Cele mai bune termopane Aluminiu sau PVC ?

03.07.2019

Majoritatea dintre noi ne dorim să achiziționăm cele mai bune termopane pentru casa noastră la prețul cel mai mic. Este un fapt real pe care îl întâlnesc în fiecare zi de lucru în cei de peste 15 ani de zile de activitate. Având la îndemână foarte multe informații online, bombardați de reclame, suntem puși în situația că nu știm ce să alegem. Oamenii aleargă dintr-un showroom în altul încercând să obțină cele mai mici prețuri  pentru termopane. Asculți atât de multe povești, unele chiar neplăcute și ai în mână câteva zeci de oferte. Ajungi să fii pus în fața faptului împlinit că nu știi pe cine să asculți și ce alegere să faci. Este o realitate pe care o trăim noi toți. Voi încerca să îți explic care sunt cele mai bune termopane. Care sunt diferențele dintre PVC și Aluminiu urmând ca tu să alegi exact ceea ce ți se potrivește.

 Termopane PVC:

Sistemele de termopane din PVC sunt realizate cu profile din plastic ce au la interior  profile din oțel galvanizat. Toate profilele din  PVC  sunt extrudate la cald și au în compoziția lor Policlorura de vinil. (C2H3Cl) fiind numele prescurtat de PVC. La acesta se adaugă aditivii pe bază de Ca-Zn (calciu-zinc). Astăzi majoritatea profilelor din pvc sunt ecologice fiind eliminat din componența sa plumbul. Cercetările au demonstrat că plumbul este foarte dăunător sănătății. Performațele profilelor din PVC reușesc să ofere o calitate și o garanție a produsului finit numit fereastra termopan de până la 50 ani. Ferestrele din PVC sunt foarte bune din punct de vedere al etanșeității și permeabilității la apă. Profilele din  PVC pot fi albe sau imitație de lemn realizat printr-un procedeu numit înfoliere.

 Care sunt cele mai bune termopane din PVC ?

Piața ne oferă o multitudine de mărci de profile, unele mai cunoscute altele mai puțin. Ca în orice domeniu brandurile cele mai cunoscute sunt și cele mai des întâlnite în preferințele consumatorilor. În toți acești ani de activitate am văzut o întrecere între aceste branduri. Acestea fac mai multe camere și cel mai lat profil pentru a scoate cel mai bun coeficient de transfer termic. Atunci când un profil a scos 5 camere ceilalți concurenți au scos cu 6 camere ca să fie zic ei mai buni. ATENȚIE! Camerele promovate foarte mult nu au nici o relevanță în calitatea transferului termic al ferestrei termopan ci lățimea profilului și calitatea geamului termopan.

La ce detalii trebuie sa fiu atent când achiziționez termopane din PVC:

 1. Lățimea profilului să fie mai mare de 60 mm preferabil minim 70 mm.
 2. Clasa profilului să fie A, adică grosimea pereților exteriori mai mare de 3 mm.
 3. Armăturile din interior să fie de minim 1.5 mm pentru tocuri și minim 2 mm cercevele.
 4. La uși din PVC  armătura din interior să fie minim 2.5 mm preferabil 3 mm.
 5. Geamuri tripan în loc la cele termopan preferabil sticlă cu protecție solară.
 6. Feroneria să  fie una de calitate ex:  Rotto, Maco, Sigenia, Winkhause etc
 7. Mânere de calitate gen: HOPPE.
 8. La uși închideri multi-punct preferabil pe 92.
 9. De preferat profile de toc cu 3 rânduri de garnituri de bătaie.

Aceste 9 puncte sunt cele de care ar trebui să ții cont obligatoriu dacă ești decis să achiziționezi o tamplarie pvc de calitate. Pe lângă calitatea materiilor prime din care sunt confecționate ferestrele termopan este importantă și manopera. O mare importanță o are cel care le fabrică dar mai ales cel care instalează aceste termopane. 70 % din calitatea și buna funcționare a unei ferestre este dată de instalarea de către montator. Verifică ce proiecte a mai făcut,  verifică ce experiență are. Cere-i sa îți dea numerele de telefon de la ultimii clienți. Mergi să vezi ultimile lucrări pe care le-a făcut și ce vechime are în branșă. Toate aceste aspecte sunt importante și te vor ajuta să faci investiția cea mai bună. Vei vedea sinceritatea și profesionalismul lui. Toate aceste lucruri îți vor garanta că vei avea niște ferestre de o calitate ireproșabilă.

Citește articolul care sunt diferențele dintre termopane ieftine și cele scumpe.

 Care sunt cele mai bune manere pentru usi și ferestre termopan?

Sunt uimit cât de puțini clienți pun accent pe lucrurile mărunte la care nu le dau nici cea mai mică importanță. Atunci când deschizi o fereastră pe ce pui mâna? Care este piesa care acționează feroneria? Cine dă cel mai frumos design unei ferestre? Credeți-mă! Știți cât de puțină lume mă întreabă despre ce mânere vor avea ferestrele lor? Mânerul ferestrelor este atât de important dar ignorat foarte mult de cei care achiziționează termopane. Cât costă un mâner bun pentru o fereastră termopan? Prețul pornește de la 2 lei până la 15, poate chiar 20 lei unul foarte calitativ. Credeți ca unul de 2- 3 lei nu este la fel de bun ca unul de 15 ? Vă spun că diferența de calitate este foarte mare.Și vă mai spun că atunci când vei dori să ai cea mai mica oferta, mai mult ca sigur le vei avea pe cele de 2 lei.

Lucrurile mici fac diferențe !

cele mai bune termopane

Cele mai bune manere pentru ferestre sunt de marca  HOPPE. Sunt Nr 1 și au demonstrat de-a lungul timpului că merită acest loc. 

Termopane Aluminiu:

Când spun termopane din aluminiu spun calitate și durabilitate maximă din orice punct de vedere. Sistemul de tâmplărie din aluminiu are cea mai mare gamă de produse rezolvând cele mai exigente nevoi. De la ferestrele simple fără rupere termică până la ferestre cu rupere termică ce pot fi izolatoare bune. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la suprafețe de mii de metri pătrați de pereti de cortina standard, peretii cortina structurali sau peretii cortina  semistructurali ce pot înveli orice clădire. Toate aceste sisteme reușesc să acopere cele mai exigente și mai provocatoare proiecte venite din parte arhitecților.

cele mai bune termopane

După cum am spus: tamplaria din aluminiu este cu rupere termica și fara rupere termica.

Cea fără rupere termica se va folosi doar la interior și niciodată la exterior unde vom avea diferențe de temperatură. Iar cea cu rupere termica la exterior acolo unde se dorește o izolare termica între exterior și interior. Primele sisteme de tâmplărie pe piața noastră au fost cele din aluminiu. Toată lumea dorea termopane din aluminiu fără să știe pe ce plăteau banii.  După aceea a urmat un mare dezastru. Încă mai găsesc lucrări din aluminiu fără rupere termică instalate la exterior. De aici s-a născut și ideea că tâmplăria din aluminiu nu este bună iar lumea s-a orientat către cea din pvc. Fiind mai economice, cele din plastic, izolând mult mai bine decât sistemele vechi din aluminiu, PVC-ul  a reușit să prindă bine pe piață românească.

cele mai bune termopane

Îți voi da 10 motive să alegi un termopan din aluminiu de calitate. Exemplu: seria Supreme 77 Alumil.

 1. Alegerea aluminiului  înseamnă respectarea și protejarea mediului înconjurător. Deoarece este un material 100 % reciclabil acesta se poate recicla de mai multe ori făra să-și schimbe caracteristicile fizice. De asemenea aluminiul reciclat permite o reducere a costurilor de energie și a emisiilor de carbon în timpul reciclării.
 2. Aluminiu nu eliberează substanțe nocive și datorită caracteristicilor sale chimice este foarte rezistent la foc și la supraîncălzirea acestuia.
 3. Ferestrele și ușile din aluminiu sunt ușor de întreținut, rezistente și solide și pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă și detergent neutru.
 4. Ferestrele din aluminiu nu suferă nici un efect corosiv din partea agenților atmosferici. Aluminiu nu se umflă  și nu se deformează în timp, rămâne în forma sa zeci de ani de zile iar o fereastra sau o ușă din aluminiu v-a rămâne întotdeauna la forma sa inițială.
 5. Aluminiul poate fi prelucrat în diferite forme și  mari dimensiuni gen pereti cortina.
 6. Ferestrele și ușile din aluminiu pot avea o multitudine de culori ce se pot adapta perfect nevoilor estetice ale oricărei preferință.
 7. Aluminiul este ușor și flexibil și are o rezistență și o soliditate excelentă de aceea poate permite să susțină cu ușurință greutatea geamului anti-efracție garantând un grad ridicat de siguranță.
 8. Datorită performanțelor profilului cu rupere termica ferestrele din aluminiu garantează rezultate excelente în ceea ce privește coeficientul de transfer termic și fonic.
 9. Ferestrele din aluminiu sunt de neegalat ca și design, calitate ,durabilitate și rezistență chiar dacă au un cost puțin mai ridicat.
 10. Înlocuirea ferestrelor din PVC cu cele din aluminiu cu rupere termică? Tâmplăria din aluminiu este tâmplăria pentru o viață.

cele mai bune termopane

Care sunt cele mai bune termopane Aluminiu sau PVC ?

Am încercat să vă explic câte un pic din fiecare sistem de tamplarie, ce caracteristici au și unde pot fi instalate. Zilnic merg pe teren și fac oferte pentru geamuri termopan, este meseria mea. De cele mai multe ori nu reușesc să le explic nimic despre termopane oamenilor interesați. Primul lucru pe care mă întreabă majoritatea oamenilor este cât costă și nu care sunt diferențele între ele. O întrebare mai actuala pe care o primesc este: Salamander aveți ? Alții sunt de părere că toate termopanele sunt la fel și că doar prețurile sunt diferite. Sunt uimit cum o investiție atât de importantă este tratată cu atât de multă superficialitate și doar costul unui geam termopan este tot ce contează. Știu că nu suntem un popor atât de bogat dar să investești prea puțin în produsul pe care îl achiziționezi s-ar putea să nu îți satisfacă nevoia.

Am învățat un lucru pe care îl spun mereu :  „LUCRUL IEFTIN COSTĂ SCUMP”

CARE SUNT CELE MAI BUNE FERESTRE ?

Cel pe care bugetul tău ți-l permite.

Dacă e să dau un răspuns pentru PVC , toate profilele au aceeași materie primă. Diferențele sunt de coeficient de transfer termic, de lățimea profilelor și de armătura din interiorul sistemelelor de închidere dar mai ales de geamul termopan. Mari diferențe de calitate am întâlnit la profilele din PVC la camera de scurgere a apei. Unele brand-uri  renumite lăsând de dorit :(((.

Recunosc și am mai spus-o de nenumărate ori că sunt un fan al tâmplăriei din aluminiu și o consider de neegalat. Are într-adevăr un cost mai ridicat, dar este tâmplăria pentru o viață. 

Cum pot comanda cele mai bune termopane ?

Simplu, trimite –AICI – desenele sau măsurile tale și în cel mai scurt timp vei primi cele mai bune sfaturi și cele mai avantajoase prețuri.

Sper să vă fie cu folos tot ce v-am scris iar dacă consideri că merită și alți oameni să se bucure de aceste informații te rog să distribui.

Cu respect: Banu Claudiu

VĂ MULȚUMESC!