Usi aluminiu pentru exterior și interior

30.10.2019

Usi termopan din aluminiu pentru exterior?

Când vine vorba despre usi de termopan recomandăm clienilor noștrii pentru exterior ușide  aluminiu. Mulți clienți sunt sceptici la propunerea noastră, dar când văd diferențele și performanțele ușilor din aluminiu sunt în totalitate de acord cu noi. Rezistența și performanțele ușilor din aluminiu este de neegalat față de sistemul din PVC. De aceea considerăm că este alegerea potrivită investiției pe care o faceți. Este foarte importantă  această alegere atât pentru siguranța dumneavoastră cât și pentru liniștea noastră.

usi aluminiu

Calitate – Protecție – Siguranță  și Confort crescut

Calitățile ușilor noastre din aluminiu nu pot fi puse la îndoială atunci cand cineva dorește maximul de calitate și siguranță.  Profilele cu barieră termică fiind cele mai eficiente și performante în realizarea de uși pentru exterior. Când spunem usi din aluminiu atingem 6 puncte de maximă calitate:

 1. Securitate –  protecție antiefracție deosebită atunci când se optează pentru închideri în mai multe puncte.
 2. Izolare fonică sporită –pentru profile cu bariera termica de până la  41 dB
 3. Rezistență deosebită – aluminiu nu își schimbă forma sa inițială chiar și atunci când ușa este expusă la soare.
 4. Izolare termică ridicată – performantele coeficientului de transfer termic al ușilor din aluminiu echipate cu panel ornament poate atinge valori de invidiat. Uf = 0.98WmpK
 5. Confort crescut – permeabilitate la apă clasa  E 1300 -EN 12208 Clasa 8A și încărcare la vânt  clasa C5-EN 12210.
 6. Design și gamă diversificată de culori ce satisface orice cerere venită din parte dumneavoastră.

usi aluminiu

Usi termopan din aluminiu pentru interior.

Diferențele între ușile din aluminiu de exterior față de cele din interior este dață de bariera termică a profilului. Profilele din aluminiu fără barieră termică sunt soluția optimă pentru realizarea de usi din aluminiu pentru interior. Marele avantaj al ușilor fără bariera termică fiind dată și de dimensiunile reduse ale profilelor ceea ce conferă un design plăcut.

Dimensiuni reduse ale profilelor din aluminiu oferă o construcție și rezistență maximă a ușilor.

Caracteristici tehnice ale profilelor pentru uși fără barieră termică:

 1. Înălțimea vizibilă al profilului din aluminiu este de 82 mm.
 2. Rezistență deosebită.
 3. Design și gamă diversificată de culori RAL și imitație de lemn.
 4. 3 rânduri de garnituri de bătaie ceea ce oferă ușilor o izolare fonică sporită
 5. Posibilitatea de instalarea de panel ornament și geam termopan de până la 24 mm

Usi glisante din aluminiu pentru interior și exterior.

Atunci când se dorește economisirea de spațiu și închiderea suprafetelor mari, ușile glisante din aluminiu sunt cea mai fiabilă soluție. Oferta noastra de uși glisante din aluminiu este una specială adaptată pentru nevoile fiecărei locuințe. Suntem foarte atenți unde vor fi instalate oferind cea mai bună variantă ce se adaptează nevoilor dumneavoastră. Ușile glisante din aluminiu pot fi pentru interior cât și pentru exterior. Diferența între cele două sisteme o face bariera termică al profilelor din aluminiu. Profilele cu barieră termică vor fi instalate la exterior iar cele fără bariera termica exclusiv la interior.

usi aluminiu

Când se dorește închiderea de suprafețe mari, gen uși pentru terasă, indicăm instalarea ușilor culisante cu ridicare. Sunt cele mai performante din punct de vedere al etanșeității și al acționării acestora. Deschideri culisante de peste 2m pot fi acționate foarte ușor chiar și cu un deget. Avantajele majore ale acestor uși nu este doar gradul ridicat de izolare dar și un grad de securitate sporit. Ușile culisante cu ridicare sau lift- glisant cum se mai numesc au o protecție optimă fonică iar închiderile se realizează pe chedere și nu pe perii ca la culisantele normale.

usi aluminiu

Ce modele de usi se pot face din aluminiu.

Aluminiu este un material foarte rezistent și permite realizarea de foarte multe tipologii de uși. De la dimensiuni foarte mari de deschideri până la ușile normale pentru interior vă propunem orice tip de ușă adaptată nevoilor dumneavoastră.

 • Uși batante pentru exterior și interior.
 • Uși culisante normale, în plan paralel sau lift glisant.
 • Uși armonice.
 • Uși rotative.
 • Uși glisante automate.

Usa pvc interior vs aluminiu.

Diferențele dintre ușile din pvc și aluminiu pentru interior sunt foarte mari. Atât ca și design cât și ca rezistență ușile din aluminiu sunt mult mai frumoase și mai fiabile.

Dezavantaje usi PVC.

 1. Profilele pentru ușile din pvc au fost gândite mai mult pentru exterior de aceea și construcția lor este mai mare.
 2. Chiar dacă există și profile intermediare din pvc nu reușesc cu nimic să egaleze designul plăcut al profilului din aluminiu.
 3. Dezavantajele ușilor din pvc față de cele din aluminiu este dat și de faptul că de foarte multe ori au un preț foarte ridicat comparativ cu aluminiu.
 4. Datorită armăturii metalice din interiorul profilelor, ușile din pvc sunt foarte grele și au nevoie de balamale foarte mari acestea fiind inestetice.

Avantaje usi PVC.

Pentru cine dorește ca ușile pentru interior să aibă aceeași nuanță ca și ferestrele din PVC acesta poate fi un mare avantaj.

Uși intare bloc aluminiu.

Ce material recomand pentru ușile de la intrarea de la bloc?

În cei peste 20 de ani de activitate în acest domeniu pot spune că am reușit să învăț foarte multe. Timpul mi-a demonstrat care sunt cele mai bune soluții de uși pentru intrarea la bloc sau a unui trafic intens. Am instalat foarte multe uși și am servit mii de clienți, am testat multe tipuri de profile și am tras concluzii. Întodeauna am încercat să ofer cele mai bune soluții și cele mai avantajoase oferte de preț. Atunci când m-am confruntat cu lucări de  uși pentru trafic intens, recomandarea mea a fost una singură: ALUMINIU. Ușile noastre din aluminiu sunt rezistente pentru că folosim materiale care în timp au demonstrat și au răspuns cu brio unui trafic extrem de intens. Sistemele de închidere  mânerele și balamalele sunt foarte importante pentru rezistența ușii de aceea nu facem rabat la calitatea acestora. Trebuie ținut cont de toate aceste detalii extrem de importante nu doar la acest tip de lucrari ci la toate. 

 Usi aluminiu pret                           

Pentru a avea  oferta noastră de preț este nevoie să ne trimite-ți pe adresa noastră de email toate detaliile despre lucrarea de care aveți nevoie. Sau accesati AICI și vom răspunde tuturor întrebarilor dumneavoastră.

Recomand citirea articolelor

PS: Multă lume mă întreabă de ce iubesc atât de mult aluminiu?

 1. Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil acesta se poate recicla de mai multe ori făra să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării.
 2. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive și datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc și la supraîncălzirea acestuia.
 3. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt ușor de întreținut, rezistente și solide și pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă și detergent neutru.
 4. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  și nu se deformează în timp, rămâne în forma sa zeci de ani de zile iar o fereastra sau o ușă din aluminiu v-a rămâne întotdeauna la forma sa inițială.
 5. Aluminiul poate fi prelucrat în diferite forme și  mari dimensiuni gen pereti cortina.
 6. Ferestrele și ușile din aluminiu pot avea o multitudine de culori ce se pot adapta perfect nevoilor estetice ale oricărei preferință.
 7. Aluminiul este ușor și flexibil și are o rezistență și o soliditate excelentă de aceea poate permite să susțină cu ușurință greutatea geamului anti-efracție garantând un grad ridicat de siguranță.
 8. Datorită performanțelor profilului cu rupere termica ferestrele din aluminiu garantează rezultate excelente în ceea ce privește coeficientul de transfer termic și fonic.
 9. Ferestrele din aluminiu sunt de neegalat ca și design, calitate ,durabilitate și rezistență chiar dacă au un cost puțin mai ridicat.
 10. Înlocuirea ferestrelor din PVC cu cele din aluminiu cu rupere termică? Tâmplăria din aluminiu este tâmplăria pentru o viață.
Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com