarte mari. O casă luminoasă cu ferestre mari și impunătoare este visul multora dintre noi. Testele au arătat că cele mai mari pierderi de temperatură se realizează pe la termopane, dacă sunt de slabă calitate.

Încălzirea locuințelor reprezintă peste 70% din întreaga energie consumată într-o locuință. Astfel, pentru a reduce pierderea energiei termice, avem nevoie de case izolate foarte bine. Nu doar că facturile nu vor mai fi atât de costisitoare, dar imaginează-ți ce fel te vei simți în fața familiei tale dacă vei face o investiție greșită. Cu ajutorul tehnologiei Alumil Supreme  S77 poți sta liniștit pentru că-ți garantez – nu vei da greș.

Preț estimativ tâmplărie aluminiu.

Pentru a putea estima un preț pentru o lucrare avem nevoie de următoarele informații:

 • Dimensiunile golurilor ferestrelor și a ușilor.
 • Culoarea dorită la tamplarie.
 • Unde va fi instalată tâmplăria (interior sau exterior)
 • Ce fel de pachet de sticlă se dorește (termopan sau tripan)
 • Prețul tâmplăriei poate fi diferit dacă se adaugă: glafuri interior sau exterior, plase insecte, feronerie antiefracție.
 • Modalitatea de montaj: Spumă, Benzi de izolare sau Bandă precomprimată.

Pret tamplarie aluminiu fara bariera termica

 • Fereastra aluminiu fără barieră termică fixa cu dimensiunea de 1200 x 1200 = 110 EURO
 • Fereastra aluminiu fără barieră termică cu deschidere batantă 600 x 1200 = 170 EURO
 • Usa din  aluminiu  fără barieră termică 900 x  2000 = 259 EURO

Pret tamplarie aluminiu cu bariera termica

 • Fereastra aluminiu cu barieră termică fixă cu dimensiunea de 1200 x 1200 =179 EURO
 • Fereastra aluminiu cu barieră termică cu deschidere batantă 600 x 1200 =331 EURO
 • Usa din aluminiu cu barieră termică 900 x  2000 =665 EURO

Pret tamplarie aluminiu Alumil Supreme S 77 High Isolation

 • Fereastra aluminiu cu barieră termică fixă cu dimensiunea de 1200 x 1200 =334 EURO
 • Fereastra aluminiu cu barieră termică cu deschidere batantă     600 x 1200 =567 EURO
 • Usa din aluminiu cu barieră termică  900 x  2000 =1056 EURO

tamplarie aluminiu pret

Acestea sunt niște prețuri de referință. Scopul lor este de a te ajuta să-și dai seama care poate fi diferența de preț dintre, de exemplu, o tâmplărie cu barieră termică și una fără barieră termică. Pentru a putea să-ți calculăm valoarea exactă a termopanelor trimite-mi desenele tale dând clik  AICI.

Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com