Termopane 2022 – Aluminiu fereastra viitorului

13.05.2022

Dacă mă urmărești de ceva timp știi prea bine care este părerea mea despre anumite sisteme de tâmplărie. În ultimii ani văd o cerere tot mai mare pentru termopanele din aluminiu, iar în anul 2022 cu siguranță vor fi din nou pe creștere sistemele din aluminiu. Arhitecții în ultimul timp includ în proiectele lor spații vitrate tot mai mari, de aceea avem nevoie de un profil robust și rezistent. Geamuri de mari dimensiuni ce permit să intre cât mai multă lumină din exterior. Astăzi asistăm la o creștere semnificativă a costurilor cu energie termică iar orașele au devenit enorm de aglomerate și zgomotoase.

Termopane 2022

Trebuie să fim foarte atenți ce materiale folosim când renovăm sau construim o casă.  Acum este la îndemâna oricui să se informeze și trebuie să știe pentru ce v-a plăti. Dacă dăm înapoi 10 ani, nu puteai găsi informațiile pe care le găsești astăzi. De aceea eu sunt bucuros că oamenii se informează și știu ce produse doresc, dar mai ales pe cine plătesc.

 Care este sistemul de tâmplărie pe care îl dorești?

Pe piața noastră avem mai multe sisteme de termopane. Unele mai performante altele mai puțin, eu pot doar să dau un sfat și să recomand ce sistem mi-a demonstrat că este performant și rezistent în timp. Când spun performanță, mă refer la rezistența lor în timp, la izolare față de mediul extern dar mai ales la reducerea pierderilor de căldură din interior către exterior. Sistemele de termopane pe care le găsim pe piața noastră în anul 2022 sunt :

 •  Tâmplărie din lemn.
 • Tamplarie din aluminiu cu și fara bariera termica.
 •  Tâmplărie PVC.
 • Tâmplărie metalică cu și fără barieră termică (inox)

Atât la tâmplăria din PVC cât și la cea din aluminiu pot fi placate cu profile din aluminiu pe exterior. Aceste profile din aluminiu au rolul de a proteja tamplaria de factorii externi.

Ce termopane instalăm în anul 1993 când am început să lucrez și ce producem în anul 2022.

Timpul zboară și imi amintesc cu drag ca au trecut mai bine de 29 de ani de când lucrez în acest domeniu. Lucrurile s-au schimbat enorm, iar astăzi asistăm la o îmbunătățire majoră a tuturor materialelor pentru construcții. Sistemele de tâmplărie s-au îmbunătățit și ele enorm de mult. Producătorii de tâmplărie care nu au ținut pasul și nu s-au adaptat la NOU astăzi nu mai sunt. Tâmplăria din aluminiu a beneficiat de îmbunătățiri considerabile atingând performanțe de invidiat. Dacă acum 29 de ani instalam tâmplărie din aluminiu cu barieră termică care într-adevăr nu era cine știe ce, astăzi sistemele din aluminiu depășesc multe dintre cele din PVC.

Apariția pe piața noastră a sistemelor din PVC a revoluționat piața de tâmplărie. Tâmplăria din  PVC a reușit să acapareze foarte mulți clienți datorită prețului mic pe care îl are. Lucrurile s-au mai schimbat când oamenii au înțeles cum se comportă sistemele din plastic în timp, de aceea sunt mult mai atenți pentru ce plătesc. În anul 2005 când am început să produc termopane din PVC eram ferm convins că aceste termopane sunt ceea ce trebuie. Astăzi nu mai am aceași părere. Timpul mi-a demonstrat și pot spune că sunt dezamăgit de felul cum se comportă o tâmplărie din PVC. Probabil mulți colegi mă vor contrazice, este dreptul lor. Cei care au o tâmplărie din PVC instalată acum 15-20 ani pot spune mai bine decât mine dacă mai sunt mulțumiți.

Ce termopane vă recomand în anul 2022.

Tâmplăria din aluminiu este alegerea celor care nu vor sa aibă probleme iar Termic 77 este deasupra așteptărilor dumneavoastră. Produsul meu este pentru oamenii care cred ca o tâmplărie trebuie să reziste în timp. Mă voi concentra pentru cei care vor mai mult si promit ca produsul meu vă va ajuta să obțineți:

 

Termopane 2022

 

De ce nu recomand termopane din PVC.

Eu spun că, tâmplăria din PVC pentru anumite situații poate fi soluția potrivită. Atunci când ai ferestre cu dimensiuni normale și ai un buget limitat, termopanele din PVC pot fi soluția ideală. Este adevărat, cu sistemele din PVC obținem rezultate bune termice, cu un cost mai mic față de aluminiu. Doar că tâmplăria din PVC are o durată de viață mult mai scurtă față de alte sisteme. Sunt ferm convins ca nu-ti dorești ca o data la cativa ani să schimbi ușile și ferestrele. Nu mai spun că odată cu schimbarea ferestrelor trebuie refăcut fațadă, glafuri,  deranj în casă cât cuprinde. Un alt mare dezavantaj pe care îl are tâmplăria din PVC este ca nu se pot realiza panouri și uși de mari dimensiuni. Pentru că nimeni nu are curajul să spună dezavantajele tâmplăriei din PVC.

 • Marele dezavantaj al tamplariei din PVC este că nu are o rezistență foarte mare. Mai ales pe partea de uși pentru exterior.
 • Nu se pot realiza panouri cu deschideri foarte mari.
 • Nu suportă geamuri termopan sau tripan de mari dimensiuni și greutăți.
 • Are o durată de viață mai scurtă – 30 ani pentru profile albe și 20 / 25 pentru cele color imitație lemn.
 • Tâmplăria din PVC de culoare închisă poate da probleme atunci când este expusă la soare. (există riscul să se curbeze)
 • Îmbinarea colțurilor este realizată prin lipire și poate exista riscul să se dezlipească și să crape la colțuri.
 • Profilele din PVC sunt de mari dimensiuni ceea ce poate fi un dezavantaj pentru cineva care dorește mai multă lumină și o tâmplărie cu profile minimaliste.
 • Nu este indicat să se folosească la clădiri cu o înălțime mai mare de 6/7 etaje.

Termopane 2022

Sistemul de termopane și montajul pe care noi îl propunem și în anul 2022. La prețul la care se instalează anumite sisteme de tâmplărie, noi abia plătim sticla și materialele pentru montaj.

Pentru a obține un produs care să rezolve o problemă și nu invers, avem nevoie de materiale de calitate. Sticla tripan este foarte importantă, iar folosirea baghetelor Warm Edge îmbunătățește considerabil coeficientul de transfer termic. Pierderea cea mai mare de energie termică se produce pe la sticlă deoarece este suprafața cea mai mare dintr-o fereastră. De aceea avem nevoie de un pachet de sticlă de foarte bună calitate.

Nu este de-ajuns să alegem un profil bun și o sticlă de cea mai bună calitate daca montajul nu este făcut cum trebuie. Astăzi este foarte greu să găsești un specialist. Lucrul pe care îl întâlnesc este că cei care ar trebui să te sfătuiască ce fel de materiale să alegi, nu o fac. Toți încearcă să ofere cea mai mică ofertă ca și valoare dar nu spun că taie din calitatea produsului pe care ți-l oferă. „Lucrul ieftin costă scump”. Instalarea tâmplăriei efectuată în mod corect și cu materiale de calitate poate influența foarte mult buna funcționalitate, performanțele și rezistența în timp. Atunci când se dorește un montaj profesionist avem nevoie de materiale de calitate.

Astăzi în anul 2022, datorită costurilor mari  pe care le avem la energie, avem nevoie de termopane performante. Obligația producătorului este aceea de a recomanda un sistem de termopane performant care să ajute și nu un sistem de ferestre cât mai ieftin ca să poată lua lucrarea. De foarte multe ori am primit solicitari de la persoane care au incredere in mine să compar ofertele de preț făcute cu materiale economice fără să știe pentru ce plătește beneficiarul final.

Alegerea unui Specialist

Ma numesc Banu Claudiu. Detin Banu Alumin, societate ce se ocupă cu fabricarea de tâmplărie din aluminiu. Specializarea noastră este în acest domeniu. Aceasta meserie o practic de foarte mult timp, din anul 1993. “ Nu îți scriu ce ți-au scris toți cei din branșa mea. “Cumpără de la mine că vei avea cel mai mic preț. Fă afaceri cu mine în loc să faci cu altcineva”. Nu îți cer așa ceva, dar îți sugerez că înainte să faci afaceri cu altcineva, poate fi în avantajul tău – așa cum ar putea fi și în avantajul meu dacă facem afaceri împreună. Adresează-mi orice întrebare referitor la acest domeniu, pentru că sunt în acest sector de foarte mulți ani față de majoritatea colegilor mei.

Înțeleg ce înseamnă o situație complicată. Știu care sunt toate “capcanele” și dificultățile care apar în acest domeniu. Am fabricat, instalat și m-am confruntat cu mii de situații. Poate găsiți pe cineva care vă face lucrarea mai repede, poate găsiți pe cineva care v-a face lucrarea mult mai ieftin față de mine, a-ți putea să economisiți și să deveniți mai eficient cu oricine preferați. Dar mai întâi as dori să interacționați cu mine. Sunt dispus să vă ofer consultanța și să găsim cea mai bună soluție adaptată nevoilor dumneavoastră fără nici un cost. Ceea ce-ți spun este că, dacă îți dau soluții și idei valoroase în alegerea pe care vrei să o faci, toate celelalte lucruri nefiind egale, ai putea face afaceri cu mine? Înainte de a da comandă cred că ar fi bine să îmi ceri sfatul și să îmi adresezi orice întrebare referitor la tâmplărie. Dacă ai o nelămurire scrie-ne, vă răspundem la orice întrebare aveți; vom fi deschiși si vom oferi cele mai bune soluții . Vom fi sinceri, vom fi direcți, va vom sfătui obiectiv, fie ca vreți sa faceți afaceri cu noi sau nu.”

Pentru cei care vor mai mult

Eu nu am inventat nimic, sunt doar omul care isi doreste ca lucrurile să iasă așa cum ar trebui. Sunt omul  care se implica pentru a multumi clientul care ma alege. Pentru acest lucru îmi pun toată priceperea și experiența mea. După mai bine de 29 de ani în acest domeniu am reușit să elimin foarte multe erori grave pe cere mulți colegi cu bună știință le fac.
Sfaturi utile
27.01.2024

Condens pe geamuri – ce este, cum îl puteți îndepărta și de ce recomandăm să îl preveniți. Știți că odată…

12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com