Producator tamplarie aluminiu specializat

11.04.2020

Oamenii care m-au speriat întotdeauna sunt cei care spun că „fac de toate”.  Din păcate în Romania multe firme „fac de toate” și spun că se pricep să facă orice. Oare chiar pot fi  specialiști în toate? Dacă ești în cautarea unui producator de tamplarie de aluminiu specializat. Dacă vrei ca investiția ta în „TERMOPANE” pe care vrei să o faci să fie una bine făcută. Dacă vrei să nu ai problemele pe care le-ai auzit că le are tamplaria din pvc. Dacă vrei sfatul unui specialist care și-a dedicat timp pentru a deveni un producator de tamplarie din aluminiu de încredere. Atunci ai nimerit unde trebuie! 

A fi producator în România, chiar și de tamplarie din aluminiu este o luptă până la sânge.

producator tamplarie aluminiu

Oamenii care cred, că este ușor să faci afaceri în România, că ai o viață liniștită fără probleme și fără bătăi de cap. Cei care cred că a fi antreprenor e numai lapte și miere se înșeală. Din păcate, aceste presupuneri nu sunt corecte, pentru că a face afaceri, este o luptă până la sânge! Chiar și al șaselea cel mai bogat om din lume ți-ar spune același lucru. „A face afaceri este o bătălie până la sânge”!

Știți cine este al șaselea cel mai bogat om din lume?

Un spaniol în vârstă de optzeci de ani, Amancio Ortega, care, potrivit Forbes, deține în prezent active de aproximativ 62.7 miliarde de dolari. Vorbesc de domnul Zara, definit de presa spaniolă și acum de presa internațională drept ” Prometeu al modei, adică cel care ar fi smuls secretele de la Zei – designerii Francezi, Italieni și Americani – pentru a le vinde oamenilor la prețuri umane ”

Amancio și-a construit imperiul pornind de la zero, chiar sub zero. Într-un interviu vechi realizat pentru un ziar spaniol, el povestește cum a fost respins cu mama sa de către proprietarul unui magazin pe vremea când era copil. Deoarece acesta era sătul să le mai vândă pe datorie familiei Amancio.

Născut în anul 1936 în Leon, un mic sat spaniol care astăzi are în jur de puțin pste 120 locuitori, a reușit să-și înființeze treptat mai întâi primul atelier de producție de haine și apoi, în anul 1975, pentru a fi mai precis, primul magazin Zara. Astăzi, pe lângă Zara, Inditex, compania holding Ortega, controlează și mărcile Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Pull & Bear, Uterque, cu o rețea de distribuție în  întreaga lume, care numără 7490 magazine și 174.386 angajați.

producator tamplarie aluminiu

Fondatorul Zara nu a studiat la universitate și a fost obligat să abandoneze școala la vârsta de 14 ani. Nu a aparținut unei clase de elită care i-ar fi permis să obțină favoruri. Singurul lucru care l-a stimulat de-a lungul anilor și în cariera sa antreprenorială a fost dorința lui de răzbunare. Acea dorință care aparține tuturor acelor antreprenori pe care îi respect. Acei antreprenori care își suflecă mănecile în fiecare zi și își pun toată energia în propria afacere sau companie.

Antreprenor specializat în firma pe care o conduci.

Astăzi nu este ușor să faci afaceri în România, statul făcând totul pentru a împiedica antreprenorii. Concurenții sunt din ce în ce mai răi, nemiloși și focusați să facă orice, indiferent dacă se pricep sau nu. Clienții care devin din ce în ce mai sceptici, alergând de multe ori după prețul cel mai mic.  Acesta este motivul pentru care am decis să împărtășesc toată experiența mea în acest domeniu. Să mă focusez pe un singur produs și să studiez pentru a deveni un producator de tamplarie specialist.

producator tamplarie aluminiu

În acest fel, pot ieși din masa indistinctă a sectorului în care mă regăsesc și nu a mai trebui să lupt cu unghiile și cu dinții pentru fiecare client. Oamenii singuri vor decide dacă vor să aleagă un specialist în domeniul sau unul care se pricepe să facă de toate. De peste 25 de ani produc tamplarie  de aluminiu față de concurenții noștrii care fac de toate, noi ne-am focusat exclusiv pe producția și instalarea sistemelor de tamplarie din aluminiu High Isolation.

Banu Alumin producator de tamplarie din aluminiu specializat.

Un  lucru este adevărat, mulți clienți doresc să  achiziționeze ferestre direct de la un producator de tamplarie din aluminiu specializat. În ultimul timp, pot spune că foarte multă lume alege tamplaria  aluminiu  versus de cea din pvc. Este adevărat că profilele din aluminiu până acum câțiva ani nu erau atât de performante ca și astazi. Din punct de vedere al coeficientului de transfer termic și fonic aluminiu a suferit modificări majore în bine.

Astăzi ne putem lăuda cu profile din aluminiu ce pot avea calități tehnice cu mult peste cele din PVC.

A fi un producator de tamplarie din aluminiu specializat nu este un lucru foarte simplu și la îndemâna oricui. Pe lângă utilajele performante de care un atelier are mare nevoie, este nevoie de personal calificat dotat cu multă răbdare. Majoritatea firmelor mari din România produc  tâmplarie din PVC și duc o luptă acerba între ele în privința celui mai mic preț. Cel mai trist lucru este că majoritatea oamenilor nu înțeleg că nimeni nu va munci degeaba, iar prețul mic se va reflecta în calitatea ferestrelor. Noi  ne-am concentrat exclusiv pe producerea tămplăriei din aluminiu HI. Într-adevăr tâmplăria High Isolation este un produs mai scump și exclusivist dedicat cunoscătorilor.

producator tamplarie aluminiu

Toate operațiunile prelucrării ferestrelor din aluminiu necesită o atenție și o răbdare deosebită.

Este adevărat că prelucrarea tâmplăriei din aluminiu necesită o atenție deosebită, aici fiecare milimetru contează. Prelucrarea aluminiului este total diferită față de cea din PVC. Dacă la ferestrele din PVC colțurile sunt lipite, la aluminiu prinderea se face mecanic cu colțari sau procedeul de sertizare. Profilele din aluminiu sunt vopsite în câmp electrostatic iar la cele de imitație de lemn procedeul este prin policromie. Sistemele din aluminiu sunt de mai multe feluri:

 1. Tamplarie aluminiu cu bariera termica.
 2. Tamplarie aluminiu fara bariera termica.
 3. Obloane aluminiu.
 4. Pereti cortina.
 5. Sisteme armonice.

De la ferestrele simple fără bariera termică până la pereții de cortină structurali de mii de metri pătrați. De la simpla fațadă pentru un spațiu comercial până la lucrari complexe de pereti cortina, aluminiu acoperă orice provocare. Ciclul tâmplăriei din PVC apune. După părerea mea pentru cei care vor sa investească în calitate, vor alege clar, aluminiu. Tamplaria din PVC  v-a ramâne în continuare opțiunea cea mai ieftină, însă doar pentru moment.

Un lucru foarte important atunci când comanzi tamplarie din aluminiu pentru casa ta este că trebuie să ai răbdare. Timpul de livrare al ferestrelor din aluminiu este mult mai mare față de cel din PVC. Fiecare proiect are particularitățile lui, culoare, tipologia ferestrelor cât și complexitatea proiectului. Toate acestea fac ca timpul de producere al tamplariei de aluminiu să fie mult mai lung față de sistemele din PVC. Dar după toată această așteptare , vă asigur că ve-ți fi răsplatit cu un produs pe care l-ați achiziționat demn de invidiat.

Ce utilaje are nevoie un producator serios de tamplarie aluminiu?

Un producător serios de tamplarie din aluminiu are nevoie de personal specializat și de utilaje performante. Dacă la ferestrele din PVC imbinarea colțurilor este făcută prin lipire, un milimetru de abatere la tăiere nu este atât de important. În schimb la tamplăria din aluminiu o abatere a discului de 0.5 mm se cunoaște când este făcută îmbinarea colțurilor. Am să enumăr utilajele pe care un producător serios ar trebui să le aibe în linia de producție:

 1. Mașină debitat la 2 capete prevăzută cu răcirea discurilor , obligatoriu discuri de la 450 la 500 mm.
 2. Pantograf pentru aluminiu cu lubrifierea frezei de tăiere.
 3. Freză montant cu lubrifiere discurilor de frezat profilele.
 4. Mașină de sertizat. ( pentru o îmbinare perfectă a colțurilor tamplariei).
 5. CNC pentru prelucrarea profilelor.
 6. Prese și ștanțe pneumatice, pentru diverse prelucrări gen găuri pentru: drenaj, mâner ,colțari mecanici etc
 7. Bancuri de lucru profesionale.

Foarte important! Pentru  prelucrarile profilelor din aluminiu este obligatoriu ca utilajele de debitare și frezare să fie prevăzute cu sistem de răcire cu emulsie specială. Sistem de răcire pe care utilajele pentru  tamplaria PVC nu le au! Mulți producători de tâmplărie din PVC  încearcă să producă și tamplarie din aluminiu…🤦‍♂️

Mai mult decât un producător, O mare pasiune!

Abia împlinisem vârsta de 18 ani și îmi aduc aminte cât de mult am muncit în  Italia și cât de greu mi-a fost. Cât de mult mi-am rupt spatele ca să pot învăța o meserie și să câștig banii pe care în România nu i-aș fi câștigat. De foarte multe ori în condiții meteorologice groaznice de ploaie, zăpadă, soare torid sau grindină – ca să finalizez lucrările oamenilor care aveau mare nevoie de ele. Și, în ciuda tuturor eforturilor mele și a nopților petrecute treaz pentru a mă asigura că nu vor exista probleme la lucrările pe care le executam, la sfârșit nu primeam din parte clienților nici măcar un mulțumesc. Eu, care făceam toată munca și puneam suflet ca să iasă totul bine, nu aveam nici un respect din partea lor.

Într-adevăr a fost ceva care m-a ambiționat și am decis ca după 11 ani să îmi deschid propria afacere. Am petrecut 25 de ani învățând și studiind cele mai adânci rădăcini în ceea ce privește tâmplăria din aluminiu. Pentru mine, mai mult decăt o profesie, a devenit o mare pasiune. Si, după ani de muncă și mari realizări, am un întreg arsenal de experiență pentru a oferi clienților mei cele mai bune servicii și sfaturi. 

Sfaturi utile
12.11.2023

Locuiți în Bucuresti și sunteți în căutarea unui sistem de tamplarie din aluminiu?  Alegerea tâmplăriei este o etapă foarte importantă…

04.10.2023

Montaj termopane din aluminiu pentru cei care refuză cel mai mic compromis. Dragă cititorule! Dacă a-ți ajuns în faza în…

13.05.2022

Dacă mă urmărești de ceva timp știi prea bine care este părerea mea despre anumite sisteme de tâmplărie. În ultimii…

BANU ALUMIN
Adresa : București
Telefon : 0754.028.009
Facebook : facebook.com
YouTube : youtube.com
Instagram : instagram.com
Linkedin : linkedin.com